Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ! ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. ΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ;;;

Είχαμε αναδημοσιεύσει πριν 4 μέρες http://stinplatia.blogspot.com/2011/11/blog-post_24.html μια επιστολή ενός συναδέλφου Μικρομεσαίου Επαγγελματία που λέει τον πόνο του στα Αττικά Νέα. Και είχαμε πει ότι ετοιμάζουμε να καταθέσουμε κάποιες απόψεις για τα θέματα αυτά.

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. 
Σήμερα ξεκινάμε αυτόν τον δημόσιο διάλογο - δεν σας κρύβουμε ότι έχουμε αρχίσει κάποιοι μεταξύ μας να κουβεντιάζουμε αυτά τα θέματα ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΝΩΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, με εξαίρεση τους δημοσίους υπαλλήλους και ευελπιστούμε ότι μέσα από αυτόν τον διάλογο θα γίνει ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ το γιατί.
Για την πλήρη κατανόηση των θέσεων που διατυπώνουμε συνιστούμε να διαβάσετε και την αρχική επιστολή που την "χρησιμοποιούμε" ως αφετηρία για να εισάγουμε τα θέματα που θέλουμε.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ:

1. Τα θέματα που βάζει ο συμπάσχων συνάδελφος είναι αυτά που μας ταλαιπωρούν όλους καθημερινά.

Όλους όσους ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ να διεκδικήσουμε την ζωή μας χωρίς να διοριστούμε στην ασφάλεια του δημοσίου. (Που και αυτή τελειώνει πλέον).

2. Η άποψή μου παραμένει σταθερή, κόντρα στο ρεύμα: ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΑΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, όπως υπονοούν πολλοί.

Και με καθαρά μάλιστα ΚΛΑΔΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ – χωρίς να είναι η μόνη -  διότι ΠΡΩΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ και ΜΕΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - οι περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων τελειώνει και όσους από εμάς τους αυτοαπασχολούμενους έχουμε επιβιώσει μέχρι σήμερα (λέμε τώρα) αφού δεν θα υπάρχει ΔΕΚΑΡΑ (για να συνηθίζουμε ξανά σιγά – σιγά το μελλοντικό μας νόμισμα) για να έρθει στα μαγαζιά μας, στις δουλειές μας.

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ, ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΦΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.
ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΥΦΕΣΗ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΕΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΣΤΑ ΑΔΕΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ.

 ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚOΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ.

Οι «μαύρες» όμως δραστηριότητες δημοσίων υπαλλήλων – στις οποίες αναφέρεται ο επιστολογράφος -  είναι ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ για την λειτουργία της αγοράς και για το ΨΩΜΙ των δικών μας οικογενειών και σε αυτό ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ, όταν θέτουμε τέτοια ζητήματα.

Διότι ασκώντας την εξουσία της δημόσιας θέσης στον διεκδικούμενο πελάτη ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΨΩΜΙ ΤΡΩΕΙ, και μάλιστα των πιο αδύνατων εξ ημών, ο δημόσιος υπάλληλος που το απόγευμα είναι ΚΑΙ … ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ.
Και αυτό  είναι ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.  Μικρή βέβαια αλλά παραοικονομία.
Και κάνει και ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ. - Μικρή βέβαια αλλά φοροδιαφυγή.

Αυτά για να τα σκεφτούν κάποιοι φίλοι δημόσιοι - υπάλληλοι, που ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ - λένε "ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΦΟΔΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ"
(Είναι ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΟΙ, ΑΚΡΙΒΩΣ στην ίδια λογική με τον επιστολογράφο μας που του φταίνε για όλα τα δεινά που βιώνει  οι .... δημόσιοι υπάλληλοι.

Είναι η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ νίκη της ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ του ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ που επιβάλλει τον κοινωνικό αυτοματισμό και  απομακρύνει την κοινωνία από το να δομήσει ΤΑΞΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ και να στραφεί απέναντι στους πραγματικά υπεύθυνους.)
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ, ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΥ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

Όπως σοβαρό θέμα είναι και η στάση μειοψηφίας των δημοσίων υπαλλήλων απέναντι ημών των αυτοαπασχολουμένων, που έχει να κάνει με  την διαφθορά, τις τεχνητές, ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ παρακωλήσεις διαδικασιών, άρνηση εξυπηρέτησής μας, γρηγορόσημα κλπ.

ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗ ΘΕΩΡΙΑ "ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΡΑ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ".

3. Οι ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΡΑ ...

 .... των δικών μας – μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ.

Πολλές φορές ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ αφού ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, όπως ξέρετε οι περισσότεροι συμπάχοντες, που ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ (λέμε τώρα, ΑΝ) πάτε και κάνα φράγκο σπίτι.
ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ "ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ" ΜΑΣ.

Και οι ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.

Εδώ θα μιλήσω με παράδειγμα: Στην τελευταία πανελλαδική απεργία, όπου συμμετείχαν και οι ΕΜΠΟΡΟΙ,  κατάστημα μεγάλης αλυσίδας στο Χαλάνδρι ήταν με ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΡΟΛΑ, συμμετέχοντας δήθεν στην απεργία.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, μέχρι η προσυγκέντρωση των φορέων του Χαλανδρίου να φύγει από το Χαλάνδρι για τις κεντρικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα.

Μόλις έγινε αυτό - γύρω στις 11.00 το πρωί - Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΟΙΞΕ.

Θα μου πείτε "Ε, ΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;;"

ΑΝ ΟΜΩΣ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗMΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΓΙΑΤΙ - ΛΕΕΙ - Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΟΥΛΕΨΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΜΕΡΑ, ενώ τους είχαν μαντρωμένους ως σκλάβους σε γαλέρα για να κάνουν το απεργοσπαστικό παιχνίδι τους ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ;;;

Και μη μου πείτε το αστείο "γιατί δεν αντιδρούν;" γιατί η απάντηση είναι απλή:
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΠΑΙΔΙΑ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ!
Και αν περιμένουν από την ΓΣΕΕ να ασχοληθεί μαζί τους για να τους συμπαρασταθεί  και να τους προστατέψει τα υπαλληλικά δικαιώματα ....
ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΞΕΦΥΓΩ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΙΖΩ!

ΜΕ ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ προσωπικά ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες με επιχειρήσεις «εντάσεως εργασίας».
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ.

 Στην παραδοχή ή στην μη παραδοχή αυτών των απλών σκέψεων, κατά την γνώμη μου βρίσκεται και η αφετηρία  της αδυναμία των «ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ» να λειτουργήσουν και να εκφράσουν συλλογικά τις αγωνίες μας.

Εκείνων δηλαδή που προτάσσουν (ΑΝΟΗΤΑ οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ) την ιδιότητα του «ΕΡΓΟΔΟΤΗ»  από αυτή του «ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥ», όπως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ.

Εδώ μπαίνει και  ένα άλλο θέμα μερικές φορές: Ότι  στελέχη των Εμπορικών Συλλόγων προτάσσουν και την ιδιότητα του «ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ» γενικώς και αορίστως, αυτής του
«ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ – ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ και ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΚΛΑΔΙΚΩΝ - ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ".

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ όλων όσων δραστηριοποιούμαστε στην αγορά.

Δεν είναι δυνατόν να έχουμε κοινά αιτήματα και κοινή εκπροσώπηση με τον επιχειρηματία του  - π.χ. - ΖΑΡΑ (χωρίς να μας φταίει σε τίποτα ο άνθρωπος) αλλά ΒΕΒΑΙΑ ούτε να περιμένουμε να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντά μας συνάδελφοι – στελέχη των διοικήσεων του δήμου, της νομαρχίας που ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι δεν μπορεί να πρωτάξουν και να προβάλλουν τις διεκδικήσεις μας όταν είναι τα ίδια πρόσωπα στα οποία αυτές ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ στρέφονται και πρέπει να τις αποδεκτούν ή να τις απορρίψουν. (ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΟΝΕΣΚΟ - ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ).

Εμείς, ΟΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΜΙΚΡΟΙ και ΜΕΣΑΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΦΩΝΗ, μαζί με τους ουσιαστικούς συμμάχους μας ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, διότι εμείς - ΜΑΖΙ - οφείλουμε  ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ  ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ – ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ – ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ως μέσο επιβίωσής μας.

Σε αυτά θα επανέλθουμε ΣΥΝΤΟΜΑ.

Όμως ο συνάδελφος επιστολογράφος βάζει και κάποια άλλα - επί μέρους - θέματα στην επιστολή του που θα ήθελα να σχολιάσω.

4. Το θέμα του ΦΠΑ είναι τεράστιο.

Και εδώ η γνώμη μου είναι καθαρή για να μην γινόμαστε και γραφικοί :
Εκεί που το ΦΠΑ εισπράττεται ΜΕΤΡΗΤΑ - δηλαδή σε όλα τα εμπορικά καταστήματα - από ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ μέχρι ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ.

ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ χωρίς συζήτηση.

ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Και εκεί που οφείλονται τεράστια ποσά από επιχειρηματίες που διατηρούν προσωπικές περιουσίες μεγάλες, "διάγουν πολυτελή βίο" κλπ το κράτος πρέπει να χρησιμοποιεί ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ για να εισπράττει τους παρακρατημένους φόρους.

ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Και αυτό έχει κόστος.
Και δεν επιθυμώ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ, ΑΣΥΔΟΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ.

Εκεί όμως που με το ΦΠΑ υπάρχει τεράστιο θέμα, είναι με τις πράξεις στην αγορά που γίνονται με διακανονισμό κάθε μορφής.
(Πληρώνεις σήμερα 23% στο κράτος και το εισπράττεις μετά από .... 2Χ+3 μήνες.)

Πολύ περισσότερο με τιμολόγια που εκδίδονται και δεν εξοφλούνται ποτέ!
ΧΑΜΟΣ! Πρέπει  να ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα.
(Απλά σκεφτείτε ότι αν εκδώσω ένα τιμολόγιο σε έναν πελάτη ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ δεν έχω χάσει μόνο την δουλειά μου, τα προϊόντα μου, τα υλικά μου. ΤΟΥ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ, διότι αυτός θα ΕΚΠΕΣΕΙ ΤΟ ΦΠΑ και εγώ θα το πληρώσω !!!!)

Και πολύ περισσότερο με τιμολόγια ΔΗΜΟΣΙΟΥ με την ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΝΝΟΙΑ.
ΔΙΠΛΟΣ ΧΑΜΟΣ!

ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑ, ΔΙΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ  Η ΑΓΝΟΙΑ, Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ Η ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

(ΑΠΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟ HARVARD ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΟΤΕ):
ΟΙ ΔΟΥ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ  ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ Ή Η ΕΚΠΤΩΣΗ  ΤΟΥ ΦΠΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ  ΕΠΙ ΤΩΝ  ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΩΝ).

Ας το σκεφτούν οι λογιστές για να μας πουν την γνώμη τους.

Και βέβαια εδώ μπαίνει ένα μεγάλο θέμα που έχει να κάνει και .... με τους "ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ"  δημοσίους υπαλλήλους:
ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΦΠΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;;;; 

ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ;;; 

ΠΩΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ κλπ;;;;

ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΞΕΔΙΔΑΝ ΤΑ XONTROLINE (πχ) ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΧΟΝΤΡΟΥΣ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΑΔΥΝΑΤΙΖΑΝ;;;

Διότι εδώ είναι ΒΕΒΑΙΟ ότι υπάρχει ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, για να μην τρελαθούμε κιόλας.

5. ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ. Ο  ΟΑΕΕ: Εδώ μιλάμε για μια μπαχαλωποιημένη κατάσταση.

Ειδικά το κομμάτι των εισφορών που αφορά την ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ είναι ΑΝΕΚΔΟΤΟ!

 Διότι και καλά, για τις συνταξιοδοτικές εισφορές που οφείλουμε, δεν δικαιούμαστε - με βάση την ΣΥNΤΗΡΗΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ των περισσοτέρων, ΚΟΥΡΕΜΑ, όπως ζητάει ο φίλος μας της επιστολής,  διότι - υποτίθεται ότι θα πάρουμε κάποτε σύνταξη.
(ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΓΕΛΑΤΕ).
Το τμήμα των ασφαλιστρών για την ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ που ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ ΜΑΣ - και όλοι ξέρετε γιατί -  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΤΕΙ αυτές τις δύσκολες μέρες ΟΜΩΣ!

ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ (ή ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΩΘΕΙ  αφού οι περισσότεροι χρωστάμε στον ΟΑΕΕ - δεν είναι ανάγκη να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας)  για υπηρεσίες που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ.

Δεν είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΚΟ;;

Όλα κουρεύονται, να κουρευτούν τουλάχιστον αυτές οι υπηρεσίες που ΞΑΝΑΛΕΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ - ΔΗΛΑΔΗ Η ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.
(ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ και θα την ψάξουμε.)

6. ΟΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΚΑ, ΕΦΟΡΙΑΣ, ΟΑΕΕ κλπ:

Να διεκδικήσουμε να τελειώσει αυτό το καλαμπούρι με του ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΥΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Δηλαδή για όποιον γνωρίζει την πιάτσα οι ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ, ΣΑΡΑΦΗΔΕΣ κλπ  ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΓΙΕΣ, ΑΓΙΟΙ, ΕΝΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥΣ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩ Ο ΕΠΙΣΤΟΛΟΓΡΑΦΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΙΟ - ότι μιλάμε για ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ - ΕΙΣΦΟΡΕΣ κλπ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΟΡΟΚΛΟΠΗΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. 

Δεν είναι δυνατόν να ζούμε σε μια χώρα όπου το δημόσιο σου χρωστάει και να στα δίνει όποτε θέλει, άμα θέλει, ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΣΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ - ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ που είχες από τις δουλειές ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ  και άμα είσαι καλό παιδί και ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ, απλά για να πάρεις τον ΚΟΠΟ ΣΟΥ (και τα έξοδά σου, το ΦΠΑ του τιμολογίου που τους έκοψες πριν 4 – 5 χρόνια, κλπ)   και άμα εσύ τους χρωστάς να σου βάζουν ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ – ΠΟΙΝΕΣ και ΕΠΙΤΟΚΙΑ 2% το μήνα ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΗΝΑ.

ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥΛΑΝΕ ΝΤΑΒΑΤΖΗΛΙΚΙ, ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΝ ΣΤΑ ΙΣΙΑ!
ΤΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ!

Και γι’ αυτά ρωτήστε ΟΠΟΙΟΝ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΣΥΝΑΛΛΑΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ – δεν μιλάμε για όσους παίζουν big buiseness με big mizzens, μιλάμε για τον φαρμακοποιό, τον χαρτοπώλη που πήγε στο δημόσιο καρφίτσες και συνδετήρες, τον χασάπη που πήγε κρέας στον παιδικό σταθμό, τον μανάβη, τον φωτοτυπά, τον τυπογράφο, τον επισκευαστή των ανελκυστήρων, τον ζαχαροπλάστη, τον δικηγόρο, τον κάτοχο ενός μηχανήματος που το μίσθωσε όταν έπεσαν χιόνια για να ανοίξουν οι δρόμοι, τον μικροεργολάβο κλπ.

ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ;

 «Μου χρωστάς, σου χρωστάω πατσίσαμε»!
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Και ξέρετε γιατί δεν γίνεται;

ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΤΟΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

Δηλαδή για να είμαστε δίκαιοι,  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ σήμερα από την ελληνική κυβέρνηση για δεσμεύσεις, εγγυήσεις και επιτόκια είναι ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ μπροστά στην συμπεριφορά του δημοσίου προς ημάς τους ελεύθερους επαγγελματίες Έλληνας  πολίτας.

Κλείνοντας αυτή την ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΣ – ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΚΑΙ ΧΥΜΑ για να ανοίξουμε τον διάλογο - ειδικό ενδιαφέρον έχει κατά την άποψή μας το τελευταίο κομμάτι της επιστολής του συναδέλφου που αφορά ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ.
Για σκεφτείτε όλοι ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΜΕ δείχνοντας εμπιστοσύνη σε αυτά που μας έλεγαν οι ταγοί μας για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, το σταθερό και αναπτυξιακό τραπεζικό σύστημα, την εγγυημένη πορεία της χώρας στο ασφαλές ευρωπαϊκό περιβάλλον κλπ.

Για σκεφτείτε ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ μας ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ που δεν μπορεί να μένει συνεχώς ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ. Έχει την ίδια βάση με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ;
Υπάρχουν και άλλα που δεν πιάνει η επιστολή και που στα πλαίσια ενός σοβαρού ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ, ΤΑΞΙΚΟΥ συνδικαλιστικού φορέα που ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ- ούτε θα έχουμε αν δεν κινηθούμε ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ  ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ -  θα μπορούσαν να συζητηθούν.

ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ:

- Την οργάνωση ενός μικρού μηχανισμού προσφοράς συμβουλευτικών υπηρεσιών σε συναδέλφους,  ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ που έχουν την  ανάγκη της ενημέρωσης, σχετικά με ασφαλιστικά, φορολογικά, νομικά κλπ θέματα.

- Την διευκόλυνση συναδέλφων μας με τα θέματα της γραφειοκρατίας.

- Την πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, την προστασία μας από τις αυθαιρεσίες του  αλλά και τις δυνατότητες που μπορεί να διεκδικηθούν από μια ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ διαπραγμάτευση μαζί του σε όλα τα θέματα (χρηματοδοτήσεις, διακανονισμούς, μειώσεις- διαγραφές χρεών,  αλλαγές στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ κλπ)

- Την προστασία των καταναλωτών - πελατών μας αλλά και ημών των ιδίων από αυθαιρεσίες ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ που μας εκθέτουν όλους. Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ως μέσο ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ που θα βοηθήσει ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΩΝ. 

ΔΙΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟ ΕΛΕΓΧΟ. 
ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ. 
ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ. ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ!

- Την συλλογική μας δράση για την προώθηση των υπηρεσιών - πωλήσεών μας στην τοπική κοινωνία μέσω ανάληψης αντίστοιχων πρωτοβουλιών.

- Την συντονισμένη δράση μας με άλλους μαζικούς φορείς για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης στα ασθενέστερα στρώματα της  κοινωνίας.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ!
ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΡΩΝΤΑΣ

αντι ΔΡΩΝΤΑΣ!


5 σχόλια:

 1. Συμφωνω σε γενικες γραμμες αλλά:

  Οι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι παρα πολλοι και αυτο ειναι ενα θεμα που κατ εμε δεν λυνεται (ειναι σαν ενα μαγαζι που αντι για 10 υπαλληλους να εχει 100)

  -ΙΚΑ νταβατζηδες ανευ προηγουμενου που φτασανε το 2011 να μην ειναι
  on line και για ενα χαρτι προς το ΙΚΑ περιστεριου να πρεπει να φας ενα πρωινο στο Ικα Χαλανδριου

  -Τραπεζες και Τραπεζικοι υπαλληλοι (οι χειροτεροι) που αν τα λεφτα τα χρωσταγες σε αυτους δεν θα κανανε ετσι ΜΟΝΟ ΦΟΥΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.

  Λαβετε υπ οψην σας οτι ειναι ο μονος κλαδος που ακομα δεν εχει πειραχτει καθολου.Οταν θα τους πειραξουν τοτε θα καταλαβουν οτι ειναι και αυτοι στην ιδια πλευρα του ποταμου γιατι τωρα ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι ειναι στην αλλη

  Με εκτιμηση
  Νικος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σχόλια που μας έρχονται με email τα αναρτάμε εμείς επειδή υπάρχουν φίλοι που δεν ξέρουν από GOOGLE λογαριασμούς και τα ρέστα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ΦΙΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ - ΛΟΓΙΤΗΣ - ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ 2 EMAIL ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ:

  ΤΟ ΠΡΩΤΟ:

  Ένα άλλο μεγάλο θέμα υπάρχει και με τα απλήρωτα μισθώματα ακινήτων προς ιδιώτες ιδιοκτήτες. Σημειωτέον ότι με βάση το νόμο ο έλληνας φορολογούμενος για να μην συμπεριλάβει μισθώματα τα οποία ουδέποτε εισέπραξε στην φορολογική του δήλωση και να μην φορολογηθεί για αυτά θα πρέπει να προχωρήσει σε πράξη εκχώρησης της απαίτησης προς το Ελληνικό Δημόσιο……. Σε διαφορετική περίπτωση φορολογείται κανονικότατα και με τις γενικές διατάξεις για το φέσι που έφαγε………. Οπότε για ακίνητα που μισθώνει το Δημόσιο και πληρώνει τα μισθώματα όποτε ευκαιρήσει…… χαχαχαχα

  ΚΑΙ ΤΟ 2ο:

  Σχετικά με την ιατροφαρμακευτική που συζητούσαμε απλά έλεγα ότι μέσω της υποχρεωτικότητας που ισχύει για την ασφάλιση μπορεί να προϋπολογίσει ο φορέας τι πρέπει να εισπράττει σε εισφορές για να επιτελεί το έργο του (υποτίθεται). Η άποψη ότι αν και όποτε χρειαστώ ιατροφαρμακευτική τότε ρυθμίζω αναδρομικά και εάν δεν χρειάζομαι τότε δεν πληρώνω και ζητάω κούρεμα μελλοντικά, νομίζω ότι δεν πολύ στέκει και ίσως αν συμβεί κάτι τέτοιο οδηγήσει σε γενίκευση ανάλογων πρακτικών από όλους τους ασφαλισμένους άρα ελαχιστοποίηση των εισφορών που εισπράττονται για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τους ασφαλιστικούς φορείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ:

  Άγγελε καλημέρα  Μέσα στον καταιγισμό των σκέψεων, διαπιστώσεων ,προτάσεων που προκάλεσε η δεινή θέση που περιήλθαμε ως χώρα και πολίτες σου παραθέτω και εγώ το δικό μου 'κοκτειλ' ελπίζωντας να βγάλεις άκρη.

  Κατ΄αρχάς τέτοιο καιρό πριν από 3-4χρόνια ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα που θα με απασχολούσαν θα ήταν εάν θα πήγαινα χριστουγεννιάτικεςδιακοπές Αυστρία ή Ελλάδα και τι δώρα θα έπαιρνα στα υπερκαταναλωτικά παιδιά μου.

  Καλώς ή κακώς φέτος δεν έχω τέτοιου είδους προβλήματα και το κονύλι της οικογένειας ΧΧΧΧΧ θα το καρπωθεί η αγορά του Χαλανδρίου άντε καικάποιο μέρος του κάποιες αλυσίδες super market.

  Θέλω να σου ξεκαθαρίσω εισαγωγικά ότι δεν μου φταίνε οι «ξένοι δυνάστες» που μας έχουν ξεφτιλήσει προκειμένου να μας δανείσουν χρήματα ,με εκνευρίζουν και θα ήθελα να τους πω ένα «άντε γαμηθείτε και σεις και το ευρώ» αλλά δεν μου φταίνε.

  Η δική μου προσέγγιση ,τώρα που συνέρχομαι από τις απανωτές εκπλήξεις της τελευταίας διέτίας, για το τι έφταιξε και φτάσαμε εδώ που φτάσαμεπερικλύεται σε 4 βασικες αιτίες :  1. Φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή ,2.κακοδιαχείρηση ταμείων 3. Κακοδιαχείρηση και έλειψη σχεδίου του αναπτυξιακού πυλώνα της οικονομίας

  4 .δημόσια λειτουργική σπατάλη

  5. Έλλειμμα συνολικής πολιτικής

  1.Φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή
  Στην Ελλάδα υπολογίζεται με τις ποιο συντηρητικές εκτιμήσεις ότι η φοροδιαφυγή τα τελευταία 12 χρόνια ξεπερνά τα 70 δις ευρώ .

  Κατ αρχάς έχοντας ως βάση το πλαίσιο της ατιμωρησίας και φορολογικών νομοσχεδίων που όχι μόνο δεν εξέφραζαν την βούληση για την συλλογή των φόρων αλλά και σε πολλές περιπτώσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν ορισμένα lobby επιχειρηματιών, ενθάρρυναν και άλλες ομάδες φορολογούμενων για να φοροδιαφύγουν. Σημαντικό ρόλο στην φοροδιαφυγή πέραν των φορολογικών νομοσχεδίων και της έλλειψης πολιτικής βούλησης έπαιξε και η διαφθορά αρκετών υπαλλήλων του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Όλοι οι Ελληνες έχουν να διηγηθούν από μια ιστορία γρηγορόσημου των 50 ? έως υποθέσεις εκβιασμών. Παράλληλα είναι εκατοντάδες οι υποθέσεις επιχειρηματιών (κρατικοδίαιτων και μη )με φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ οι οποίοι εκμεταλλευόμενοιτα κενά του συστήματος δραστηριοποιούντο επι δεκαετίες δεν πλήρωσαν ούτε το 10% από τις πιστοποιημένες οφειλές τους (χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις) έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και το ελληνικό δημόσιο έμεινε με την μαυρομύτα στο χέρι.

  Ενδεικτικά αναφέρω παράδειγμα που γνωρίζω φοροδιαφυγής από το 1995 με πιστοποιημένες οφειλές άνω των 2.000.000 ευρώ (επαναλαμβάνω χωρίς προστιμα και προσαυξήσεις) που με αλλεπάληλες προσφυγές δεν έχει δώσει επί 16 συναπτά έτη ούτε 400.000 ευρώ, έχει πτωχεύσει την εταιρεία του αφήνοντας δεκάδες ανέργους και οφειλές στο ΙΚΑ έχει βγάλει τα λεφτά στο εξωτερικό και έχει περιουσικά στοιχεία στην ΕΛΛΑΔΑ σε OFF SORE χωρίς να έχει υποστεί απολύτως τίποτα. Δυστυχώς στην Ελλάδα τέτοιες περιπτώσεις (μεγαλύτερες ή μικρότερες ) είναι χιλιάδες . Βέβαια να μην ξεχνιόμαστε ότι παράλληλα έχουμε την πλειοψηφία επιτηδευματιών, γιατρών, δικηγόρων να δηλώνουν αντίστοιχα εισοδήματα κάτω των 15.000 ευρώ.

  2 κακοδιαχείριση ταμείων

  Ο κρατικός προυπολογισμός από το 1997 -έως το 2009 επιδότησε με 104 δις ευρώ !!! τα δημόσια ταμεία δηλαδή σχεδόν το 50% του ελλέιματος.

  Έλλειψη σχεδίου , εφαρμογές μελετών, πελατειακές πολιτικές ,συνδικαλιστικές συντεχνίες , δομημένα ομόλογα, χρηματιστήριο 1999 οι βασικοί παράγοντες ενός τεράστιου σκανδάλου που πέρασε ντούκου. Η μία ευκαιρία να σωθούμε χάθηκε επι Σημίτη όταν έπεσαν να φάνε τον Γιαννίτση και η άλλη την 5ετία ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ που πολλαπλασιάστηκαν τα ελλείμματα εν μέσω σφοδρής παγκόσμιας κρίσης .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *