Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ                                Αθήνα              27.06.2012
ΣΥΓΓΡΟΥ 15-17                                                                                           Αρ. Πρωτ.:                 118
ΤΚ 117 43 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.2132063520                                                                                                                                        
email:
attikisynergasia@patt.gov.gr
                                                                                 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σας κοινοποιούμε το αίτημα που καταθέσαμε στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για συζήτηση προ Η.Δ. στη επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής του θέματος σχετικά με τα σοβαρότατα προβλήματα που αφορούν τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής και τη Διαχείριση των Απορριμμάτων:
Κύριε Πρόεδρε.
Στο Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε την 20.06.2012 μετά την 15η Συνεδρίαση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής ( Ε.Δ.Σ.Ν.Α.), ο  Πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, κάνει λόγο ¨για τραγική κατάσταση του Συνδέσμου¨. Μετά  το  ¨ Οικονομικό και τα χρέη ¨,  κυρίαρχο,  όπως χαρακτηρίζει  πρόβλημα  του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., έρχεται στη δημοσιότητα και η λειτουργία ιδιωτικής εταιρίας στην ταφή των απορριμμάτων για σχεδόν ένα χρόνο, χωρίς διαγωνισμό και χωρίς συμβάσεις. Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα, λέτε εσείς, εμείς λέμε ότι μπορεί να εξελιχθεί και σε σκάνδαλο.

Κύριε Πρόεδρε.

Όσο κατανοητή μπορεί να είναι η έκφραση αγωνίας για την κάλυψη των χρεών του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., εξ ίσου σημαντικό  είναι  να γνωρίζουμε όλοι τι και πως πραγματικά έκανε ο Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α., τι και πως οφείλει να κάνει ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α.! Έξι μήνες μετά δεν γνωρίζουμε τίποτα για το επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., για κοστολόγηση των υπηρεσιών, δεν γνωρίζουμε για τον έλεγχο πεπραγμένων.

Από πολύ νωρίς καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις και ζητούσαμε μεταξύ άλλων την Σύσταση Ομάδας Εργασίας Ε.Δ.Σ.Ν.Α.-Περιφέρειας Αττικής για την παρακολούθηση των διαδικασιών και την εξέταση όλων των οικονομικών προβλημάτων που επικαλείται ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α..
Η Περιφέρεια Αττικής έχει συγκεκριμένες  αρμοδιότητες, καθώς και ευθύνες για τη διαχείριση των απορριμμάτων και σε αυτό το πλαίσιο:

α) Συμμετέχει στη διοίκηση  του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. με τα εκλεγμένα μέλη του Περιφερειακού  Συμβουλίου.   β) Παρακολουθεί την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.)με τις αρμόδιες υπηρεσιακές  μονάδες της.

Είναι παραπάνω από προφανές ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο, ως όργανο δεν μπορεί να μείνει απαθές σε όσα συμβαίνουν και ούτε αμέτοχο στο θέμα του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και εννοούμε το πρόγραμμα του, την οργάνωση, τις οικονομικές και όποιες άλλες υποχρεώσεις και λειτουργίες  του ως Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.).

Κύριε  Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Επειδή, όπως διαπιστώνει και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. ¨ όσοι συμμετέχουμε σε αυτό το ΔΣ, ανήκουμε σε «ομάδα υψηλού κινδύνου» να κατηγορηθούμε. Η προϊστορία λειτουργίας του Συνδέσμου δεν μας βοηθά¨ και επειδή  ως Περιφερειακή Παράταξη ¨Αττική Συνεργασία ¨Όχι στο Μνημόνιο¨ πιστεύουμε ότι ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α. εξακολουθεί να έχει λόγο ύπαρξης.

Ζητάμε  να εισάγετε το Θέμα του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. –Διαχείριση  Απορριμμάτων προς συζήτηση και λήψη  απόφασης  στην  επόμενη ή μεθεπόμενη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και  προς τούτο να μας διαβιβάσετε τον πλήρη φάκελο των στοιχείων για τα θέματα του (Συμβάσεις, Οικονομικές εκκρεμότητες, Αποφάσεις για τέλη, Στοιχεία εισόδου φορτίων από ΚΔΑΥ/Ιδιώτες -σχετικά έσοδα) κ.λ.π. 

Πιστεύουμε ότι όλοι δεν θέλουμε να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να πούμε  ότι δεν ξέραμε.


                            Για την Περιφερειακή Παράταξη ¨Αττική Συνεργασία ¨Όχι στο Μνημόνιο¨

                                         Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

                                        Βαρεμένος Γεώργιος

                                       Βούτσης     Νίκος

                                       Τσουκαλάς Δημήτρης

                                   Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

                                    Καπάταης Χρήστος

                                                                                                                                                    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *