Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Το ολέθριο «επίτευγμα» της καθεστωτικής προπαγάνδας

Και καλά τα καθεστωτικά παπαγαλάκια, δικαιολογημένα έχουν αφηνιάσει και χορεύουν …ενθουσιασμένα υπό τις ιαχές των νέων αποικιοκρατών. Σε διατεταγμένη υπηρεσία βρίσκονται.

Αλλά να παραμένει ακόμη εγκλωβισμένη μεγάλη μερίδα πολιτών, να συμμερίζεται την… αισιοδοξία του Σαμαρά για το μέλλον της χώρας, και να διαβλέπει ότι, η ελληνική αποικία πορεύεται στον «δρόμο της ανάκαμψης», ε, αυτό κι αν είναι από τ΄άγραφα!

Δεν έδειξαν να εξοργίζονται από τους όρκους πίστης για την τήρηση όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων και τις εξετάσεις υπακοής
που έδωσε στη Μέρκελ ο Σαμαράς, ούτε να αγανακτούν από τους επαίνους της Γερμανίδας καγκελαρίου για τους «άθλους» των κυβερνητικών διαχειριστών της στην Ελλάδα, τους «άθλους» καταλήστευσης του ελληνικού λαού, τους «άθλους» αποτέφρωσης της ελληνικής κοινωνίας…
Ο Σαμαράς, δεσμεύτηκε ξανά ότι, θα εφαρμόσει το πρόγραμμα και θα υλοποιήσει όλα τα προαπαιτούμε, στα οποία έχει συμφωνήσει: απολύσεις, φόρο ακινήτων και πλειστηριασμούς, πριν από την ανάληψη της Ελληνικής προεδρίας.

Αλήθεια, πόσα επι πλέον κομμάτια πρέπει να προστεθούν στο παζλ της Κολάσεως;

Και πόση ανθεκτικότητα έχει ο τράχηλος του Ελληνα (σε πείσμα των θρυλούμενων), ώστε να υπομένει τον ζυγό της φοροεξόντωσης, των απολύσεων, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της εκτίναξης της ανεργίας, της ύφεσης, της εκποίησης μισοτιμής της δημόσιας αλλά και της ιδιωτικής περιουσίας (πλειστηριασμοί…), των συντάξεων που ολοένα και θυμίζουν επιδόματα ελεημοσύνης, των εκατοντάδων χιλιάδων ανασφάλιστων πολιτών, των αποκλεισμένων από τις υπηρεσίες υγείας;…

Και να σκεφθεί κανείς ότι όλος αυτός ο κόσμος δεν ανήκει στην ελίτ του συστήματος, που επωφελείται από την κρίση. Είναι απελπισμένοι της διπλανής πόρτας, που όντες επιρρεπείς στον καθημερινό …τηλεψεκασμό των ποικιλώνυμων ντρεμπεντέρηδων, έχουν ενστερνιστεί τη θεωρία του μνημονιακού μονόδρομου.

Ας μη κρυβόμαστε. Η απαξίωση της εναλλακτικής πρότασης και κατά συνέπεια της ελπίδας, η εμπέδωση κλίματος φόβου και η καλλιέργεια ψυχολογίας ραγιαδισμού στην Ελληνική κοινωνία, συνιστούν το ολέθριο «επίτευγμα» της καθεστωτικής προπαγάνδας.

του Μάγια 
από το http://www.olympia.gr/, 24/11/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου