Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΜΟΦΩΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ: ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ή ΠΑΛΙ Ο ΝΤΑΒΙΑΣ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ?

 Το ξέρω ότι οι περισσότεροι Χαλανδραίοι δεν νοιάζονται γι΄αυτά που θα γράψω.

Λίγοι θα ασχοληθούν και θα καταλάβουν. Δεν έχει σημασία όμως για μένα. Εγώ θεωρώ ότι έχω υποχρέωση να τα γράψω για τους λίγους.

Οι πολλοί θα ψηφίσουν γιατί  μια βδομάδα πριν τις εκλογές, τους πασαλείβουν με άσφαλτο τον δρόμο μπροστά από το σπίτι τους διότι ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ, τέτοιοι πολίτες είναι και δεν φταίω εγώ που τους λέω μπαμπουίνους. Κακώς παρεξηγούνται. Οι μπαμπουίνοι πρέπει να παρεξηγούνται κανονικά.

Η χθεσινή εξέλιξη, με την ακύρωση ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης του δημοτικού συμβουλίου από τον ΓΓ Αποκεντρωμένης Γ. Ζαφειρόπουλο, ύστερα από την προσφυγή του Χάρη Ρώμα δεν είναι καθόλου απλό ζήτημα, ούτε της πλάκας, αν σκέφτεσαι ΠΟΛΙΤΙΚΑ (δηλαδή ως ΠΟΛΙΤΗΣ)  και αν πιστεύεις ότι Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ, της Διαφάνειας  και της Δημοκρατίας είναι σοβαρό πράγμα και επηρεάζει την ζωή σου ΠΟΛΛΑΠΛΑ. (Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό και λες "εμένα δε με νοιάζει αρκεί να μου μαζεύουν τα σκουπίδια" δεν πειράζει, εσύ δεν με ενδιαφέρεις ως αναγνώστης μου, πήγαινε παρακάτω).

Η ακύρωση ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης του ΔΣ κάποιον εκθέτει σοβαρά:

Είτε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής που την πήρε, αν δεν έχει ερμηνεύσει σωστά τους νόμους και απλά δικαίωσε τον Χάρη Ρώμα γιατί είναι δικός τους - που δεν το πιστεύω γιατί ξέρουμε όλοι τον Ζαφειρόπουλο και τις προτιμήσεις του σε τοπικό επίπεδο - είτε ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και ιδίως τις ΝΟΜΙΚΕΣ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ του υπηρεσίες που  γνωμοδοτούν επί της νομιμότητας των εισηγήσεων προς το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,  έκαναν ρόμπα ΟΛΟΥΣ τους Δημοτικούς Συμβούλους και ανάγκασαν την Αποκεντρωμένη να λάβει με fast track διαδικασία απόφαση υπέρ του Χάρη Ρώμα.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΘΕΤΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ που ΕΧΕΙ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ και αρμοδιότητα υποχρέωση να ελέγχει σε συνεργασία με τις υπηρεσίες τη νομιμότητα των εισηγήσεων που φτάνουν στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να προστατεύει το σώμα, τους δημοτικούς συμβούλους από το να λαμβάνουν παράνομες αποφάσεις οι οποίες μπορεί να τους κοστίσουν ακόμα και αστικά ή ποινικά.

Σε κανονικά καθεστώτα, με έντιμους πολιτικούς και με συναίσθηση τι σημαίνει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΙΞΙΑ ο Λαδόπουλος θα πρέπει αν παραιτηθεί, αλλά αυτό το έγραψα μόνο για να γελάσετε.

Ο Δήμος Χαλανδρίου και ιδιαίτερα οι νομικοί του και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ο Πολύδωρος Τακόπουλος που τοποθετήθηκε νομικά στο δημοτικό συμβούλιο και απάντησε ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ στον νομικό σύμβουλο του κ. Ρώμα κατά την επίδικη συνεδρίαση πρέπει να τοποθετηθεί σήμερα και ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ στους ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ που οδήγησε με την "επιστημονική του" τοποθέτηση να λάβουν την παράνομη απόφαση.

Βέβαια η διοίκηση του δήμου δεν θα το κάνει, έχει πολύ δουλειά με τις προεκλογικές αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για να ασχοληθεί με τα θεσμικά θέματα και τα θέματα δημοκρατίας, της διαφάνειας και της νομιμότητας.

Και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν θα μιλήσουν διότι η παραταξιακή σκοπιμότητα για αυτούς είναι πάνω από τους θεσμούς.

"Με αγάπη για την πόλη, μωρέ. Και τους Χαλανδραίους μωρέ. Να ενωθούμε όλοι μαζί, να φτιάξουμε σχέσεις συνεξάρτησης και ομερτά,  να παίρνουμε ομόφωνες αποφάσεις για αναθέσεις, να μοιραζόμαστε ΟΛΟΙΜΑΖΙΜΠΟΡΟΥΜΕ τα λεφτά των δημοτών για να μην μαλώνουμε και να είμαστε αγαπημένοι και μη τοξικοί, γκρινιάρηδες".

ΥΓ: Για τον επικεφαλής παράταξης που πήρε - με την παράνομη απόφαση - την χρήση της πλατείας Χαλανδρίου για προεκλογική του συγκέντρωση και την θεώρησε ιδιοκτησιακό του προνόμιο που μπορεί να διαπραγματεύεται και να  εκχωρεί, δεν θα γράψω τίποτα γιατί κάποιοι παρεξηγούνται ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΩ, όχι για εκείνον που ΤΑ ΚΑΝΕΙ. 

Είναι δικός τους,

ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΚΑΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - ΟΠΩΣ ΝΑ ΄ΝΑΙ!

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου