Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΙ​ΑΔΑ ΜΕΡΟΣ Β΄

Αγαπητέ Άγγελε,

είναι φανερό ότι εσύ έχεις το μαχαίρι, εσύ έχεις και το πεπόνι. Αλλά τουλάχιστον στο δικό μου άρθρο, επέτρεψε μου να βάζω εγώ τον τίτλο, ή τουλάχιστον να αφήνεις τους αναγνώστες σου να τον βρίσκουν μόνοι τους.

Απαντώντας στην απορία σου για ποιο λόγο ένιωσα την ανάγκη να σου απαντήσω, σου θυμίζω ότι το άρθρο σου είχε τίτλο «Ερώτηση προς τους  συλλόγους γονέων», ζητώντας απάντηση προφανώς για ποιο λόγο συμμετείχαμε.

Εκτός αν η ερώτηση ήταν ρητορική.

Απαντώ λοιπόν με τον ίδιο τρόπο, ότι η δική μου υποχρέωση ήταν να υπερασπίσω τη δουλειά του συλλόγου ( η οποία σημειωτέον υπήρξε και δεν έγινε με στόχο να συμμετέχει στο μαθητικό διαγωνισμό) και κυρίως να υπερασπίσω τα παιδιά (που θεωρώ ότι προσέβαλες, είμαι σίγουρος άθελα σου) και σε καμία περίπτωση να υπερασπίσω τη διοίκηση του Αετοπουλείου.

Εξάλλου δεν νομίζω ότι προκύπτει από το άρθρο μου καμία «καούρα» για υπεράσπιση της «Καλλισπεριεάδας» όπως την ονομάζεις.

Εκτός αν ποινικοποιείται η συμμετοχή, τότε τόσο ισοπεδωτικά θα έπρεπε να ποινικοποιείται και η δική σου παρακολούθηση ως θεατή.

Ας μην γινόμαστε γραφικοί.

Όσο με αφορά προσωπικά, επειδή μου ζητάς μια απάντηση, σαφώς και θα προτιμούσα η εκδήλωση να μην ξαναγίνει με όρους διαγωνισμού.

Απλώς, όπως  εξήγησα νομίζω επαρκώς στο άρθρο μου η προσπάθεια του συλλόγου είχε να κάνει με την προβολή της δουλειάς των παιδιών και του σχολείου και όχι το βραβείο ως αυτοσκοπός.

Θα σε παρακαλούσα λοιπόν, στα πλαίσια της στοιχειώδους δεοντολογίας να αφαιρέσεις τον τίτλο, που με προσβάλλει και να αφήσεις τους αναγνώστες σου να βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματά τους.

Νομίζω, ότι δεν χρειάζεται άλλη συνέχεια στο θέμα.

Ευχαριστώ


Υ.Γ. Σε περιμένω το επόμενο διάστημα συμπαραστάτη στην προσπάθεια της Ένωσης γονέων και των συλλόγων για την καθιέρωση ενός μαθητικού φεστιβάλ για τους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων.

Στο θυμίζω, το μαθητικό φεστιβάλ της Ένωσης Γονέων αφορούσε μαθητές δημοτικών και όχι  γυμνασίων και λυκείων.


                                                                                                      Γιάννης Μιχάλας


 ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ:

1. Φίλε Γιάννη, το άρθρο σου δεν είχε τίτλο. Ε, γαμώ το στανιό μου, αυτό το μαχαίρι με το πεπόνι, τι σκατά θα ήταν άμα δεν βάζαμε ούτε έναν τίτλο, όπως εμείς κρίναμε;
Όμως επισημαίνεις με αυτό τον τρόπο και το κάνεις τώρα με τρόπο καθαρό ότι δεν υπερασπίζεσαι την Καλλισπερειάδα άρα αυτό εμάς μας αρκεί και μας χαροποιεί.
2. Δεν ξέρω που στην ευχή ποινικοποιήσαμε την συμμετοχή σας.
ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΑΠΛΑ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ και όπως αποδεικνύεται ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ.
Αυτό το μήνυμα θα πάρει η διοίκηση του ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ γιατί ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ.
Φαίνεται ότι εμείς οι γραφικοί έχουμε ένα πρόβλημα όμως να διατυπώνουμε τις θέσεις μας.
Αν δώσαμε και σε κανέναν άλλο - εκτός από εσένα - να καταλάβει ότι είπαμε εμείς ότι δεν έπρεπε να συμμετέχετε - εσείς ή άλλος σύλλογος - του ζητάμε και εκείνου, όπως και εσένα , συγνώμη.
Δεν ζητήσαμε εμείς από τους συλλόγους γονέων να μην συμμετέχουν στην εκδήλωση.
Τους καλέσαμε να διατυπώσουν ΑΠΟΨΗ και να ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ από αυτή την εμπειρία. Συμπεράσματα προς αξιοποίηση όλων μας του χρόνου και κυρίως ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Βλέπεις εμείς θεωρούμε ότι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ αν από αυτά γίνεται κανείς σοφότερος και δεν μένει στην αυθεντία του. (Κάτι τέτοια  λέμε και γινόμαστε γραφικοί, αλλά μας διαβάζουν καμιά πεντακοσαριά άλλοι γραφικοί την ημέρα, οπότε εμείς εκεί: ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ).
3. Θα είμαστε πάντα συμπαραστάτες στις πρωτοβουλίες σας, όποτε μας χρειάζεστε και δεν θεωρείτε ότι  σας προσβάλλει η γραφικότητά μας ή η παρουσία μας, με κάθε μέσο που διαθέτουμε, όπως είμασταν και στην ωραία παράσταση που ανέβασαν οι μαθητές του 6ου.
Σου θυμίζω ότι την αφίσα σας είχαμε αναρτημένη για πάνω από 10 μέρες πριν την παρουσίαση στην πρώτη θέση της ΠΛΑΤΕΙΑΣ.
Λυπάμαι που δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο ώστε να μας συμπεριλαμβάνεις σε αυτούς που θεωρείτε εσείς ότι σας συμπαραστάθηκαν. Ο καθείς με τις δυνάμεις του ...
 Ήταν θυμάμαι μια πρόσκληση στην παράσταση - στην οποία ανταποκρίθηκα και ήμουν θεατής της όπως και εσύ επισημαίνεις - όχι για να "νομιμοποιήσω" την Καλλισπερειάδα (αφού δεν ανεφέρετο τίποτα περί Καλλισπερειάδας σε αυτή την αφίσα ) αλλά για εσάς και τα παιδιά. 
Βλέπεις ως πολίτης - ΑΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ TALENT SHOW - θα είχα και την επιλογή να μην έρθω, για να μην ακούσω αυτή την κριτική που μου κάνεις, αλλά δεν το έλεγε το χαρτί.
Ας κλείσουμε το θέμα.
Έτσι και αλλιώς συμφωνήσαμε επί της ουσίας.
Μη γίνουμε άλλο γραφικοί.
ΓΡΑΨΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΘΡΟ - ΜΕ ΤΙΤΛΟ - ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ. ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ.

ΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου