Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Θέλεις "παροχές"; ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ!

Ξεκινούν, λοιπόν, σιγά σιγά και τα ολοήμερα σχολεία στο Δήμο μας. Σχετικά γρήγορα, αφού, μετά μόλις μία εβδομάδα από την έναρξη του σχολικού έτους, επιτυγχάνεται η άμεση λειτουργία του ολοήμερου που λύνει τα χέρια σε πολλούς γονείς που δεν μπορούν να πάρουν τα παιδιά τους νωρίτερα από τα σχολεία.

Όπως βλέπουμε και σε μια ανακοίνωση,  το ολοήμερο θα λειτουργεί ΜΕΝ, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα, όμως, για ΖΕΣΤΑΜΑ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, δε...

Γιατί?? Μα γιατί ΚΑΙ αυτό είναι ένα "τέχνασμα" πίεσης προς τους γονείς! Τα γνωστά και τετριμμένα (ΕΩΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ) "Δεν υπάρχουν χρήματα για τα σχολεία", "ο προϋπολογισμός φέτος για τα σχολεία της πόλης μας ήταν κατά πολύ μικρότερος από πέρυσι" (ΑΛΗΘΕΙΑ είναι, δεν αντιλέγει κανένας), "γενικά μειώθηκαν τα κονδύλια για την Παιδεία" κ.λπ. κ.λπ.
ΚΑΙ?? Τι θα γίνει με τα παιδιά??
Δηλαδή, ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ να πληρώσουν κάποιο άτομο για να ζεστάινει το φαγητό των παιδιών?? ΠΑΛΙ???
Και, στη συνέχεια, ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ να πληρώσουν ΚΑΙ για Σχολικό Τροχονόμο?? Μήπως ΚΑΙ για ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ???

Ολόκληρο καλοκαίρι πέρασε, καλοκαίρι ΔΙΑΚΟΠΩΝ - τουλάχιστον για τους Διευθυντές των Σχολείων...Δεν είχε μεριμνήσει ΚΑΝΕΝΑΣ?? Δεν είχε ακούσει ΚΑΝΕΝΑΣ για τις περικοπές??? Έγινε κάποια προετοιμασία, κάποιος σχεδιασμός???
Γιατί, βέβαια, τελευταία στιγμή, τις τελευταίες 2 εβδομάδες πριν από την έναρξη του σχολικού έτους, ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ, ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Είναι ανθρωπίνως ΑΔΥΝΑΤΟ!!

Μάλλον κάποιοι θα σκέφτηκαν το - γνωστό πλέον - ΑΠΟΦΘΕΥΓΜΑ - ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΑ "Λεφτά υπάρχουν" - ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ...

Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου