Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Παύθηκε ο Δήμαρχος Ιθάκης



Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών, υπογράφηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, η παύση από τα καθήκοντά του, του δήμαρχου Ιθάκης, Γιάννη Κασσιανού, λόγω δημοσίου συμφέροντος. 
Ο κ. Κασσιάνος κατηγορείται για χρέη προς το δημόσιο, ψευδή υπεύθυνη δήλωση, άρνηση δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, παράβαση καθήκοντος και πολλά άλλα.

Τώρα αναμένεται η απόφαση της παύσης να αποσταλεί στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Μανώλη Αγγελάκα, στη συνέχεια, για δημοσίευση και κοινοποίηση στον Δήμαρχο Ιθάκης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών blogs ένας διαρκής πόλεμος έχει ξεσπάσει από το 2010 ανάμεσα στον νυν δήμαρχο Ιθάκης Γιάννη Κασσιανό και σε πρώην δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους.
Στην υπόθεση φαίρεται να εμπλέκεται και η αδερφή του Δημάρχου, Νίκη Κασσιανού Παναγιωτοπούλου την οποία την όρισε αντιδήμαρχο και στην συνέχεια πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Η αδερφή του κ. Κασσιάνου φέρεται να διατηρεί και κρυφό (ανώνυμο) blog που φιλοξενούσε επιθετικά άρθρα και κρυφές πληροφορίες χωρίς όμως να αποκαλύπτεται η ταυτότητα του γράφοντα ή του ιδιοκτήτου.

Αντίπαλλοι στην υπόθεση είναι πρώην δήμαρχοι μαζί με τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστο Σκληρό, και τον πρώην πρόεδρο του κατά τον Κασσιανό, «αμαρτωλού» «Φήμιου» (Πολιτιστική Επιχείρηση), Αλέξανδρο Ταφλαμπά, επιδίδονται σε έναν ανελέητο πόλεμο μέσα από εφημερίδες, ιστοσελίδες και κρυφά blogs που διατηρούν πολλοί από τους εμπλεκόμενους.

Όλα αυτά συμβαίνουν παράλληλα με τον έλεγχο του «Φήμιου» από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης Ηπείρου, υπόθεση στην οποία εμπλέκονται τόσο ο κ. Ταφλαμπάς όσο και οι πρώην δήμαρχοι, κατά τη διάρκεια της θητείας των οποίων συνέβησαν οι παρατυπίες, αλλά και την ποινική δίωξη του εναντίον του δημάρχου από την Εισαγγελία Κεφαλονιάς και την παραπομπή του, με το αίτημα της απόλυσης, από τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή και την περιφέρεια, για χρέη προς το δημόσιο, ψευδή υπεύθυνη δήλωση, άρνηση δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, παράβαση καθήκοντος και πολλά άλλα.

Ο δήμαρχος φαίρεται να όρισε, , δικηγόρο του δήμου για να υπερασπιστεί τις δικές του υποθέσεις, σε ότι είχε να κάνει με τα χρέη προς το δημόσιο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα όταν σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο αντέδρασε και ανέφερε το όνομα του δικηγόρου στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος άρπαξε τα πρακτικά και διέγραψε την καταγραφή μόνος του ενώ αφαιρέθηκε και από το κανάλι που διατηρεί ο δήμος το επίμαχο video του δημοτικού συμβουλίου.

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο κ. Κασσιάνος έχει καταθέσει μήνυση ενταντίον του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης για παράβαση καθήκοντος σχετικά με καταγγελίες που ο ίδιος έχει καταθέσει και όπως υποστηρίζει υπήρξε αδικαιολόγητη καθυστέρηση αι ολιγορία.

http://www.myota.gr/, 3/8/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου