Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ Ή ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ;

 Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν τη Κυριακή 10 Ιουνίου 2012.  Περιοχή τα πεζοδρόμια της οδού 25ης Μαρτίου κάτω από την κεντρική πλατεία στο Ηρώο του Χαλανδρίου.

Στην πίσω πλευρά του Ηρώου λειτουργούν καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος, καφέ, ουζερί κλπ.
Ακριβώς στην απέναντι γωνία υπάρχει ένα μεγάλος χώρος στάθμευσης με χρονοχρέωση.

Φυσικά όταν παίρνεις το Καγιέν σου (φαίνεται στη φωτό ) και πηγαίνεις για καφέ ή για φαγητό, λόγω της κρίσης επειδή δεν περισσεύουν και για βενζίνη σιγά μη το βάλεις στο parking και πληρώσεις…..

Εύκολη λύση το παρκάρεις στο πεζοδρόμιο και άσε το πεζό να περπατάει στο δρόμο …. Αλήθεια κανείς δεν έχει εντοπίσει το πρόβλημα ?

Θα μου πείτε Κυριακή ή βράδυ μετά τις 9 η Δημοτική Αστυνομία δεν λειτουργεί ….

Απλή δικαιολογία κύριοι του Δήμου, πάρτε το 100 ή την τροχαία και ζητήστε να πάρει και καμιά πινακίδα. Επιβάλλεται….

Βοηθήστε τον πεζό και τα ΑΜΕΑ να περπατούν στο πεζοδρόμιο και όχι στο δρόμο….

 Έλεος….
Έχετε ενοικιάσει σε ιδιώτη το parking και αφήνετε όλοι να παρκάρουν στα πεζοδρόμια και ο χώρος στάθμευσης να είναι άδειος.

Θα μου πείτε βέβαια τώρα με τη κρίση ο ιδιοκτήτης του Καγιέν έβαλε 20 ευρώ βενζίνη (ίσως και λιγότερα) να βγάλει το αμόρε βόλτα, βάλε τον καφέ, βάλε και τα υπόλοιπα πώς να βγει ο κακομοίρης να πληρώσει και στάθμευση….

Απλά οι φωτό είναι από το κεντρικότερο σημείο, κάθε ημέρα γίνεται το ίδιο και φυσικά αν δεν μπορείτε να προστατεύσετε τον πεζό καταλαβαίνω τι θα γίνει με την ελεγχόμενη στάθμευση.



Το ρεπορτάζ είναι από αναγνώστη - εθελοντή συνεργάτη της Πλατείας

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ:

Το ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ρεπορτάζ των αναγνωστών γίνεται όλο και πιο εύστοχο, όλο πιο αιχμηρό και όλο πιο αποκαλυπτικό.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Και θα ήθελα να υπογραμμίσω ιδιαίτερα το τρόπο που θέτει το θέμα ο αναγνώστης μας, ο οποίος ΔΕΝ ΛΑΪΚΙΖΕΙ, αντιθέτως ζητά έμμεσα, με τον τρόπο που παρουσιάζει το θέμα του, ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ στην χρήση των εργαλείων που έχει η δημοτική αρχή για να ελέγξει το πρόβλημα της στάθμευσης - ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ, ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ και ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ.
Αυτό που αναδεικνύει είναι ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ και η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ, αλλά και η ΣΠΟΥΔΗ στην επιβολή ενός ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ, σε μια εποχή όπου το εμπορικό κέντρο υποφέρει και η τσέπη του καταναλωτή που είναι - έτσι και αλλιώς - άδεια δέχεται άλλο ένα πλήγμα από την αλλοπρόσαλλα φορομπηχτική πολιτική Κουράση (μετά το δημοτικό χαράτσι με το ΤΑΠ στους λογαριασμούς ΔΕΗ).

ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ αφού κανείς δεν έχει μελετήσει και αναδείξει ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ από την εφαρμογή της παρκοθέτησης.

Και όσοι ισχυριστούν το αντίθετο ας ασχοληθούν λίγο με αυτό το θέμα:


Σας καλούμε να αξιολογήσετε μόνοι σας αν έκανε καλά ή άσχημα ο Βάσιος να ικανοποιήσει το αίτημα των κατοίκων της παραρεμάτιας. Εμείς δεν το κάνουμε διότι ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑΜΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.
Απλά όμως θέλουμε να αναδείξουμε  την ΕΥΚΟΛΙΑ που η πολιτική του Δήμου , "οι μελέτες" που υποτίθεται ότι είναι ΣΟΒΑΡΕΣ και βασισμένες σε ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ- ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ και ΚΡΗΤΗΡΙΑ και εξασφαλίζουν την ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ στην κατανομή της επιβάρυνσης (οικονομικής, όχλησης, ρύπανσης κλπ) - μεταβάλλονται "κατόπιν ενεργειών των τοπικών Μαυρογυαλούρων.

Κάποια άλλη αναγνώστριά μας με πήρε τηλέφωνο την Παρασκευή για το ίδιο θέμα αλλά και το θέμα της ηχορύπανσης στο κέντρο από την χρήση εξωτερικών ηχείων στα μπαρ - καφετέριες(ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ME TO TI ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ - ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ή να μας βοηθήσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι να το κάνουμε.)

Ισχυρίστηκε λοιπόν η φίλη μας ότι όλα αυτά που γίνονται στο ιστορικό κέντρο δεν είναι τυχαία και ότι γίνονται για την περαιτέρω απαξίωση των εμπορικών χρήσεων στο πάλαι ποτέ κραταιό εμπορικά Χαλάνδρι, ώστε να ενισχυθούν τα γειτονικά MALLS ενώ για το Χαλάνδρι τα σχέδια "των αγορών" είναι η πλήρης μετεξέλιξη σε μπαρούπολη - νυχτούπολη.

Και ότι αυτή την πολιτική ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
Έτσι είπε η αναγνώστριά μας. (Τα στοιχεία της τα έχουμε αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ, διότι εμείς προφυλάσσουμε τις πηγές μας. Άμα θέλει θα γράψει επώνυμα, όπως της ζητήσαμε).

Εμείς τι να προσθέσουμε σε αυτό;;;
ΓΑΤΙΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ, ΓΑΤΙΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΣ, γι' αυτό είμαστε περήφανοι! Διότι οι ΨΑΓΜΕΝΟΙ, ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.

Και γι΄ αυτό βγάζουν σπυριά οι συστεμικοί μαζί μας.


Όμως θα συμπληρώσουμε στην αναγνώστρια  και κάτι δικό μας: Δεν είναι μόνο για τα υπάρχοντα MALLS που κόβονται αλλά και αυτά που έχουν βαλθεί να φτιάξουν στα "νέα πολεοδομικά κέντρα" κατά Τούφα και Πεύκο Πολίτη μεριά.

Αλλά πρέπει όμως να πούμε ΟΛΟΙ  και  κάτι ακόμα: ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ! Αυτό το λέμε γιατί με το επιχείρημα "των αγορών" αδρανούν οι αρμόδιοι που βρίσκουν άλλοθι σε "ανίκητες δυνάμεις της αγοράς' και άλλες πίπες. Και πολλές πολιτικές δυνάμεις αποπροσανατολίζουν τους πολίτες μιλώντας για κακούς επαγγελματίες. Λες και οι επαγγελματίες έχουν την υποχρέωση να σχεδιάζουν για το μέλλον της πόλης.

 Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ για να επιβάλλει ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΙΣΟΡΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.
ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ!

Και επειδή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ - διότι έχουμε ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ, ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - εμείς θα είμαστε εδώ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ - όπως είπε και ο Δημ. Παπαδημούλης υπενθυμίζοντάς μας τον μεγάλο Ηλία Ηλιού. (Άλλωστε αυτή την τακτική εμείς την έχουμε επιλέξει καιρό. ΚΑΙ ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΣΟ ΕΝΟΧΛΕΙ. Περισσότερο από 10 διαδηλώσεις - οι οποίες βεβαίως είναι επίσης χρήσιμες).

ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ
ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου