Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

1ο Αττικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θεατρικών Σχημάτων – Θέατρο Νταμάρι, Αλίκη Βουγιουκλάκη

 

Δηλώσεις συμμετοχής έως και τις 30/04/2022

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων με βαθιά και μακροχρόνια παράδοση στο ερασιτεχνικό θέατρο, μέσα από τις δύο θεατρικές του ομάδες αλλά και μέσα από τα ετήσια φεστιβάλ του, σε μια προσπάθεια να δώσει και πάλι πνοή στη θεατρική έκφραση, διοργανώνει το 1ο Αττικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Το 1ο Αττικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου θα διεξαχθεί από 4 έως και 11 Ιουλίου 2022 στο ανοιχτό θέατρο ΝΤΑΜΑΡΙ-Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Άνω Βριλήσσια.

Δεν θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και στόχος του είναι να δώσει τη δυνατότητα σε ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους,να γνωριστούν μεταξύ τους και να κερδίσουν το χειροκρότημα του κοινού και έξω από τα όρια του Δήμου που δραστηριοποιούνται.

Λόγω των μέτρων της πανδημίας και προς αποφυγή μετακινήσεων και διαμονής, οι ομάδες που θα συμμετάσχουν θα προέρχονται μόνο από το νομό Αττικής.

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητα τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Αίτηση συμμετοχής (σε μορφή Word) στην οποία θα αναγράφονται:

-ο τίτλος και ο συγγραφέας του έργου,

-η επωνυμία και σύντομο βιογραφικό σημείωμα της θεατρικής ομάδας,

-το όνομα του υπευθύνου και των συντελεστών της παράστασης, στοιχεία επικοινωνίας,

-λίγα λόγια για το έργο και η διάρκεια της παράστασης

2. Πρόγραμμα και αφίσα του έργου σε ψηφιακή μορφή (εφόσον υπάρχουν).

3. Έγγραφη άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή

(αν πρόκειται για έργο ξένου συγγραφέα ή έργο της αρχαίας δραματουργίας),

ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου εκπροσώπου τους ή υπεύθυνη δήλωση ότι εφόσον η παράσταση προκριθεί στην τελική φάση του φεστιβάλ, η θεατρική ομάδα θα προσκομίσει τη σχετική άδεια.

Η ομάδα θα πρέπει να αποστείλει τις σχετικές άδειες 10 μέρες πριν την έναρξη του φεστιβάλ, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής και να διασφαλιστεί η ομαλή διοργάνωση του φεστιβάλ.

4. Φωτογραφίες σε ψηφιακή μορφή και βίντεο από την παράσταση ή τις πρόβες με τους συντελεστές που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ.

5. Φωτογραφίες ή/και σχέδια σκηνικών-κοστουμιών της παράστασης (εφ’ όσον υπάρχουν).

Το υλικό που θα αποσταλεί δεν θα επιστραφεί.

Η ευθύνη για την ομαλή και εύρυθμη εκτέλεση του Φεστιβάλ ανήκει στον Πολιτιστικό & Αθλητικό Οργανισμό, ο οποίος αναλαμβάνει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία όλων, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν και τηρώντας όλα τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα και τις οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ για την προστασία και πρόληψη για τον COVID -19.

Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός θα παρέχει σε όλες τις θεατρικές ομάδεςηχητική και φωτιστική κάλυψη, τον ηλεκτρολόγο του Δήμου, ενώ θα αναλάβει την υποχρέωση να καλύψει με δική του δαπάνη τη διαφήμιση, προβολή και επικοινωνία του Φεστιβάλ.

Τα έξοδα μετακίνησης, μεταφοράς και στησίματος των σκηνικών βαραίνουν τα ερασιτεχνικά σχήματα.

Κατ’ εξαίρεση παρέχεται η δυνατότητα και σε ομάδες από κοντινές περιοχές της Αττικής να δηλώσουν συμμετοχή, με την προϋπόθεση ότι θα αναλάβουν οι ίδιες τα έξοδα τυχόν διαμονής τους, εφ’ όσον δεν προβλέπονται έξοδα φιλοξενίας.

Οι θεατρικές ομάδες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ θα πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής, τα δικαιολογητικά και το ενημερωτικό υλικό που απαιτούνται μέχρι και την 30η Απριλίου 2022 στη διεύθυνση kleistob@otenet.gr.

Επίσης, μπορούν να σταλούν ταχυδρομικά ή με courier, μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, στη διεύθυνση Κλειστό Γυμναστήριο Βριλησσίων-Oλυμπιονικών και Σπ. Λούη, ΤΚ 152 35.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον ΠΑΟΔΗΒ ή με την υπεύθυνη του Α΄ θεατρικού εργαστηρίου του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού, κα Τώνια Σταυροπούλου (τηλ. επικ. 2108101511, 6977310168 ) .

Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός

Κλειστό Γυμναστήριο :Ολυμπιονικών & Σπ. Λούη

(τέρμα Κισσάβου)

Τηλ. επικ. :2108101510, 2108101511

E. Mail :kleistob@otenet.gr

Site :www.vrilissia-arts-sports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου