Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

“Να εκπονήσουμε ένα σχέδιο για να μη θεωρούνται οι τσιγγάνοι πολίτες δεύτερης κατηγορίας”

 


Δήλωση του Ν. Παπαδάκη, επικεφαλής της παράταξης “Αττική Πράσινη Περιφέρεια”, για τη σημερινή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Τσιγγάνων
  “Να εκπονήσουμε ένα σχέδιο για να μη θεωρούνται οι τσιγγάνοι πολίτες δεύτερης κατηγορίας” 


Στις 2 Αυγούστου τιμάται η Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Τσιγγάνων. Είναι η  ημέρα της τελευταίας εντολής εξολόθρευσής τους, που δόθηκε από τους Γερμανούς ναζιστές στις 2 Αυγούστου 1944. 
Ο επικεφαλής της παράταξης “Αττική Πράσινη Περιφέρεια”, περιφερειακός σύμβουλος, εντεταλμένος για θέματα περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, κ. Νίκος Παπαδάκης, δήλωσε σχετικά: “Η ΑΤΤΙΚΗ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, έχοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα ως μία από τις βασικές μας προτεραιότητές, είμαστε υπέρμαχοι ενός ρεαλιστικού και αποτελεσματικού στρατηγικού σχεδιασμού, με αντίστοιχο σχέδιο δράσης από την Περιφέρεια, ώστε να πάψουν οι Τσιγγάνοι να θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να υπόκεινται σε πλήθος διακρίσεων.
Ένα σχεδιασμό και σχέδιο δράσης “θεραπευτικό”, που να έχουν λόγο και συμμετοχή, εκτός των ειδικών, οι άνθρωποι που βιώνουν το πρόβλημα στο πετσί τους. Οι άνθρωποι της κοινότητας των Τσιγγάνων.
Ένα σχεδιασμό και σχέδιο δράσης, τέτοιο ώστε, να επιτευχθεί η κοινωνική τους ένταξη, σε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και δυνατότητες κοινωνικής ανέλιξης.” Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου