Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ: Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΟΥ 2019 ΕΛΗΞΕ.

 


 Την Κυριακή  9 - 1 - 2022 ξεκινάει η νέα δημαρχιακή περίοδος - δεύτερη για την δημαρχιακή θητεία με τις δημαιρεσίες (εκλογή προεδρείου δημοτικού συμβουλίου και οργάνων διοίκησης του δήμου - Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) από το δημοτικό συμβούλιο.

Πριν δύο χρόνια η παράταξή μας - όχι η μικρότερη του δημοτικού συμβουλίου - συνέπραξε με την παράταξη του δημάρχου (παράταξη ΣΥΡΙΖΑ - ΜΕΡΑ 25 - ΑΝΤΑΡΣΥΑ) - ύστερα από αίτημα του κου Ρούσσου και αφού συντάχθηκε ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ με ξεκάθαρους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥΣ στόχους.

Κύριο μέλημά μας η υπεράσπιση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ λειτουργίας του δήμου με το νέο - τότε - πλαίσιο της συγκρότησης των δημοτικών συμβουλίων με ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ.

Στην σύμπραξη συμμετείχε - εκτός της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (παράταξη Ρούσσου), η παράταξη Πράσσου - Καραγιάννη (σημερινής υπεύθυνης επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ) και η παράταξη του Γιάννη Λαδόπουλου παρά το γεγονός ότι υπήρχαν τεράστιες αντιδράσεις για την σύμπραξη με την παράταξη στην οποία εκτέθηκε γνωστός Χαλανδραίος ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ της Χρυσής Αυγής και βέβαια εμείς.

Παίξαμε ιδιαίτερο και αποφασιστικό ρόλο για να μην χρεωθεί ανεπίστρεπτα και ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ το ιστορικό αυτοδιοικητικό στέλεχος Γιάννης Λαδόπουλος ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ - για το οποίο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ δημόσια ακόμα (αφού τα λάθη είναι ανθρώπινα και δεν διαγράφουν ιστορίες προσφοράς. Η αναγνώρισή τους όμως είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ), να συμπορευθεί με ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ της Χρυσής Αυγής.

Με την σύμπραξη των 4 παρατάξεων και το πρακτικό συνδιοίκησης με ξεκαθαρισμένους στόχους διοίκησης διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα των προηγούμενων δημαιρεσιών.

Η συνέχεια είναι γνωστή στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ περί αυτών. Οι νέοι ακόλουθοί μας θα ενημερωθούν εν καιρώ αφού δεν μπορούμε να τα περιλάβουμε όλα σε μία ανακοίνωση.

Θυμίζουμε μόνο ότι αρχικά η παράταξη Κουράση έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο την 'εκτίμηση' ότι οι 4 παρατάξεις ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΝ και ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ στον δήμαρχο μετά την σύμπραξη για ολόκληρη την τετραετία και στη συνέχεια εμείς - ύστερα κυρίως από την εμμονή των συστημικών παρατάξεων στο θέμα του ΧΕΥ 9 - αρχικά μάθαμε από παπαγαλάκια στο facebook ότι ο δήμαρχος 'μας διέγραψε από την παράταξή του' (λες και μπορούσε).

(Σ.Σ. Ο κ. Ρούσσος ποτέ δεν έκανε βέβαια τέτοια δήλωση 'διαγραφής μας' στο δημοτικό συμβούλιο γιατί ήξερε ότι θα γέλαγε και το δελφίνι στην βρύση της πλατείας μας). 

Στην συνέχεια με δήλωσή μας στο δημοτικό συμβούλιο ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ ότι δεν πιστεύουμε πλέον ότι αυτή η σύμπραξη εξυπηρετεί το συμφέρον της πόλης αφού ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ στην λήψη των αποφάσεων και αποτελεί απλά ένα άλλοθι χειριστικών συμπεριφορών από μεριάς της ηγετικής ομάδας της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Πολλοί θεώρησαν μέχρι σήμερα ότι με βάση το νόμο περί κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ αυτή μας η δήλωση δεν είχε καμία αξία και ότι είμαστε δεσμευμένοι για ολόκληρη την τετραετία να είμαστε εγκλωβισμένο 'γκρινιάρικο' μέρος της 'παράταξης του δημάρχου'.

 Έκανα πολλές φορές την αυτοκριτική μου για το λάθος μου (αναλαμβάνω προσωπικά κάθε ευθύνη που βαρύνει την μικρή μας συλλογικότητα ως ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ επικεφαλής)  να εγκλωβίσουμε την αυτονομία ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ στο Χαλάνδρι που ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ για τα θέματα της πόλης. ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΛΑΘΗ. ΠΟΛΛΑ!

Δεν ξέρω πόσοι πιστεύουν ότι έχει αξία η αναγνώρισή τους σε μια εποχή που ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΙ, ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΙ και ξεκόβονται από το παρελθόν τους με μια δήλωση στα social. 

ΕΜΕΙΣ όμως πάντα ήμασταν διαφορετικοί, περίεργοι και ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΈΝΟΙ στις αξίες μας και στις στρατηγικές μας. Δεν θα αλλάξουμε τώρα.

Και  ΣΩΠΑΣΑΜΕ πολύ γιατί ξέραμε και ξέρουμε ότι η διετία που λήγει μεθαύριο είχε την υπογραφή μας.  ΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΤΗΣ είμαστε κατά το 1/17ο υπεύθυνοι.

Όλα αυτά είναι η εξήγηση γιατί κάνω απόψε αυτή την ανακοίνωση:

ΣΗΜΕΡΑ λάβαμε την πρόσκληση για τις δημαιρεσίες της δεύτερης δημαρχιακής θητείας. Διαβάσαμε προσεκτικά τις εγκυκλίους που εκδόθηκαν στις 29 Δεκέμβρη 2021 - αυτό που συνηθίζαμε πάντα να κάνουμε - ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ δηλαδή πριν μιλήσουμε ή πριν αφεθούμε σε όσα οι άλλοι μας λένε. ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ.

Ύστερα από επικοινωνία μου με το υπουργείο Εσωτερικών ξεκαθάρισε μια μεγάλη υπόθεση για εμάς: 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ δεν ισχύει και οι δημοτικές παρατάξεις καθώς και οι μεμονωμένοι 'ανεξάρτητοι' κατά το νόμο κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ - σύμβουλοι προσέρχονται ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ παρατάξεων ΟΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!

Δεν το λέμε εμείς ( εγώ προσωπικά πάντα αμφισβητούσα την θεωρία περί τετραετούς συγχώνευσης έτσι και αλλιώς - γιατί ο παλιός είναι αλλιώς και δεν άσπρισαν τα μαλλιά μου στα έδρανα του ΔΣ χωρίς λόγο) ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Θα επανέλθουμε στο θέμα μέχρι την Κυριακή.

Για λόγους ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ απέναντι στους δημότες, απόψε ενημερώνουμε δημόσια για όσα μας ενημέρωσε το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να μην βρεθούν τίποτα επιτηδευμένα 'ανήξεροι' μεθαύριο να μας λένε ότι προσπαθούμε να ανατρέψουμε την ησυχία και την ισορροπία (του τάφου) που έχει επιβληθεί στο κτίριο της Αγίου Γεωργίου από το οποίο ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ η ΠΟΛΙΤΙΚΗ και να βλάψουμε τους δημότες.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ με μία ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ: ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ και μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να λειτουργεί η κάθε διοίκηση. Ειδικά αν στηρίζεται από δυνάμεις που ομνύουν στην Απλή Αναλογική, την συλλογικότητα και την πολιτική σύμπλευση.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ σοφότεροι.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου