Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Ο χρησμός Στουρνάρα προμηνύει νέα σκληρά μέτρα.


assets_LARGE_t_420_54230408_type12128

Όπως είναι ήδη γνωστό, σε συνέντευξή του προς το πρακτορείο Reuters ο κ. Στουρνάρας δήλωσε, μεταξύ των άλλων το εξής: «Δεν βλέπω κάποιον οικονομικό κίνδυνο. Είναι πολιτικός ο κίνδυνος και συνδέεται με την κόπωση των βουλευτών».
Για ποια κόπωση βουλευτών μιλάει ο κ. Στουρνάρας, αφού, όπως διαβεβαιώνουν τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Σαμαράς, νέα μέτρα δεν πρόκειται να ληφθούν, ώστε να αναγκαστούν να ψηφίσουν οι βουλευτές; Υποτίθεται λοιπόν πως ό,τι σκληρό μέτρο ήταν να ψηφίσουν οι κυβερνητικοί βουλευτές το έχουν ήδη ψηφίσει. Άρα γιατί να υπάρξει στο εξής κόπωση;
Με τον χρησμό αυτό, πιθανολογούμε πως ο κ. Στουρνάρας μας προϊδεάζει για νέα σκληρότερα μέτρα που θα αναγκαστούν και πάλι να ψηφίσουν οι κυβερνητικοί βουλευτές.
Η δήλωση όμως αυτή έχει και μια δεύτερη ανάγνωση. Ότι το μνημόνιο έχει αποτύχει σε τέτοια έκταση και ότι θα έρθουν προς ψήφιση τέτοια νέα σκληρότερα μέτρα, ώστε γίνεται προσπάθεια να μετατεθούν από τώρα οι ευθύνες στους πολιτικά κουρασμένους βουλευτές. Ας το προσέξουν λίγο αυτό οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γιατί μπορεί πολύ σύντομα να βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα. 

Πέτρος Χασάπης
http://www.olympia.gr/, 31/7/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου