Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ο ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ 2


Στα του χωριού τώρα ...

Η βδομάδα κύλισε απεργιακά στον δήμο.

Η απεργία πήγε καλά, η εκτίμησή μας είναι ότι από αυτή την μάχη οι εργαζόμενοι στον δήμο Χαλανδρίου θα βγουν πιο ενωμένοι και με μεγαλύτερη συλλογικότητα από αυτή που είχαν πριν από αυτή

Και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Και πιστώνεται στην "άπειρη". Που δείχνει ότι όσοι τα λένε αυτά απλά τα λένε γιατί φρικάρουν που βλέπουν - ηλικιακά - την μπογιά τους να περνάει σιγά σιγά, να πρέπει να παραδώσουν τα σκήπτρα αλλά .... δεν.

Δυστυχώς η διοίκηση του δήμου έδειξε όμως για άλλη μια φορά ότι έχει αδυναμία να διαχειριστεί την οποιαδήποτε τρικυμία, ακόμα και αν αυτή γίνεται σε ποτήρι.

ΕΛΕΟΣ! 
ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΗΤΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και εμφανίστηκε από τον ίδιο τον δήμαρχο της πόλης ότι αυτή η 5μερη αποχη από την εργασία των υπαλλήλων θα "καταστρέψει" τον εύρυθμα λειτουργούντα δήμο του:
Οι κοινωνικές υπηρεσίες (του δημοτικού παντοκοροϊδείου) δεν θα εξυπηρετούν τους δημότες (?), η κατάσταση στα σχολεία (που πέφτουν ταβάνια) δεν θα διορθωθεί,  μπετζίνα για τον στόλο των οχημάτων δεν θα είχε ο δήμος και θα σταματήσουν τα λεωφορεία στο τέλος του μήνα ...

Πρωτόγνωρες δηλαδή καταστάσεις για τον δήμο Χαλανδρίου που διαλύθηκε από την απεργία των εργαζομένων. 

Άσε μας ρε δήμαρχε να χαρείς. Λες και ζούμε στις Βρυξέλλες.

Και βέβαια αν είναι έτσι δεν είναι χαραμοφάηδες αλλά υπεραπαραίτητοι στο κοινωνικό σύνολο, αφού πέντε μέρες να μην δουλέψουν διαλύεται το σύμπαν. Έτσι δεν είναι; ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΠΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ!

Δεν βγήκε ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης στο δημοτικό συμβούλιο για την απεργία. Η κάθε παράταξη είχε το δικό της - λέει - και ήταν κακό που δεν κατέληξαν ομόφωνα. Κυκλοφορεί αυτή η "χριστιανική" άποψη.

Για κάτσε τε ρε παιδιά όμως. Δηλαδή πώς να βγει κοινό ψήφισμα με τις "κυβερνητικές" παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου; Γιατί να γίνει αυτό; Επειδή είμαστε όλοι φίλοι; Δηλαδή σε ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ, που είναι κατ' εξοχήν ΠΟΛΙΤΙΚΟ θέμα, δεν έχει να κάνει με διαχείριση δημοτικού θέματος, τι νόημα έχει ένα ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα;

Για να δώσει ΑΛΛΟΘΙ στους κυβερνητικούς να αποκρύψουν τις ευθύνες τους; Να μπορούν να είναι και με τον αστυφύλακα (κυβέρνηση - τρόικα) και με τον χωροφύλακα (εργαζόμενοι, άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, ΚΟΙΝΩΝΙΑ);

Δηλαδή τι θέλετε - αυτοί που το λέτε αυτό; Να δικαιώσετε όσους στο δημοτικό συμβούλιο σας είπαν "είμαστε μαζί σας, είμαστε με τους εργαζόμενους αλλά στο νομικό πρόσωπο που είμαι εγώ πρόεδρος σας ζητώ να μην απεργήσετε"; ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ για αν είναι δίπλα σας; Δεν λέει!

Ή θέλετε να βγει κοινό ψήφισμα με όσους από πίσω σας λένε: ΚΑΘΑΡΑ: "ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΩΡΕ, ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ".  ¨Η μήπως δεν ξέρετε ότι έτσι λένε και μπροστά σας κάνουν τους "δικούς σας";

Ε δεν γίνεται να ζητάτε κάθε φορά να γίνονται "ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ, μαλλιά κουβάρια." Διότι δεν έχει κανένα νόημα. Διότι δεν θα σας σώσει, δεν θα μας σώσει η ομοφωνία με τους κυβερνητικούς αλλά Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

Και βέβαια γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μέσα στις κυβερνητικές παρατάξεις στελέχη ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΤΟΥΣ και ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ. 
Ακόμα και ΚΟΡΥΦΑΙΑ στελέχη των κυβερνητικών παρατάξεων.

Και γνωρίζουμε ότι άλλοι, αντιμνημονιάκηδες μπροστάρηδες το 2010 που τότε είμαστε παρέα - απέναντι στις επιλογές του ΓΑΠ και την ένταξη της χώρας υπό διεθνή επιτήρηση - άλλοι - σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι - που μαζί κατεβαίναμε στην πλατεία των Αγανακτησμένων, άλλοι που μαζί τρέχαμε για τον Αλέξη Μητρόπουλο, τώρα την έχουν δει μνημονιακότεροι του Ράιχεμπαχ διότι θεωρούν ότι ο σφαγιασμός των δημοσίων θα τους λύσει το πρόβλημά τους ή γιατί είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο Βενιζέλος.

Βλέπετε εμείς έχουμε ένα κακό στην πολιτική μας διαδρομή:
Κάνουμε ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και όχι ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ συμμαχίες. Συμμαχίες σε υπαρκτή ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ βάση.
Και αυτό θα κάνουμε και τώρα.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ και σε αυτό καλούμε ή αυτοπροτεινόμαστε για ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, με όσους το αποδέχονται όμως, όχι με όσους είναι φίλοι μας, και το αφήνουμε αναρτημένο σε δημόσια κρίση και μελλοντική λογοδοσία στους κριτές ΟΛΩΝ ΜΑΣ: τους ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ μας ψηφοφόρους.

Δύσκολα και πρωτόγνωρα πράγματα που είμαστε όμως ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι σε αυτά θα συναντηθούν οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και όχι κατά δήλωση ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΕΣ δυνάμεις της πόλης, η επόμενη γενιά των Χαλανδραίων πραγματικά αυτοδιοικητικών που θα συμπράξουν και θα νικήσουν μαζί  για λογαριασμό των δημοτών και μόνο.

Πολύ σοβαρά το πήραμε και θα το χαλαρώσουμε τώρα, αλλάζοντας πορεία:

Ξέρετε την οδό ΑΚΑΚΙΑΣ.
Όχι ΜΑΛΑΚΙΑΣ ρε.
ΑΚΑΚΙΑΣ!

Θα σας πούμε αύριο.

(συνεχίζεται)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου