Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

ΑΣ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ: I AM THE WOLF. Ο ΜΟΝΑΧΙΚΌΣ ΛΥΚΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΉΣΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ



Γεια σας.

Ο Επιπόλαιος τρελάθηκε και έφυγε. "Δεν είμαι τίποτα πλέον Μοναχικέ Λύκε' μου είπε. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα πλέον. Η επιπολαιότητά μου δεν φτάνει πλέον για δαύτους. Δεν παλεύονται. Φεύγω. Πάρε την στήλη στην Πλατεία. Πάω για ψάρεμα. Δεν γράφω άλλο.

Πήρε και το αφεντικό: Άκου - μου λέει. Η Πλατεία δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο χωρίς σάτυρα. Αυτός ο μαλάκας ο Επιπόλαιος δεν αλλάζει γνώμη. Το μυαλό του είναι στα ψαροντούφεκα και τους κιούρτους. Χάνουμε κλικ και λεφτά. Θα αναλάβεις εσύ ή να προτείνω στον Σαμάνο; 1η Ιουνίου θέλω την στήλη. Τι να κάνω και εγώ; Στους Ντάλτον να προτείνω την στήλη, στον δήμαρχο ή τον νεκροθάφτη; Μέχρι την 1η Ιουνίου|!" είπε ορθά κοφτά.

Το ζύγισα το πράγμα και τελικά να ΄μαι. Τώρα πώς μπορώ εγώ να αχολιάζω τα χλωμά πρόσωπα είναι ένα θέμα. Καλύτερα.όμως να μην καταλαβαίνουν. Αυτοί μόλις καταλάβουν καταστρέφουν.

Θα τα λέμε λοιπόν έτσι ώστε όποιος βλέπει τον εαυτό του σε αυτά που γράφουμε θα είναι εκείνος υπεύθυνος που είδε τον εαυτό του.Κάτι θα ξέρει που είδε τον εαυτό του.  Γιατί εκείνος είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και εκείνος τις ξέρει. Οι άλλοι θα λένε ότι βγήκε ένας Ινδιάνος στην ΠΛΑΤΕΙΑ και γράφει κάτι παπαριές. Άστους να λένε.

Και τώρα που συστηθήκαμε ας πιάσουμε το πρώτο θέμα:

Ε ΝΑΙ, η ΦΛΥΑ ΑΕ θα είναι.

Με αυτά που μου έλεγε ο εκδότης από τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ με τηλεδιάσκεψη. (Πού ίναι εκείνες οι καλές εποχές με τα σήματα καπνού, αναγνώστη μου, με αυτά τα ΖΟΟΜ).

Μπαίνει ο άλλος σε σοβαρή τηλεδιάσκεψη για να σου λύσει τα προβλήματα της πόλης (και καλά) ρε φίλε και είναι από κάτω με τα σώβρακα. Όχι πες τώρα. Περιμένεις σοβαρή αντιμετώπιση για τα προβλήματά σου όταν ο άλλος συνεδριάζει για το δημόσιο χρήμα και ξύνει τα παπάρια του;

Τόση αβάσταχτη ελαφρότητα χωράει στις δημόσιες υποθέσεις;

Να και εμείς που είμαστε - κατά τους "πολιτισμένους" βάρβαροι, κάθε βράδυ χορεύουμε γύρω από την φωτιά και ρουφάμε την πίπα ασταμάτητα. Δεν λέω.

Αλλά άμα συγκαλούμε συμβούλιο του χωριού ο καθένας είναι στην θέση του, με τα φτερά του, τα χρώματά του, την σειρά του. Το ΤΟΤΕΜ είναι στη μέση και ο Σαμάνος κάνει την αρχή αφού καλέσει τα πνεύματα. Και συζητάμε σοβαρά. Και δεν διανοείται κανείς να πει ψέμματα ή μαλακίες γιατί θα φύγει από το χωριό να τον φάνε τα τσακάλια. Ούτε να γίνεται υπαίτιος να χάνονται πολύτιμοι πόροι του χωριού. Γιατί εμείς ξέρουμε ότι οι πόροι ανήκουν σε όλους. Δεν ανήκουν σε ΕΛΙΤ. Γιατί δεν έχουμε ΕΛΙΤ εμείς. Ούτε σε κολλητούς/ες.

Αλλά βλέπεις δεν έχουμε εκπολιτιστεί εμείς. Είμαστε βάρβαροι ακόμα. Παλιομοδίτες.

Σεβόμαστε τους παλιούς του χωριού, είναι οι σοφοί μας, τους ρωτάμε, μετέχουν στα συμβούλια πάντα, εκπαιδεύουμε τους νέους πνευματικά και σωματικά να επιβιώσουν και να διαιωνίσουν τις αρχές μας και τον πολιτισμό μας (αυτό που οι χλωμιάρηδες θεωρούν βαρβαρισμό). Συμβιώνουμε αρμονικά με τους συγχωριανούς μας, ακολουθούμε απαρέγκλιτα και χωρίς εξαιρέσεις τους νόμους του χωριού, δεν σκεφτόμαστε καν να πειράξουμε τον διπλανό μας γιατί θα μας κόψουν φέτες από το συμβούλιο, λατρεύουμε την γη μας, τα δέντρα μας, τα σπαρτά μας, προσέχουμε και δεν σπαταλάμε τα ζώα μας, ακόμα και από τα ζώα που σκοτώνουμε για να φάμε ζητάμε συγνώμη, σκοτωνόμαστε για το νερό που πίνουμε, τιμάμε συλλογικά τις γυναίκες μας και τα παιδιά μας όπως και τις γυναίκες και τα παιδιά των συγχωριανών μας, Μοιράζουμε δίκαια τις δουλειές αλλά και  τους πόρους, κανείς δεν έχει περισσότερα από όσα δικαιούται στην μοιρασιά, κανείς δεν μένει χωρίς μερίδιο από τα αγαθά του χωριού.

Λίγα, λίγα.

Πολλά, Πολλά.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΑΡΒΑΡΟΙ.

Δεν μας καταλαβαίνουν οι χρυσοθήρες, τυχοδιώκτες, ψευτόμαγκες που παριστάνουν τους καμπόυδες. Γι΄ αυτό τους συχαίνεται ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ. Μου το έχει πει. Μας κάνουν όλους να φαινόμαστε σαν τα μούτρα τους, λέει.

Μας κάνουν και τους βαρύμαγκες από μακρυά. Μέχρι να πέσει κανένας στα χέρια μας και να του πάρουμε το σκαλπ να το βάλουμε στην συλλογή μας.

Τότε μας  λένε αιμοσταγείς βάρβαρους.Λες και πήγαμε εμείς να τους πειράξουμε ποτέ.

Δεν ξέρουν άλλη γλώσσα μερικοί. ΓΔΑΡΣΙΜΟ. Και πάει μετά η ειρήνη στην περιοχή αν τους προστατεύσει το δίκιο του πολιτισμού τους. ΟΚ. Τι να κάνουμε και εμείς όμως;

Θα τα λέμε μέχρι να γυρίσει ο Επιπόλαιος. Αν γυρίσει .... Δεν βγάζει κανείς άκρη μαζί του. Ούτε εμείς που είμαστε ινδιάνοι.

 The Lone Wolf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου