Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Επιστολή του 16ου Δημοτικού Σχολείου στον Δήμο Χαλανδρίου για τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν από την βροχόπτωση της 22/2/2013 και η παρέμβαση του Συλλόγου "Περικλής"16ο 12/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 

Χαλάνδρι, 25/02/2013
Αρ. Πρωτ. 44


Προς: 1.Αντιδήμαρχο Σχολικής Μέριμνας Δήμου Χαλανδρίου
2.Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Χαλανδρίου
3.Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Π/θμιας Δήμου Χαλανδρίου Αγ.Γεωργίου & Φ.Λίτσα 29
Κοιν:
1.Διεύθυνση Π/θμιας Β΄Αθήνας Μεσογείων 448, ΤΚ 153-42 Αγία Παρασκευή
2. Σύλλογο Εκπ/κών Π.Ε «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» Γιαβάση 7, 152-42 Αγία Παρασκευή
3. Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων 16ου Δημ. Σχολείου Χαλανδρίου

Θέμα: Ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα που προέκυψαν ύστερα από τη βροχόπτωση της Παρασκευής στις 22-2-13 στο σχολείο μας.


Σας ενημερώνουμε εγγράφως, ότι, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013, το σχολείο μας – ύστερα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες ως το μεσημέρι – υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές λόγω της εισροής όμβριων υδάτων στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του κτιρίου αλλά και της εκροής υδάτων στο χώρο του λεβητοστασίου, ήδη από τις 9 το πρωί.


Έγιναν αλλεπάλληλες κλήσεις προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με την οποία επικοινωνήσαμε, τελικά, μέσω γονέα – υπαλλήλου της. Το πρώτο κλιμάκιο ήρθε στο σχολείο μας στις 12 το μεσημέρι κι αφού εκτίμησε την κατάσταση αποχώρησε αμέσως με τη δικαιολογία ότι κινδυνεύουν αλλού ανθρώπινες ζωές.

Ακολούθησε δεύτερη αυτοψία στις 14.10μ.μ κατά τη διάρκεια της οποίας ο κύριος Χρηστάκης, υπεύθυνος της Πυροσβεστικής, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την αντιδήμαρχο σχολικής μέριμνας και μας είπε ότι η απάντληση θα γίνει άλλη ώρα, γιατί προηγούνται πιο βαριά περιστατικά. Συγχρόνως – ήδη από τις 8.30 π.μ. – ειδοποιήσαμε τη γραμματεία σχολικής μέριμνας για την αδυναμία 95 και πλέον μαθητών μας να προσέλθουν στο σχολείο λόγω της επικίνδυνης ροής των υδάτων και των απροσπέλαστων –από τις λάσπες, τα κλαδιά και τα υπόλοιπα αντικείμενα – δρόμων της περιοχής. Τελικά, η άντληση των υδάτων ξεκίνησε στις 17.30 μ.μ και ολοκληρώθηκε στις 23.00 μμ.

Στον υπόγειο χώρο στάθμευσης υπήρχαν αυτοκίνητα συναδέλφων και του Δ/ντή, τα οποία υπέστησαν σοβαρές βλάβες λόγω της εισροής των υδάτων που έφτασαν +- 60εκατοστά περίπου. Το ίδιο συνέβη και με το σύνολο των μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων (μηχανήματα απάντλησης νερού, αντλιοστάσιο πυρόσβεσης, καυστήρας καλοριφέρ, δεξαμενή πετρελαίου) του κτιρίου, όχι μόνο λόγω της εισροής υδάτων, αλλά και της εναπόθεσης, σε αυτά, λάσπης. Στους αποθηκευτικούς χώρους του υπογείου υπήρχαν: χριστουγεννιάτικο υλικό (10 Χριστουγεννιάτικα Δέντρα, Στολίδια), βιβλία, παλιοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (3 Η/Υ, 3 Οθόνες, 6 Ηχεία, Ποντίκια, Πληκτρολόγια, 1 Εκτυπωτής), εποπτικό υλικό, 10 τραπέζια εστιατορίου και θεατρικό υλικό το οποίο καταστράφηκε.

Διαπιστώσαμε, επίσης, σήμερα το πρωί ότι τμήμα από τα πλακάκια στον διάδρομο του πρώτου ορόφου είναι έτοιμα προς αποκόλληση λόγω της υγρασίας, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αιτούμαστε τον άμεσο έλεγχο των προαναφερθέντων χώρων και εγκαταστάσεων, την επισκευή της πόρτας αλουμινίου του χώρου στάθμευσης, την απομάκρυνση της λάσπης και την έγγραφη διαβεβαίωση ότι στο σύνολό τους ανταποκρίνονται στις λειτουργικές ανάγκες του σχολείου, όχι μόνο στις συνήθεις συνθήκες, αλλά και σε περίπτωση επανάληψης παρόμοιων καιρικών φαινομένων.


Εν κατακλείδι:

Δεν υπάρχει θέρμανση στο σχολείο!!!
Σε περίπτωση βροχής οι αντλίες απάντλησης νερού δεν λειτουργούν!!!
Το σχολείο δεν είναι ασφαλές καθώς η πόρτα του γκαράζ είναι σπασμένη!!!
Τα μηχανήματα πυρόσβεσης χρειάζονται άμεσο έλεγχο!!!
Άμεση αποκατάσταση σε τμήμα από τα πλακάκια του 1ου ορόφου
Άμεση απολύμανση του υπογείου

Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες.

Υστερόγραφο: Σας ενημερώνουμε ότι δεχθήκαμε σήμερα στις 9:50 τον τεχνικό καυστήρων του δήμου, ο οποίος, ύστερα από έλεγχο στον καυστήρα και στο λεβητοστάσιο, μας γνωστοποίησε τα εξής: το μοτέρ καυστήρα, ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος και η αντλία πετρελαίου δεν λειτουργούν. Ή θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση του καυστήρα ή επισκευή. Ενημερώθηκε, σχετικά, ο υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας στις 10:10.


Ο Δ/ντης

Μπούρκουλας Γεώργιος


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»


25/2/2013


Προς:
Το Διευθυντή και το Σύλλογο Διδασκόντων του 16ου Δημ.Σχ. Χαλανδρίου
Κοιν: Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε. μέλη του Συλλόγου μας


Θέμα: : «Προβλήματα λειτουργίας του 16ου Δημ. Σχ. Χαλανδρίου από την πρόσφατη πλημμύρα.»


Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο 16ο Δημ.Σχ. Χαλανδρίου από την πρόσφατη μεγάλη νεροποντή, όπως μας αναφέρονται σε έγγραφό σας που στάλθηκε στο Σύλλογο μας από το Διευθυντή του Σχολείου, είναι σημαντικά για τη λειτουργία της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας «Ο Περικλής» θα επιδιώξει άμεσα, στις 26 Φεβρουαρίου, να απευθυνθεί στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, αλλά και στο Διευθυντή Εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης των σοβαρών προβλημάτων που μας εκθέτετε.

Θα σας ενημερώσουμε άμεσα για τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών μας, καθώς και για το συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών μας.

Εκτιμώντας ότι η δημοσιοποίηση των προβλημάτων συντήρησης και επισκευής των σχολικών εγκαταστάσεων συμβάλλει στην ταχύτερη επίλυση τους, σας ενημερώνουμε ότι ήδη έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας το πρόβλημα της σχολικής σας μονάδας.


Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                                         Η Γ. Γραμματέας

Πότσης Κων/νος                         Σταυροπούλου Άννα-Μάγια


http://www.syllogosperiklis.gr/
http://halandripedia.blogspot.gr/, 27/2/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *