Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΕΙΣ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΨΗΛΑ ΕΚΕΙ .... ΓΕΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΜΑΝΔΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Η θέση της κορυφής με το παλιό ρανταρ σε σχέση με τους δύο δήμους - ΜΕΓΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΝΔΡΑ

Ο μοναδικός δρόμος που φτάνει στον χώρο δεν πηγαίνει στα Μέγαρα αλλά στην Μάνδρα

Προσθήκη λεζάνταΤα ΕΡΕΙΠΙΑ της παλαιάς εγκατάστασης ΡΑΝΤΑΡ.

Ενοχλούμε, το ξέρουμε, αλλά γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ. Για να ενοχλούμε.

Και να αποκαλύπτουμε τα φοβερά SUCCESS STORY των κυβερνητών μας.

Λοιπόν, σας υποσχεθήκαμε ενημέρωση, ΕΓΚΑΙΡΗ, ΕΓΚΥΡΗ και ΚΑΡΑΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΗ.

Σαν αυτή που πάντα σας δίνει η ΠΛΑΤΕΙΑ.

Δεν διατυπώνουμε άποψη τώρα - θα το κάνουμε όταν έχουμε ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, έτσι όπως τα θέλουμε εμείς, όχι όπως μας τα σερβίρουν τα .... sms και τα χαλκευμένα δημοσιεύματα.

Tο επισημαίνουμε για τους καλόπιστους και καλοπροαίρετους.

Οι άλλοι ό,τι και να κάνουμε θα ψάχνονται να ξιφουλκίσουν οπότε δεν μας ενδιαφέρουν.

Μιλήσαμε λοιπόν με την τεχνική υπηρεσία του δήμου ΜΑΝΔΡΑΣ ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ με τον κο Π.Κ., ο οποίος δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα να μας ενημερώσει αναλυτικά για το θέμα.

(Αν είχαμε πάρει στο Χαλάνδρι θα έπρεπε να κάνουμε αίτηση με χαρτόσημο για να μας μιλήσει, μετά από κάνα δυο τέρμινα ο αρμόδιος της τεχνικής υπηρεσίας).

Λοιπόν τι μας είπε:

- "Α κε Νταβία είναι πολύ ωραία εκεί πάνω για εκδρομή. Πάρτε ταπεράκι, ένα 4Χ4 τζιπ και ανεβείτε να δείτε και μόνος σας. Είναι σε υψόμετρο 720 μέτρα, μάλιστα σε λίγο θα δείτε σίγουρα και χιόνια. Τους λύκους λίγο να προσέχετε γιατί σκάνε μύτη καμιά φορά.

Εκεί ήταν παλιά ένα ΡΑΝΤΑΡ του ΝΑΤΟ και από τις εγκαταστάσεις αυτές αποχώρησαν οι Αμερικάνοι πριν 25 χρόνια (τότε που ο Ανδρέας έδιωχνε τις βάσεις του θανάτου, θυμάστε οι παλιότεροι έτσι;).
Τότε βέβαια οι εγκαταστάσεις ήταν κατοικίσιμες, οι Αμερικάνοι είχαν γεννήτριες παραγωγής ρεύματος κλπ.

Όταν φύγαν τα κτίρια λεηλατήθηκαν από τσιγγάνους, που πήραν ό,τι μπορούσε να τους φανεί χρήσιμο - μεταλλικά μέρη, κουφώματα, ό,τι τέλος πάντων "έβγαινε".

Πριν κάμποσα χρόνια έγιναν κάποιες παρεμβάσεις και μεταφέρθηκαν εκεί Κούρδοι πρόσφυγες, οι οποίοι δεν έμειναν παρά ελάχιστα αφού δραπέτευσαν από το στρατόπεδο και εξαφανίστηκαν πριν πεθάνουν από το κρύο.

Σήμερα οι εγκαταστάσεις είναι απολύτως ρημαγμένες και δεν είναι κατοικίσιμες. 
Ανεβείτε να δείτε μόνος σας - ταπεράκι είπαμε αλλά οπωσδήποτε να έχετε και μπόλικη βενζίνη να  μαζί, μην το αμελήσετε. Στον δρόμο μπορείτε να κάνετε και στάση για να ξαποστάσετε και σε ένα πολύ ωραίο μοναστήρι που υπάρχει πριν φτάσετε στο παλιό ραντάρ"  έκλεισε  την φράση του,γελώντας ο συνομιλητής μας.

Συνέχισα τις ερωτήσεις:"Συγνώμη κε Π. αλλά ο Δήμαρχος Μεγαρέων κος Μαρινάκης δέχτηκε την μετεγκατάσταση."

"Μειδίαμα Ναι κάτι άκουσα. Ο δικός μας όμως;

Διότι η πρόσβαση στον χώρο γίνεται από έναν μόνο δρόμο - που τον έχουν φτιάξει βεβαίως οι Αμερικάνοι - που δεν έχει καμία επαφή με τα Μέγαρα (βλ. φωτό), αλλά ενώνει την πρώην βάση με τον δήμο μας. 
Υπάρχει διχογνωμία ακόμα και για το όριο των δήμων πάνω στο βουνό. Ο δήμος Μεγαραίων θεωρεί ότι η βάση ανήκει σε αυτόν αλλά εμείς θεωρούμε ότι το όριο των δύο δήμων βρίσκεται ΕΝΤΟΣ του χώρου της βάσης, άρα η βάση ανήκει κατά το ήμιση στον δήμο μας και εκτιμώ ότι θα έχουμε λόγο για το θέμα. Να μιλήσετε και με τον δήμαρχό μας γι' αυτό"

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ κε Π.Κ.


ΥΓ 1: Συνεχίζουμε την έρευνα και θα έχουμε και άλλα. 

Και την έρευνά μας την κάνουμε ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ θα προκύψουν προβλήματα στην .... εφαρμογή της απόφασης, όπως είναι ΛΟΓΙΚΟ. 

Μην αρχίσουν οι πανηγυρίζοντες τις παπαριές ότι μιλάμε με όσους διαφωνούν και όχι με όσους συμφωνούν.
 ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ θα μιλάμε, αν προκύψει πρόβλημα από αυτούς θα προκύψει. 

Οι άλλοι είναι .... ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΟΙΧΙΣΜΕΝΟΙ και βέβαιοι για την ευτυχή κατάληξη, το ξέρουμε, και βέβαια όταν με το καλό δώσουν λύση θα τους δώσουμε ΟΣΟ ΧΩΡΟ ΘΕΛΟΥΝ για να πανηγυρίζουν και να τους δοξάζετε.

Τώρα όμως ας δούμε την ΑΛΗΘΕΙΑ και τα άλλα .... τα βρίσκουμε στον δρόμο.

ΥΓ 2: Δεν διατυπώνουμε άποψη ακόμα. Υπενθυμίζουμε πάντως ότι:
Εϊμαστε με την απομάκρυνση του καταυλισμού ΑΛΛΑ με την διασφάλιση ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ. Αλλά αυτά τα έχουμε πει και θα τα ξαναπούμε και με αυτή την ευκαιρία. Προς το παρόν ας αξιοποιήσουν ΟΛΟΙ τις πληροφορίες που τους μαζεύουμε για να ασχοληθούν με το θέμα ΣΟΒΑΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου