Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

«Ποτέ την Κυριακή» λένε 61 Εμπορικοί Σύλλογοι - Ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλανδρίου προτείνει ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου



                                                HalandriPedia

Πρεμιέρα στις 3 Νοεμβρίου για το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων και 61 εμπορικοί σύλλογοι από τους 129 συνολικά στη χώρα λένε "ποτέ την Κυριακή"!

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου μόλις το 54% των εμπορικών συλλόγων δηλώνει ότι τα μέλη του θα λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους στις 3 Νοέμβριου. Μάλιστα, μεγάλος είναι και ο αριθμός εκείνων των μικρομεσαίων εμπόρων που λένε ότι δεν θα κάνουν χρήση των επιπλέον Κυριακών που δίνει ο νόμος εκτός από την καθιερωμένη τις παραμονές των Χριστουγέννων.

Αντιρρήσεις στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, έχουν εκφράσει και οι Σύλλογοι Εμπορουπαλλήλων -αφού τελικά οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να δουλέψουν 7 μέρες τη βδομάδα-, εφιστώντας την προσοχή στο ότι "η κατάργηση της Κυριακής αργίας στο εμπόριο, θα ανοίξει τον δρόμο για την κατάργησή της σε όσους κλάδους συνδέονται με το εμπόριο και πολύ σύντομα θα ισχύει στο σύνολο των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους".

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλανδρίου με ανακοίνωση του προτείνει το άνοιγμα των καταστημάτων του Χαλανδρίου την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 17:00.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 16 του νόμου 4177/2013, τα εμπορικά καταστήματα σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου που θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 9 Νοεμβρίου.

Με βάση την πρόσφατα ψηφισθήσα νομοθεσία, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων 1 Κυριακή σε κάθε εκπτωτική περίοδο, σύνολο 4, τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων και την Κυριακή των Βαΐων. Όσο για το επιτρεπόμενο ωράριο της Κυριακής είναι από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ (μετά και την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου για τον κυριακάτικο εκλησσιασμό).


Που θα είναι ανοικτά τα καταστήματα

- Τουριστικές περιοχές Αθήνας (Ερμού, Μοναστηράκι κλπ)
- Μέγαρα
- Περιστέρι
- Μαρούσι
- Χαλάνδρι
- Γλυφάδα
- Παλιό Φάληρο
- Νέα Ιωνία (με μειωμένο ωράριο)
- Θεσσαλονίκη

Κλειστά τα καταστήματα

- Αγρίνιο
- Ηγουμενίτσα
- Ιωάννινα
- Αρτα
- Πρέβεζα
- Λαμία
- Αμφισσα
- Εδεσσα
- Γρεβενά
- Καστοριά
- Νάουσα
- Κοζάνη
- Φλώρινα
- Αλεξανδρούπολη
- Κατερίνη
- Καβάλα
- Κομοτηνή
- Κιλκίς
- Χανιά
- Ρέθυμνο
- Κέρκυρα
- Τρίπολη
- Καλαμάτα
- Λακωνία
- Πάτρα
- Αμαλιάδα
- Ηλεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου