Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (του Άγγελου Νταβία)

 


ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΡΑΝΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΟΙΗΘΟΥΝ.

ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΑΚΕΣ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ.

Ο διαχειριστής του Κυλικείου που αποβλήθηκε βίαια από την διοίκηση Ρούσσου - Πράσσου - Λαδόπουλου, μαζί με τις ουσιαστικά συνδιοικούσες παράταξεις Κρανίδη (φανερά) και Ανδρεόπουλου (δια της απουσίας και της σιωπής όταν δεν είναι απολύτως απαραίτητη δια τον Σουλτάνο).

Ο επιχειρηματίας - καφετζής ΚΕΡΔΙΣΕ το δικαστήριο ασφαλιστικών μέτρων, δηλαδή με βάση το νόμο - θα έπρεπε να συνεχίζει να δουλεύει μέχρι το Νοέμβριο του 2023.

Δυστυχώς γι΄αυτόν αυτό σήμαινε ότι τον διαγωνισμό για τα επόμενα χρόνια θα τον έκανε η επόμενη διοίκηση του δήμου.

Υπενθυμίζουμε ότι η ηγεσία της ΦΛΥΑ (Τσίγκος Φωτεινός) είχε υπογράψει τη ΝΟΜΙΜΗ παράταση σύμβασης για δύο χρόνια με μηνιαίο μίσθωμα 6500 ευρώ αλλά ο Σουλτάνος ήθελε να .... κατατροπώσει κάποιο 'παρακράτος' για να συσπειρώσει τους αυλικούς του και τα γιουσουφάκια του.

Στην πραγματικότητα ήθελε να ελέγξει τη νέα σύμβαση και το νέο διαχειριστή πριν τις δημοτικές εκλογές.

Η ενδιάμεση εταιρεία - ο κατασκευαστής του κυλικείου που το είχε εκμισθώσει στον καφετζή- δεν υποστήριξε την προσφυγή της, "πούλησε" τον καφετζή στην δικαιοσύνη. Είναι γνωστό στέλεχος της τοπικής Νέας Δημοκρατίας και υποστηρικτής του Γ. Λαδόπουλου όπως είπε - χωρίς να διαψευστεί - ο Γ. Κουράσης στο δημοτικό συμβούλιο.

Η πραγματική παρακρατική συμμορία του Χαλανδρίου ξεμπροστιάστηκε.

Η μη υπογραφή της σύμβασης από τον πρώτο διαγωνισμό - με χτύπημα στα 13000 ευρώ - από τον (υποτιθέμενο) πλειοδότη - λαγό - εκτός από την πτώση της εγγυητικής επιστολής των 11000 ευρώ για συμμετοχή στον διαγωνισμό - προκαλεί για τον δήμο νέα ΖΗΜΙΑ, με δεδομένο ότι στον δεύτερο διαγωνισμό - πάλι υπό τους πανηγυρισμούς των αυλικών  - το τίμημα που απέδωσε ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ συμμετέχοντας είναι 9500 ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος της ΦΛΥΑ και ουσιαστικό αφεντικό της κ. Π. Τακόπουλος με ενημέρωσε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ  ότι η σύμβαση υπογράφηκε την Παρασκευή 29 Μαΐου.

Το νέο μίσθωμα - ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ ο κ. ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  θα αρχίσει να τρέχει 20 μέρες μετά την παράδοση του χώρου στο νέο διαχειριστή από τον δήμο, αφού ολοκληρωθούν εργασίες συντήρησης του χώρου με έξοδα του δήμου.

ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΩΜΑ ΑΚΟΜΑ!

ΘΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΩΜΑ 20 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ!

Τώρα πόσο καιρό θα πάρει η διαδικασία ανάθεσης των εργασιών, το κόστος τους και ο χρόνος ολοκλήρωσή τους .... μόνο ο Ρούσσος και η κα Χριστούλη ξέρουν.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν σε όλες τις προκηρύξεις διαγωνισμών, όταν ο πλειοδότης αρνηθεί να υπογράψει την σύμβαση με το τίμημα στο οποίο οδήγησε την δημοπρασία, ο διαγωνισμός επαναλαμβάνεται και αν προκύψει διαφορά προς τα κάτω ΟΦΕΙΛΕΙ να καταβάλει την ΔΙΑΦΟΡΑ. Αυτός ο όρος εξασφαλίζει ότι δεν μπαίνει κάποιος σε μια ανοικτή δημοπρασία για να κάνει πλάκα ή να εξυπηρετήσει σκοπιμότητες.

Στην περίπτωση του κυλικείου η επανάληψη του διαγωνισμού οδήγησε σε μικρότερο τίμημα. Από 13500 ευρώ στον πρώτο διαγωνισμό σε 9500 ευρώ.

Άρα ο πρώτος πλειοδότης θα όφειλε στην ΦΛΥΑ 4000 Χ 36 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (3 ΧΡΟΝΙΑ)! 140 000 ευρώ.

ΤΟΣΗ ΖΗΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ.

ΘΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ Η ΦΛΥΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ αυτά τα χρήματα από τον λαγό?

ΟΧΙ! Γιατί όπως είπε ο κ. ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ στο πρόσφατο ΔΣ  δεν είχε προβλεφθεί αυτός ο όρος στην προκήρυξη! Και επειδή μάθανε από το λάθος τους - γιατί πριν δεν ξέρανε, είπε - τον περιλάβανε τον όρο στη νέα προκήρυξη για τα κυλικεία στο Πέρκιζας για να μην ξαναπάθουν τα ίδια. (sic).

Το λιγότερο που μπορώ να πω παριστάνοντας τον μαλάκα είναι ότι 'μαθαίνουν στου κασίδη το κεφάλι' .

ΔΕΝ ΞΕΡΩ  ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΥΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΜΑΣ!

Το κυλικείο είναι κλειστό - ήδη τρεις μήνες και τουλάχιστον έναν ακόμα με βάση την ενημέρωση Τακόπουλου.

Με βάση το συμπεφωνημένο τίμημα - για τη νόμιμη (με βάση την απόφαση της δικαιοσύνης) - παράταση της σύμβασης που είχε υπογραφεί, με τίμημα 6500 ευρώ το μήνα, από την περιπέτεια η ΦΛΥΑ έχει χάσει ακόμα 6500 Χ 4 μήνες = 26000 ευρώ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ποσό που θα αυξηθεί μέχρι να αρχίσει να τρέχει το νέο μίσθωμα.

Αν είχαν γίνει τα ΝΟΜΙΜΑ και ΤΑ ΗΘΙΚΑ τα επόμενα ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ η ΦΛΥΑ θα εισέπραττε από τον προηγούμενο διαχειριστή που βιάστηκε και αυτός (όπως εμείς) από τους ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ, 156000 ευρώ.

ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ γιατί ήταν δοκιμασμένος ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΣΙΓΟΥΡΑ στο ταμείο της ΦΛΥΑ.

Στον τρίτο χρόνο θα γινόταν η δημοπρασία - ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ - και ας υποθέσουμε ότι θα λάμβανε η ΦΛΥΑ το ποσό των 9500 ευρώ που έλαβε.

Για 12 μήνες: 114000 ευρώ.

Άρα τα επόμενα ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ (όσα προβλέπονται στη νέα σύμβαση) η ΦΛΥΑ θα λάμβανε 270.000 ευρώ και όλα θα ήταν νόμιμα και αξιόπιστα. Και η ΦΛΥΑ θα είχε άνετη χρηματοδότηση των λειτουργικών της.

Τώρα - που "τσακίστηκε το παρακράτος" από την καθεστωτική σύμπραξη Ρούσσου - Πράσου - Λαδόπουλου - Κρανίδη - θα λάβει - αν λάβει - αν είναι αξιόπιστος ο νέος - αν πληρώνει - αν δεν γίνει ό,τι στο πάρκινγκ : 342000 ευρώ.

Μείον τα 26000 ευρώ (4 Χ6500) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ που έχουν ήδη χαθεί - και δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα ανοίξει το κυλικείο.

Βγάλε τις αμοιβές των δικηγόρων και το κόστος για τις εργασίες συντήρησης που ανέλαβε να κάνει ο δήμος.

 Η ΦΛΥΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ!

ΑΥΤΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ - όχι τα 'νούμερα' που "τσάκισαν το παρακράτος".

Είναι βέβαιο πλέον ότι η ΦΛΥΑ - δηλαδή το δημόσιο ταμείο - έχει υποστεί ήδη ΖΗΜΙΑ.

Είναι πλέον βέβαιο ότι η ΦΛΥΑ θα κινδυνεύσει χρηματοδοτικά και ίσως οδηγηθεί σε εκκαθάριση.

Το δημόσιο συμφέρον δεν έχει εξυπηρετηθεί αντιθέτως έχει υποστεί πλήγμα.

Είναι απορίας άξιο ότι για το θέμα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ούτε καν από τους εκπροσώπους παρατάξεων που δεν ψήφισαν την διοικητική αποβολή,δηλαδή των παρατάξεων Κουράση - Αγαπητού και Γ. Θωμά στο ΔΣ της ΦΛΥΑ.

Εμείς ως οφείλουμε ενημερώνουμε τους Χαλανδραίους υπεύθυνα. Επίσης ενημερώνουμε και όλους τους συναδέλφους στο δημοτικό συμβούλιο διότι ίσως δεν είναι σωστά πληροφορημένοι ή είναι και σκόπιμα παραπληροφορημένοι ακόμα και από τους εκπροσώπους τους. Και δεν το λέμε τυχαία αυτό.

ΥΓ 1: Θυμίζουμε ότι κάποιοι ψάχνουν χρόνια τρόπο να κλείσουν την ΦΛΥΑ αφού πρώτα επωφεληθούν από το εταιρικό της κεφάλαιο αλλά και τις στιβαρές και αξιόπιστες συμβάσεις που την χρηματοδοτούσαν. 

ΥΓ2: Θυμίζουμε ότι η ΦΛΥΑ είχε ελεγχθεί κατ΄επανάληψη για την διαχείριση προηγουμένων ετών. Στον τελευταίο έλεγχο που έγινε από την διοίκηση Ρούσσου είχε διαπιστωθεί ένα "έλλειμμα" 10000 ευρώ - της γνωστής ιστορίας των προκαταβολών αμοιβών του πρώην προέδρου της Σωτήρη Παρασκευόπουλου και κάτι αποδείξεις για φιστίκια, καραμέλες και φουντούνια που είχαν μπει στα έξοδα.

ΥΓ 3: Περιμένουμε να ακούσουμε και άλλους. Βέβαια μερικοί δεν μιλάνε. Έχουν κάτσει στο τραπέζι και περιμένουν να τους σερβίρουν λέει το πουλάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου