Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

To ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ για τα 48 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

 


 

Υποστηρικτές του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

 Σαράντα-οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη στυγνή εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο.
Για 48 τώρα χρόνια, η Κύπρος θυμάται και τιμά όλους όσοι υπερασπίστηκαν την πατρίδα εναντίον του Τούρκου εισβολέα το 1974. Οι σειρήνες ήχησαν και πάλι, στις 05.30 το πρωί, όπως γίνεται τα τελευταία 48 χρόνια τέτοια ώρα, που ο τουρκικός στρατός αποβιβάστηκε στις ακτές της Κερύνειας, πέντε ημέρες μετά το προδοτικό πραξικόπημα.
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ υποκλίνεται στην μνήμη των Πεσόντων που, υπό το βάρος του εφιαλτικού πραξικοπήματος της χούντας και της ΕΟΚΑ Β', υπερασπίσθηκαν την Κυπριακή Δημοκρατία. 
Η συνεχιζόμενη κατοχή του νησιού αποτελεί ανοιχτή πληγή για τον Ελληνισμό. Καμία ενέργεια που προσπαθεί να μονιμοποιήσει τα αποτελέσματα της παράνομης Τουρκικής εισβολής, όπως το άνοιγμα των Βαρωσίων, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη διεθνή κοινότητα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μόνη βιώσιμη λύση είναι η επανέναρξη των συνομιλιών για την επανένωση του νησιού, χωρίς εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχής, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων. Εθνών διασφαλίζοντας την ειρηνική συμβίωση όλων των Κυπρίων.
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ παραμένει σταθερά αλληλέγγυο στον αγώνα του κυπριακού λαού για τον τερματισμό της κατοχής και προβάλλει το δίκαιο αίτημα για μία Κύπρο ενιαία και ανεξάρτητη.

Σε δηλώσεις της η συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου ανέφερε: “Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ τάσσεται υπέρ της εξεύρεση δίκαιης λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, η οποία θα διασφαλίσει την κυριαρχία της Κύπρου με την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια. Λύση, η οποία, επί πλέον, θα απαλλάξει τον λαό της Κύπρου από το αναχρονιστικό σύστημα των Εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων τρίτων στις υποθέσεις του και θα διασφαλίσει την πλήρη απόσυρση των παράνομων κατοχικών στρατευμάτων. Χιλιάδες οι νεκροί, εκατοντάδες οι αγνοούμενοι της κυπριακής τραγωδίας. Η χώρα παραμένει διαιρεμένη. Οι μέχρι σήμερα προσπάθειες για επανένωσή της δεν έχουν καταλήξει ακόμα, λόγω των απαράδεκτων τουρκικών αξιώσεων.».

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου