Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Δίδαξαν ήθος οι αδελφοί Γερμανοί Πράσινοι για τις πολεμικές επανορθώσεις.


Το Πράσινο Κίνημα χαιρετίζει την πρόταση του αδελφού Γερμανικού Πράσινου Κόμματος, να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τις επανορθώσεις από τις θηριωδίες των Ναζί, κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου.
Η πρόταση προέβλεπε μεταξύ άλλων την επανεξέταση της αποπληρωμής του αναγκαστικού δανείου προς την Ελλάδα, αποζημιώσεις σε θύματα των Ναζί που δεν έχουν μέχρι σήμερα αποκατασταθεί επαρκώς, επανορθώσεις προς τις εβραϊκές κοινότητες της χώρας μας, επενδύσεις σε χωριά και πόλεις που καταστράφηκαν από τους Γερμανούς και ουδέποτε αποζημιώθηκαν.
Δυστυχώς με τις ψήφους των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), που είναι το αδελφό κόμμα της Ν.Δ., των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) που είναι το αδελφό κόμμα του ΚΙΝΑΛ και συνομιλητές του κ. Τσίπρα, των Φιλελευθέρων (FDP) και του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) η γερμανική βουλή απέρριψε την ιδέα και επιβεβαίωσε την επίσημη στάση των μεταπολεμικών γερμανικών κυβερνήσεων.
Ωστόσο, στις διαπραγματεύσεις για την σύναψη κυβερνητικού συνασπισμού μετά τις Ομοσπονδιακές Εκλογές στη Γερμανία, δύσκολα θα μπορέσουν να αγνοήσουν αυτό το ευαίσθητο ζήτημα, αφού πλέον, είναι επίσημη θέση του Γερμανικού Πράσινου Κόμματος.

Ο Συμπρόεδρος του ελληνικού Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης, δήλωσε σχετικά: «Το αδελφό κόμμα της Γερμανίας, για ακόμα μία φορά δίδαξε ήθος, με την συγκεκριμένη πρόταση. Δυστυχώς οι στενοί συνομιλητές των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, στη Γερμανία, απέρριψαν την πρόταση. Είναι για ακόμα μία φορά προφανές, πόσο λείπει η παρουσία του Πράσινου Κινήματος, στην ελληνική Βουλή, όπου με τον θεσμικό του ρόλο και τις ουσιαστικές συμμαχίες, θα πίεζε στην εξεύρεση λύσης και στις Γερμανικές αποζημιώσεις.»

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου