Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Συνελήφθη Βούλγαρος που εξαπατούσε ηλικιωμένους στο Χαλάνδρι

Το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ 38χρονος Βούλγαρος για απάτες και ληστεία, σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, ενώ αναζητείται ένας επιπλέον συνεργός του.
Συνελήφθη Βούλγαρος που εξαπατούσε ηλικιωμένους
Ο δράστης λίγο πριν τη σύλληψή του είχε προσεγγίσει στο Χαλάνδρι ηλικιωμένο άτομο και με το πρόσχημα ότι είναι λογιστής του γιού του, του ζήτησε 6.000 ευρώ προκειμένου να τακτοποιήσει εκκρεμότητές του.
Στη συνέχεια τον οδήγησε με το αυτοκίνητό του σε Τράπεζα, από την οποία ο ηλικιωμένος έκανε ανάληψη το ποσό που του ζητήθηκε. Ο 38χρονος αλλοδαπός με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε τα χρηματικό ποσό και τράπηκε σε φυγή. Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στη περιοχή τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α Χαλανδρίου διαπιστώθηκε ότι οι παραπάνω δράστες, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα και χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, όπως προσποιούμενοι τους υπαλλήλους ασφαλιστικών εταιρειών, τους λογιστές κ.α. τους εξαπατούσαν και τους αφαιρούσαν χρήματα. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα χρησιμοποιούσαν σωματική βία και απειλές.
Όπως εξακριβώθηκε το τελευταίο τετράμηνο έχουν διαπράξει τέσσερις (4) εξαπατήσεις- ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στις περιοχές της Αγίας Παρασκευής, του Χαλανδρίου, του Π. Φαλήρου και του Ωρωπού.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου