Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Ξένος Μανιατογιάννης, Δήμαρχος Βριλησσίων: Δεν το βάζουμε κάτω μέχρι να βγούμε όλες και όλοι ασφαλείς.


Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες,

Η κατάσταση στη χώρα, στην Αττική, καθώς και στην πόλη μας, παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Δεν το βάζουμε κάτω μέχρι να βγούμε όλες και όλοι ασφαλείς από αυτήν τη καιρική διακινδύνευση, έχοντας ως προτεραιότητα την διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. 


 Από την έναρξη των ακραίων καιρικών φαινομένων επιχειρούμε αδιάλειπτα με άνω των δεκαπέντε (15) μηχανημάτων και οχημάτων της πολιτικής προστασίας και των αρμόδιων υπηρεσιών και των εξωτερικών συνεργατών του δήμου, με στόχο την καλύτερη δυνατή διαχείριση των πρωτόγνωρων ακραίων χιονοκαταιγίδων και των δραματικών συνεπειών τους στη λειτουργία της πόλης.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 2 φορτωτές JCB εκχιονισμού, 2 ειδικά μηχανήματα «μαχαίρια» εκχιονισμού, 2 μικροί φορτωτές τύπου «bob cat», 2 οχήματα ρίψης αλατιού και πλειάδα δημοτικών και ιδιωτικών οχημάτων μεταφοράς του προσωπικού των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου και ύδρευσης, καθώς και για την κάλυψη κάθε άλλης κατεπείγουσας ανάγκης. 

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ακατάπαυστα για τον καθαρισμό των δρόμων, για τις απαραίτητες ρίψεις αλατιού, για την απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων, για τις άμεσες παρεμβάσεις βοήθειας σε οχήματα χωρίς αλυσίδες, για τις αναγκαίες μετακινήσεις ευάλωτων ατόμων με προβλήματα υγείας και για κάθε άλλη αναγκαία κινητοποίηση κοινωνικής ευθύνης.

Υπενθυμίζω σε όλες και σε όλους, την αυστηρή οδηγία και των κρατικών αρμόδιων αρχών να παραμείνουμε όλοι στα σπίτια μας ώστε να μείνουμε ασφαλείς, αποφεύγοντας οποιαδήποτε μετακίνηση που δεν είναι αναγκαία, είτε με αυτοκίνητο είτε ως πεζοί, μέχρι την υποχώρηση του χιονιά. Αυτό, ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα για περισσότερες αναγκαίες παρεμβάσεις από τα δημοτικά συνεργεία και από τις ομάδες έκτακτης ανάγκης των κρατικών και περιφερειακών φορέων διαχείρισης της κρίσης (ΔΕΔΔΗΕ, ΣΠΑΠ κλπ).

Για οποιαδήποτε μετακίνηση έκτακτης ανάγκης, παρακαλώ χρησιμοποιήστε απαραίτητα αντιολισθητικές αλυσίδες χιονιού και ακολουθείστε τις σαφείς οδηγίες των αρμόδιων αρχών Πολιτικής Προστασίας και μη θέτετε την ασφάλεια και τη ζωή, τη δική σας και των άλλων, σε κίνδυνο.

Όλες οι δυνάμεις του Δήμου Βριλησσίων βρίσκονται σε 24ωρη λειτουργία και επιχειρούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών των ακραίων καιρικών φαινομένων, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, με υπευθυνότητα και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Δημ.Βερνάρδου 23 Βριλήσσια
τ.κ. 152 35
dimarxos.epikoinonia@vrilissia.gr
www.vrilissia.gr
21302050511

Βριλήσσια 25.01.2022

https://www.facebook.com/vrilissia.gr

https://www.instagram.com/dimosvrilission

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου