Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

ΙΕΚ ΣΗΜΙΤΗ – ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ : Μάθημα Δημιουργικής Λογιστικής


yidyaanskm4f9a5de47055d

Στόχος της Κυβέρνησης και της Τρόικα είναι να μην καταβληθεί η δόση εντός του 2012.
Ο λόγος είναι να κατορθώσουν, δια της δημιουργικής λογιστικής της σχολής Σημίτη – Στουρνάρα, να εμφανίσουν το χρέος ως δήθεν βιώσιμο, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του 2012.
Μετά τη μείωση του χρέους από την επαναγορά των ομολόγων κατά 30 ΔΙΣ και χωρίς την εκταμίευση της δόσης του συνολικού ποσού των 44 ΔΙΣ εντός του 2012, τα στοιχεία του χρέους για την 31/12/2012 βελτιώνονται λογιστικά κατά 74 ΔΙΣ, με αποτέλεσμα το χρέος να εμφανίζεται ως δήθεν βιώσιμο.
Στην πραγματικότητα όμως το χρέος αυξάνεται και γίνεται ακόμη λιγότερο βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο, αφού έναντι των 30 ΔΙΣ της προβλεπόμενης μείωσης από τη διαδικασία της επαναγοράς εντός του 2012, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή θα επιτύχει το 100% του στόχου της, ακολουθεί νέα αύξηση του χρέους το 2013, με το σύνολο των 44 ΔΙΣ της δόσης, ήτοι το χρέος τελικά αυξάνεται εντός του 2013 κατά 14 ΔΙΣ (44 ΔΙΣ – 30 ΔΙΣ = 14 ΔΙΣ).
Και αυτό χωρίς να έχει συνυπολογιστεί η επιβάρυνση του Δημοσίου Χρέους από τη χρηματοδότηση της ζημίας των ασφαλιστικών ταμείων και των τραπεζών, από τη συμμετοχή τους στη διαδικασία επαναγοράς.
Η εκταμίευση της δόσης τον Ιανουάριο του 2013, αντί του Δεκεμβρίου 2012, εξυπηρετεί τα σχέδια της Κυβέρνησης και της Τρόικα, που επιδιώκουν, δια της δημιουργικής λογιστικής, να εμφανίσουν το χρέος ως δήθεν βιώσιμο.
Και για να επιτύχουν το αυτό το στόχο, θα χρησιμοποιήσουν το τέχνασμα της δήθεν αναμονής της επιτυχούς ολοκλήρωσης της επαναγοράς (17/12/2012), αφού άλλωστε αυτό αποτελεί προϋπόθεση του ΔΝΤ για την εκταμίευση της δόσης.
Και αφού πανηγυρίσουν την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας τις παραμονές των Χριστουγέννων, θα μας ανακοινώσουν με θριαμβευτικές δηλώσεις ότι, εντός των πρώτων ημερών του Ιανουαρίου, θα ξεκινήσει η καταβολή της δόσης που δεν έπρεπε ποτέ να πάρουμε.
Δηλαδή, το 2013.
Και ο σκοπός της πλασματικής βιωσιμότητας του χρέους θα έχει επιτευχθεί.
Στην υγειά των ιθαγενών !

Ι.Ε.Κ. ΣΗΜΙΤΗ
ΜΑΘΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ :
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
Κρατικοδίαιτος Manager, Τραπεζίτης και Υπουργός Οικονομικών

Δρ. Κυριάκος Τόμπρας, http://www.olympia.gr/, 4/12/2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *