Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥΣ

Πληροφορηθήκαμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Χαλανδρίου με την κατάθεση μήνυσης εναντίον τους και έγινε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που αποφασίσαμε την στήριξη των μαθητών –εγγονιών μας και την καταγγελία της τρομοκράτησής τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας καταδικάζει τις προσπάθειες συκοφάντησης του αγώνα τους και τις απόπειρες τρομοκράτησης τους. Τα σχολεία χρειάζονται εκπαιδευτικούς, αίθουσες διδασκαλίας με 15 μαθητές ανά τάξη, καθαριότητα και όχι εισαγγελείς και κάμερες παρακολούθησης .

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε για τα εγγόνια μας, εν μέσω πανδημίας, με τα ίδια προβλήματα όπως και η προηγούμενη και πολλές προηγούμενες. Λόγω και της πανδημίας έπρεπε να είχαν γίνει από πλευράς κυβέρνησης και από πλευρά Δήμων πολλές ενέργειες που δεν έγιναν και τα προβλήματα παραμένουν . Τον χρόνο τον είχαν και δεν τον αξιοποίησαν. Όμως τα εγγόνια μας δείχνουν τον δρόμο. Εδώ και δύο εβδομάδες , πανελλαδικά έχουν ξεσηκωθεί και κινητοποιούνται.

Εμείς οι συνταξιούχοι μείναμε μακριά από τα εγγόνια μας στην 1η φάση της πανδημίας για να αλληλοπροστατευτούμε. Τώρα μπαίνοντας στις τάξεις με 25- 28 μαθητές εκτός του ότι κινδυνεύουν να αρρωστήσουν τους δημιουργούμε και ενοχές για το αν θα κολλήσουν και εμάς τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Και σαν να μην φτάνει αυτό καλούν παιδιά 14 και 16 ετών στο αστυνομικό τμήμα γιατί τόλμησαν να διεκδικήσουν. Αυτό μας θυμίζει άλλες εποχές.

Το Σωματείο μας στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων μαθητών των Δήμων αναφοράς μας, ιδιαίτερα του Χαλανδρίου ,που κατατέθηκε μήνυση εναντίον τους, ενώνει τη φωνή του μαζί τους και βροντοφωνάζει: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, οι μαθητές δεν είναι μόνοι τους».

Ως παππούδες και γιαγιάδες , οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε το δικαίωμα να αποφασίζουν συλλογικά και δημοκρατικά για τον τρόπο που θα επιλέξουν να δράσουν, χαιρετίζουμε τη στάση τους να διεκδικούν , αγκαλιάζουμε τον αγώνα τους και καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησής τους και συκοφαντίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου