Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ο Γ.Γ. ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

http://stinplatia.blogspot.gr/2013/07/blog-post_7232.html
http://stinplatia.blogspot.gr/2013/07/blog-post_3220.html

Οφείλω να διευκρινίσω ότι τα σχόλιά μου δεν είχαν κάτι προσωπικό κατά του συγκεκριμένου δημάρχου, αλλά αφορούν την γενικότερη αρχή της ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ, για όσους χειρίζονται δημόσιο χρήμα, και της άρνησης του Έλληνα σε οποιοδήποτε επίπεδο διοίκησης και αν βρίσκεται, σε οποιαδήποτε μορφή ελέγχου. Φαντάζομαι ότι κανένας εχέφρων συμπολίτης μας δεν θα διαφωνήσει με την διαφάνεια, τον έλεγχο και την λογοδοσία. Δεν δέχομαι να αναφέρονται όλοι αυτοί οι αιρετοί στο αυτοδιοίκητο, όταν χρηματοδοτούνται και από άλλους, πλην της «τσέπης τους».

Δεν είχα σκοπό να δώσω συνέχεια στο θέμα, αλλά για τον συγκεκριμένο δήμο έτυχε να πέσουν στα χέρια μου κάποια δεδομένα.

Διάβασα κάποιο ΦΕΚ (τεύχος Β, φύλλο 107, 24/1/2013), καθώς κάποιο από τα δημοσιεύματα με αφορά επαγγελματικά. Επειδή όμως ο Θεός αγαπάει και το νοικοκύρη, έτυχε να πέσει το μάτι μου και στις άλλες δύο αποφάσεις σε αυτό, καθώς με εντυπωσίασαν: Για τον δήμο Νίκαιας – Ρέντη εγκρίνονται με δύο αποφάσεις, για τους μόνιμους και τους αορίστου χρόνου εργαζόμενους στην Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη δήμου Νίκαιας Ρέντη, συνολικά 119 εργαζόμενους, από 20 ώρες υπερωρία ανά μήνα για τον καθένα, για όλο το 2013.

Από αυτό εγώ καταλαβαίνω τα εξής:
Υπάρχουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 119 εργαζόμενοι, ΜΟΝΟ στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου.
Εγκρίνονται 2.380 ώρες υπερωρία ΑΝΑ ΜΗΝΑ, (ή 2380 Χ 12 = 28.560 ώρες το χρόνο), για να βγαίνει η δουλειά τους.

Δεν γνωρίζω τι ακριβώς παρέχεται στους δημότες, αλλά μπορώ να υποθέσω ότι δεν υπάρχει γέρος που δεν του μετράνε το ζάχαρο δυο φορές τη μέρα, ή πιτσιρίκι που του αλλάζει την πάνα η μάνα του.

Μακάρι να παρέχεται έργο στην περιοχή και να καταφέρει ο δήμαρχος να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του δήμου, φοβάμαι όμως ότι με τέτοιες ενέργειες, κατάλοιπα της συνήθειας του παρελθόντος, καλοπιάνουμε τους «υποτακτικούς μας» με χάντρες και καθρεφτάκια, αλλά αυγατίζει το χρέος.

Θα συμφωνήσω ότι οι κοινωνική προσφορά είναι ανεκτίμητη, αλλά ας γνωρίζουν και οι πολίτες τι γίνονται τα χρήματα που πληρώνουν.

Να τι θα μπορούσαμε να είχαμε γλυτώσειστο Χαλάνδρι, με λίγο παραπάνω έλεγχο στους "αιρετούς".

Αντιγράφω από το τελευταίο δημοσίευμα της Πλατείας: "το θέμα - στον καταλογισμό του ποσού των 335000 ευρώ που φέρονται ως "αχρεωστήτως καταβληθέντα" για εκτέλεση εργασιών που αμφισβητείται ότι έγιναν στον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Νομισματοκοπείο."

Φιλικά
Γ. Γ.

(Δεν ξέρω αν μπορείς να δημοσιεύσεις το ΦΕΚ, ή τουλάχιστον τα πινακάκια).

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΕ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΛΟΓΟΚΡΙΝΑΜΕ! ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΚ!

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙ "ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ", ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ.

Και μια διευκρίνιση: Το τι συμβαίνει στον Δήμο Νίκαιας με αυτό που αναφέρεσαι ή οτιδήποτε άλλο θέμα τους, ΔΕΝ ΞΕΡΩ άρα ΔΕΝ ΜΙΛΩ. 
Άλλωστε σύμφωνα με την δική μου οπτική με αυτά πρέπει να ασχοληθούν οι .... εκεί ιθαγενείς δημότες.
Εμείς έχουμε τον .... Κουράση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου