Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

«ΘΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ» ΕΙΠΕ Ο κος ΛΟΒΕΡΔΟΣ!

Σωστά! Αλλά να κλείνουν και οι δημόσιοι οργανισμοί που χρωστούν σε επιχειρήσεις κε Λοβέρδο. Και να εξισωθεί το επιτόκιο που επιβάλλεται στους οφειλέτες του δημοσίου με το – μηδενικό σήμερα – επιτόκιο που επιβάλλεται στο δημόσιο όταν δεν πληρώνει για 3 ή 4 χρόνια οφειλές του προς επιχειρηματίες που:

- Έκαναν την δουλειά στον Χ δημόσιο οργανισμό – πλήρωσαν υλικά, μεροκάματα, χρεώθηκαν τον ΙΚΑ (ποιος είναι αυτός ο ΙΚΑΣ που λέει και ο ΖΗΚΟΣ) κλπ - για να γίνει η δουλειά.

- Έκοψαν τιμολόγιο στον Χ δημόσιο οργανισμό πριν 3 ή 4 χρόνια και δεν πήραν ούτε το Φ.Π.Α. . το οποίο έπρεπε να καταβάλλουν εντός 1-2 μηνών στο … δημόσιο, το οποίο βέβαια δεν δέχεται ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ οφειλών αφού όταν του χρωστάνε χρεώνει επιτόκιο 1,5% ΤΟΝ ΜΗΝΑ (ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΔΗΛΑΔΗ) ενώ όταν χρωστάει ζητάει … μειώσεις (!) για να πληρώσει μετά από … 3 χρόνια. (ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΔΗΛΑΔΗ).

- Πλήρωσαν την εφορία για το … «κέρδος» (!) στο κλείσιμο της οικονομικής χρονιάς στο δημόσιο ! (Κέρδος που θα προκύψει ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ, αν ζουν μέχρι τότε, αλλά φορολογείται άμεσα)!

(ΚΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ» ΜΕ ΤΟΥΣ …. ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ).

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΚΕ ΛΟΒΕΡΔΟ! Όμως ξέρετε κάτι κε Υπουργέ; Θα κλείσετε όσους δούλευαν έντιμα με το δημόσιο. Διότι οι … άλλοι - πληρώνονταν ΑΜΕΣΩΣ γιατί μέσα στην πληρωμή τους υπήρχε και το ποσό για την μίζα που παίρνουν τα … αφεντικά που κανονίζουν την ροή των πληρωμών και βάζουν μπροστά όσους θέλουν, και ρίχνουν όσους δεν τα σκάνε. (ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ CAPO ΔΗΛΑΔΗ).

Θα κάνουμε λοιπόν δύο απλές προτάσεις:

1. ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΕΣ» ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟ, ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ, ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΤΗΡΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΥ και δεν θα μπορεί να παρακαμφθεί! Αν γίνει αυτό η διαφθορά που κυνηγάτε κε υπουργέ θα μειωθεί στο 50 % με το καλημέρα. (ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ – ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!)

2. Πρώτα το δημόσιο (με την ευρεία έννοια) να ΣΥΜΨΗΦΙΣΕΙ οφειλές του με τις επιχειρήσεις ΚΑΙ ό,τι μένει – ΟΠΟΙΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δηλαδή – να πληρωθούν άμεσα ή να ΚΛΕΙΣΕΙ!

Ξέρετε τότε ποιος θα κλείσει πρώτος, έτσι δεν είναι κε Υπουργέ;

Σ.Σ. Μία ακραία απάντηση που μοιάζει «αποστομωτική» σε όσους παραπονιόμαστε για τέτοια «μικροπράγματα» δίνουν μερικές φορές κάποιοι γραφειοκράτες: «Όποιος δεν μπορεί να μην κάνει δουλειές με το δημόσιο» λέει ο φοβερός τύπος που κρατάει την στρογγυλή (σφραγίδα).
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Να βάζετε κύριοι στις συμβάσεις σας ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ «σε δέκα τέρμινα» και όχι «ΑΜΕΣΑ» για να ξέρει ο χριστιανός ο ελεύθερος επαγγελματίας που προσπαθεί να βγάλει μόνος του το ψωμάκι του αν θέλει την δουλειά. Αλλά τότε, όταν ρωτάει, του λέτε «ε, το πολύ σε κάνα μήνα» και τον χρησιμοποιείτε για «ξεκάρφωμα» των άλλων συναλλαγών σας. Ξέρετε «των καλών»! Και αν «το όργανο», «ο προϊστάμενος», «ο διευθυντής», «ο παπάρας» ή «ο αντιπαπάρας» «ο ηγέτης της αντιπολιτεύσεως», «ο επίτροπας» και δεν ξέρω γω ποιος άλλος δεν εγκρίνει την δαπάνη να πληρώνει άμεσα από την τσέπη του αυτός που παρέλαβε το εμπόρευμα και υπέγραψε το Δ.Α. γιατί κανένας έμπορος χαρτιού υγείας, κλισμάτων, σακούλων σκουπιδιών, κοπριάς κλπ δεν υποχρεούται από το νόμο να βγάλει την ανώτατη σχολή δημόσιας διοίκησης για να ξέρει αν αυτό που του ζητάτε θα το εγκρίνει ο επίτροπας ή να ελέγξει αν έχετε κάνει σωστά την δουλειά σας.

ΕΝΑΣ ΚΑΜΕΝΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου