Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Υπό αυστηρότερη επιτροπεία ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα


79135-ypallhloi-dimosiou

Σφίγγει ακόμα περισσότερο ο κλοιός γύρω από τις δαπάνες των ΔΕΚΟ και των Νομικών προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών οι δαπάνες τους θα τεθούν με το νέο έτος σε μηνιαίο και τριμηνιαίο έλεγχο.

Μάλιστα ιδιαίτερα αυστηροί αναμένεται να είναι οι έλεγχοι σε ότι αφορά; στη μισθοδοσία του προσωπικού, τις υπερωρίες και τις επιχορηγήσεις.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ενιαίου Μισθολογίου τίθενται αυστηροί περιορισμοί στον αριθμό των ωρών που μπορεί να απασχοληθεί υπερωριακά το προσωπικό του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απέστειλε στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης εγκύκλιο στην οποία επισημαίνει τα βασικά βήματα που πρέπει να υλοποιηθούν για την εκτέλεση του προϋπολογισμού 2014.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι η πρώτη υποχρέωση των διοικήσεων όλων των Νομικών Προσώπων είναι να έχουν έτοιμους τους προϋπολογισμούς τους έως τις 31 Ιανουαρίου, ενώ έως τις 15 Φεβρουαρίου πρέπει να έχουν καταρτίσει και το μηνιαίο πρόγραμμα κατανομής δαπανών.

Στην περίπτωση που σημειώνονται αποκλίσεις άνω του 10%, θα πρέπει να αιτιολογούνται και να λαμβάνονται μέτρα και δράσεις για τη διόρθωσή τους.

Στην εγκύκλιο υπάρχει επίσης πρόβλεψη για τη διαθεσιμότητα, καθώς και για την κινητικότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου, με την επισήμανση, ότι για τις όποιες αλλαγές στον αριθμό του προσωπικού πρέπει να ενημερώνεται άμεσα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να αξιολογείται κατά διαστήματα και η αναγκαιότητα ανακατανομής πόρων μεταξύ των φορέων.

http://www.localit.gr/, 27/12/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου