Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Γ. Μανιάτης: Οι δήμοι θα υποδείξουν τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και η ΔΕΗ θα το αποκαταστήσει




Οι τοπικές αρχές θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τη ΔΕΗ για τις περιπτώσεις εκείνες των οικογενειών που πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, ώστε η Επιχείρηση να αποκαθιστά άμεσα την ηλεκτροδότηση.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης μετά την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, στη διάρκεια της οποίας έγινε εκτενής αναφορά και για το πρόβλημα των νοικοκυριών που δεν έχουν ρεύμα.

Η κινητοποίηση αυτή της κυβέρνησης ήλθε μετά από τον θάνατο της 13χρονης μαθήτριας στη Θεσσαλονίκη λόγω αναθυμιάσεων από μαγκάλι, το οποίο αποτελούσε το μοναδικό μέσο θέρμανσης στο διαμέρισμα όπου διέμενε μαζί με τη μητέρα της χωρίς να έχουν ρεύμα. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πάνω από 350.000 οικογένειες οικογένειες επανήλθε και πάλι μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ακόμη ένα σπίτι χωρίς ρεύμα στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης. Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε η αναφορά του δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου Στάθη Λαφαζανίδη ότι στον δήμο του έχουν καταγραφεί περίπου 700 οικογένειες που ζουν χωρίς ρεύμα.

Να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ, επίσης μετά τον τραγικό θάνατο της Σάρας στη Θεσσαλονίκη και τη γενική κατακραυγή την Τετάρτη απηύθυνε έκκληση για επικοινωνία σε όσους πολίτες θεωρούν ότι ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και πιστεύουν ότι χρήζουν ειδικής μέριμνας. Επίσης παρακαλεί όσους κοινωνικούς φορείς γνωρίζουν περιπτώσεις ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, να ενημερώνουν άμεσα τις κατά τόπους υπηρεσίες της.

http://www.localit.gr/, 5/12/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου