Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Οι πρώτες κυρώσεις κατά της Τουρκίας…



Eξοντωτικές οι πρώτες κυρώσεις που επέβαλε η Γερμανία κατά της Τουρκίας, μετά από ισχυρές πιέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης, χρησιμοποιώντας μάλιστα ”σκληρή” γλώσσα ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας, ότι αυτό είναι μόνο η αρχή…

Με αυτόν τον τρόπο στην ουσία ”φόρτωσαν” στην πλάτη της Τουρκίας το εργοστάσιο της PITSOS που για 155 χρόνια λειτουργεί στην Ελλάδα και επιβαρύνει με φόρους τους ιδιοκτήτες του.

Από την πλευρά της η Τουρκία, είναι αναγκασμένη να σηκώσει το βάρος των 700 θέσεων εργασίας και να είναι η Χώρα, που θα δυσχεραίνει τη ζωή εργαζομένων και ιδιοκτητών, από φόρους.

Μετά από την αναπάντεχη αυτή επιτυχία του κ. Μητσοτάκη, ο προκλητικός Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που επέμενε να υποστηρίζει, ότι η Ελλάδα, ”δεν τήρησε τις υποσχέσεις της”, προτρέποντάς τον, να επαναλαμβάνει τις έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο και με τρίτο ερευνητικό σκάφος, τώρα αποστομώνετε και αναγκάζεται να υποστεί όποιες άλλες κυρώσεις του επιβληθούν, από την σκληρή και αποφασιστική πολιτική, του ανυποχώρητου Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.




Με τον τρόπο αυτό, διακωμωδεί ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ την απραξία του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο οποίος διατυμπανίζει ότι για την νέα τουρκική NAVTEX και τις παράνομες έρευνες νοτίως του Καστελόριζου και εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, συνιστάται σοβαρή κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία καταδεικνύει την πλήρη αναξιοπιστία της.

Ακάθεκτοι στη θέση μας, υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Ανδρέας Ρεντζούλας και σε οποιαδήποτε παραβίαση του εθνικού μας θαλάσσιου ή εναέριου χώρου, να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα Εθνικά σχέδια της Χώρας μας…ή βυθίζονται ή καταρρίπτονται.

Είναι η πολλοστή ευκαιρία, που δίνει η Χώρα μας, κατ’ επιλογή του κ. Μητσοτάκη, στον Τούρκο Πρόεδρο, σε αντίθεση με μια και μοναδική που έδωσε στον Ελληνικό λαό, με το νέο νομοσχέδιο του Πτωχευτικού Κώδικα, το οποίο παρουσιάζει ως δεύτερη ευκαιρία, έως την μετά θάνατο ζωή, είπε ο κ. Ρεντζούλας καταλήγοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου