Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΙΕΣ; ΘΑ ΤΟΥ ΤΙΣ ΛΥΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ... ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΝΤΑΒΙΑ

 

" Χάθηκαν ευκαιρίες για την πόλη κατά τα μεγάλα έργα με μεγαλύτερη αυτή της μη ύπαρξης σταθμού του ΜΕΤΡΟ στην πλατεία Χαλανδρίου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί  άνθρωποι που εμπλέκονται με τον δήμο πολλά χρόνια, έχουν διατελέσει αντιδήμαρχοι, πρόεδροι  δεν έκαναν αυτά που προτείνουν όταν ήταν στις θέσεις ευθύνης και τα προτείνουν τώρα. Αυτά που δεν πέτυχαν τότε γιατί θα τα πετύχουν τώρα " αναρωτήθηκε λοιπόν ο πρώην σύντροφος που έπεσε με αλεξίπτωτο στο Χαλάνδρι.

ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΕΜΕΙΣ, ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ:

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΠΟΧΗ - ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ - ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΡΟ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ.

ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΤΑΝΟΟΥΣΑΜΕ ΠΟΣΟ  ΚΡΙΣΙΜΗ ΗΤΑΝ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΉΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΤΟΤΕ:
 ΤΟΡΑ! (Τοπική Ριζοσπαστική Ανανέωση). 

Οι άλλοι που δεν έχουν στο μυαλό τους ΣΤΟΧΟΥΣ μας έλεγαν "να περιμένουμε την σειρά μας"  λες και είναι ΚΑΡΙΕΡΑ η πολιτική και μάλιστα με επετηρίδα  - για εσάς ίσως είναι, όχι για εμάς.

Αποτύχαμε λοιπόν τότε να πετύχουμε περισσότερα γιατί η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχες - τότενες - ως υφυπουργός, επέβαλε στα εδώ τσιράκια της να υπονομεύσουν όσους ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑΝ (σιωπηρά, εσωκομματικά τότε, χωρίς φανφάρες αλλά ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑΝ) να ενταχθούν στα μεγάλα έργα κρισιμότατες παρεμβάσεις για την πόλη, στα ανταποδοτικά που πήραν πολλοί δήμοι.

Θα σου τις πούμε για να μαθαίνεις και αν κάτι από αυτά που σου πούμε δεν είναι αλήθεια, είναι ανακριβές ή λανθασμένο ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ - ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ,  ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ. ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΑΝ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ (όχι παπατζήδικα) ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!

Κάνε ταμείο λοιπόν:

1. Υπόγειο σταθμό στάθμευσης των απορριμματοφόρων του δήμου στα παράπλευρα έργα της Αττικής Οδού.
ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΜΕ - και πέρναγε, έτοιμο ήταν- ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟΠΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ της κυβέρνησης, κάτι εκσυγρονιστοφύλακες - μερικοί εξ αυτών είναι σήμερα κοντά σου αφού είναι καλά τσιράκια και είναι πάντα με τους "αποπάνω" ειδικά αν ήταν υπουργοί της κυβέρνησης  Σημίτη.

Μας είπαν λοιπόν ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε τσάτσοι του Μπόμπολα και θέλουμε να του αυξήσουμε τις δουλειές, με τις διεκδικήσεις μας και τα παίρνουμε για να μας βάζει να ζητάμε έργα!

Φοβεροί τύποι! 
Και το είπαν αυτό γιατί αυτό το έργο το είχαμε έτοιμο να περάσει με την συνεργασία και την συμπαράσταση ενός μακαρίτη που κάποιοι ήταν τόσο μικρόνοες που κοίταγαν πού δουλεύει και όχι ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.

Δεν θα γράψω το επίθετο, ρώτα να μάθεις περισσότερα για τον Τζίμη.

ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ  - και είναι δυστυχώς ακόμα - απόλυτα αναγκαίο έργο ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ για την πόλη.
Θα ήμουν τσάτσος του Μπόμπολα αν το είχαμε κάνει μου έλεγαν.
Προσωπικά στα φρύδια μου ποιανού τσάτσο θα με πουν- αρκεί να γίνει η δουλειά - αλλά δεν ήμουν δήμαρχος και δεν ήμουν η τελευταία υπογραφή. Αν ήμουν θα είχε γίνει και ας με έλεγαν τσάτσο του Μπόμπολα. Σιγά που θα το γλίτωνα έτσι και αλλιώς. ΑΝ δεν ήμουν του Μπόμπολα θα ήμουν του Βαρδινογιάννη ή του .... Παπαρόπουλου. Κάτι θα έβρισκαν να μου κολλήσουν.

2. Ζητήσαμε την αποζημίωση των ρυμοτομουμένων της ζώνης της ΕΛ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ παράλληλα με τα ρυμοτομούμενα της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ.
Τα ίδια τσιράκια με έλεγαν εμένα τσάτσο του Λαλιώτη (τι πρωτότυπο, πάλι τσάτσος) ή άλλους τσάτσους της Βάσως (τον Παττακό πχ, ανάλογα με το ποιανού τσάτσος ήταν αυτός που μας έλεγε τσάτσους) γιατί δεν "αντιστεκόμαστε" για να μην γίνει ο δρόμος και παίζουμε το παιχνίδι της κυβέρνησης ενώ εκείνοι τον εξαφάνιζαν τον δρόμο από τους χάρτες.
Τους βάζατε (και σκόπιμα σε προβοκάρω και σε βάζω και εσένα μέσα γιατί δεν είσαι ο μόνος που δικαιούται να ισοπεδώνει τους άλλους όταν μιλάει) λοιπόν από την κυβέρνηση να μας επιτίθενται με τόνους λάσπης για να μειωθεί ο λογαριασμός και να μείνουν περισσότερα να φύγουν στα ΚΑΪΜΑΝ! (και να γίνουν έργα μόνο σε  δήμους που ΔΕΝ ΚΩΛΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ή υπήρχαν δήμαρχοι που θέλατε να στηριχτούν).

3. Αντιταχθήκαμε στο κίνημα αποτροπής της διάνοιξης της οδού Φραγκοκλησσιάς, κίνημα από τα τσιράκια.
Που ήταν και αυτή "καταστροφή για την πόλη". Είμαστε με τους δρόμους εμείς, τα τσιράκια, βλέπεις. Και το ΜΕΤΡΟ. Ενώ οι άλλοι ήταν με το ποδήλατο και το τραμ.
Και πήγαμε ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ.
Των ίδιων που σήμερα ΠΟΥΛΑΝΕ την διάνοιξη της Φραγκοκλησσιάς ως επιτυχία.
ΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ! Άμα θες θα σου στείλω και video με τηλεοπτικές κόντρες επ' αυτών με αντιπάλους μου.

Αυτά τα διεκδικήσαμε ως μέλη της διοίκησης του δήμου που βάλλονταν πανταχόθεν, για να μαθαίνεις. Και προσωπικά ως αντιδήμαρχος έφαγα τόνους λάσπης και "ξύλο" (πολιτικό).
(Στη συνέχεια και προσωπικό, επαγγελματικό, κοινωνίκο)

Και από ποιους;

Από τα παπαγαλάκια που υπονόμευαν κάθε διεκδίκηση για την πόλη ως"συναλλαγή με την κυβέρνηση  ή τους εργολάβους" και που αποδείχτηκε ότι ήταν στημένα και αυτό θα το κατανοήσεις παρακάτω.

Και βέβαια  αυτή  τη στάση του ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ  ήταν αναμενόμενη από τις "κινηματικές δυνάμεις" της πόλης και το ΚΚΕ, αφού έτσι και αλλιώς σε όλα ΟΧΙ θα έλεγαν - ακόμα και στις προμήθειες κωλόχαρτου στον δήμο, όχι ψηφίζουν.
Αλλά μαζί τους πήγαν ποιοι;
ΠΟΙΟΙ;
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!
ΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΩΝΙΣΤΑΙ!
Οι διαχρονικοί δηλαδή ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΙ της μεταπολίτευσης στην προοδευτική παράταξη. Εκείνοι που πάντα λένε "να νικήσουμε και ό,τι να' ναι."  Οι ΟΛΟΙΜΑΖΗΔΕΣ και ΟΛΗΜΑΖΗΔΙΣΣΕΣ άσχετα από την πολιτική και τους προγραμματικούς στόχους.
Και σήκωναν μαύρες σημαίες ενάντια στο ΜΕΤΡΟ!
ΟΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ!

Δεν υπάρχει αυτό που έγινε! Δεν ματάγινε πουθενά!

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ που χτυπούσαν τα τοπικά αυτοδιοικητικά στελέχη της πάλαι ποτέ παράταξης, έχοντας μαζί τους τον τύπο της διαπλοκής με κυβερνητική βέβαια εντολή - ΓΙΑΤΙ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ!
Αυτοί που παριστάνουν σήμερα ότι θέλουν "ενότητα" της πάλαι ποτέ παρατάξεως.
ΟΙ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ!

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ή θες να στο εξηγήσουμε περισσότερο;

Και οι οποίοι - ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥΣΤΙΑΣ, ΣΤΗΜΕΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΚΑΘΩΣ ΗΝΤΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ - αντί να στρατευτούν στην διεκδίκηση των χρημάτων που δικαιούνταν η πόλη όπως έκαναν τα πραγματικά αυτοδιοικητικά στελέχη της παράταξης, λάσπωναν ως "διαπλοκή" κάθε αίτημά μας, το έκαιγαν κατ' εντολή των αφεντικών τους για να πηγαίνουν τα λεφτά σε άλλους δήμους ή ακόμα καλύτερα (για τα αφεντικά) στα ΚΑΙΜΑΝ και την Ελβετία.
(Δεν λέω ότι όλοι το έκαναν αυτό συνειδητά. Αλλά όσοι το έκαναν ασυνείδητα είναι ακόμα πιο επικίνδυνοι λόγω βλακείας ή πραγματικά αμετροεπούς φιλοδοξίας, Αυτοί  για μια ψήφο κάνουν και λένε τα πάντα και τσάμπα. ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΥΤΟΙ. Οι άλλοι είναι απλά λαμόγια).

Η μόνη διεκδίκηση που έγινε σοβαρά για την περιοχή και στηρίχτηκε από όλες τις δυνάμεις της πάλαι ποτέ "παράταξης" στο Χαλάνδρι - βέβαια υπό την εμπνευσμένη αλλά και ανυποχώρητη καθοδήγηση και στάση του Σταμάτη Λώλα από τα Βριλήσσια - ήταν η κάλυψη της Αττικής οδού που αρχικά προεβλέπετο να περάσει σε ανοικτό όρυγμα.

Ένας τεράστιος στόχος που επετεύχθει ουσιαστικά από τον Δήμο Βριλησσίων - και για να είμαστε σοβαροί και δίκαιοι από τον Δήμαρχό τους μόνο του - με μόνο την "συμπαράσταση" από το Χαλάνδρι.

Και για να είμαι απόλυτα καθαρός σε αυτή την αναδρομή, προσωπικά ήμουν τόσο σίγουρος ότι το θέμα θα το καθαρίσει ο Λώλας μόνος του, που πρότεινα συνεχώς στον Παττακό εμείς από το Χαλάνδρι να παρευρισκόμαστε απλώς και να χαιρετίζουμε στις κινήσεις του και να δώσουμε το βάρος μας στο να ανοίξουμε και άλλα μέτωπα διεκδικήσεων με κύριο αυτό την Ελ. Πεντέλης για το οποίο χτυπιώμαστε εμείς σαν χταπόδια (ως τσάτσοι του Λαλιώτη, του Μπόμπολα κλπ)

ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: Αλλά μήπως ο Λώλας δεν πλήρωσε που τόλμησε και τα κατάφερε;

Παρά την μεγάλη του επιτυχία να δημιουργήσει και να εξασφαλίσει αυτό το τεράστιο πάρκο, παρά το πλεονασματικό ταμείο που άφησε στον δήμο του, τις έτοιμες μελέτες που άφησε για να κάνει μάγκα τον επόμενο, ΕΠΕΣΕ γιατί του έστησε το ίδιο κόλπο εσωκομματική κόντρα,  από την πρώτη μάλιστα τετραετία του, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΛΕΦΤΑ και έργα αντί να διεκδικεί σαν καλός υποτακτικός ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ να μείνει τίποτα για τους από πάνω.
Και οι ψηφοφόροι τέτοιοι είναι:
ΕΡΗΞΑΝ - ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ - ΤΟΝ ΛΩΛΑ για να είναι αρεστοί στους τσάτσους της κυβέρνησης στην οποία συμμετείχες, πρώην σύντροφε ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ  ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ.

Οι ραγιάδες είναι περισσότεροι, το ξέρουμε αυτό.
Θα δούμε πόσο ισχύει ακόμα αυτό.

Και στο Χαλάνδρι τι έγινε τότε;

Ο δήμαρχος Κώστας Παττακός κώλωσε. Αυτό του χρεώσαμε εμείς και φύγαμε από την παράταξή του.

Ο Κώστας Παττακός ήξερε ότι έχουμε δίκιο - όπως το ξέρει και τώρα - αλλά  με δεδομένη την εκτίμηση στο πρόσωπό του παρά τις διαφωνίες μας αλλά και τον σεβασμό μου στην θεσμική του ιδιότητα, διότι ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ- τον τσαμπουκά του ΛΩΛΑ δεν τον είχε ποτέ, δεν ήταν για να τραβάει κόντρες ο Κώστας.
Από φύση ήπιος, διαλλακτικός και υποχωρητικός άνθρωπος. Το θετικότερο ανθρώπινο χαρακτηριστικό του  ήταν το μειονέκτημά του ως δήμαρχος, ειδικά εκείνη την περίοδο.

Φύγαμε για να υπερασπιστούμε ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ της πόλης ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΗΣΟΥΝ ΜΕΛΟΣ.
 
Κατάλαβες;

Και προσθέσαμε μόλις φύγαμε στην πρόταση διεκδίκησης άλλο ένα έργο - που δεν είχε τεθεί από την παράταξη Παττακού (τους 13 συμβούλους που μείναμε να στηρίξουμε τις διεκδικήσεις του δήμου, όχι αυτούς που μας έλεγαν καταστροφείς, τα ξέχασαν όλα, διαπραγματεύτηκαν το κωλαράκι τους και υποτάχτηκαν στη συνέχεια για μια καρεκλίτσα).
 Και το έκαναν χωρίς να καταλήξουν σε τι θα λένε τουλάχιστον από εκεί και μπρος. Πάλι ό,τι να' ναι!
Και έλεγε ο καθένας ό,τι ήθελε και έτσι έφτιαξαν την ΒΑΒΕΛ του Χαλανδρίου.

Φύγαμε και θέσαμε άλλο ένα θέμα διεκδίκησης, αυτό της υπογειοποίησης της Παπανικολή και μια γραμμή τραμ πάνω σε αυτή ΜΕΤΡΟ - Πλακεντίας - Παπανικολή - πεζοδρόμηση Παπανδρεόυ-  ΠΛΑΤΕΙΑ με τοπικό ΤΡΑΜ.

Στελέχη του ΥΠΕΧΩΔΕ μας προέτρεπαν. "Είναι έργο που αλλάζει στρατηγικά το Χαλάνδρι. Είστε χαζοί εκεί στο Χαλάνδρι; Πείτε το, ζητήστε το".
"Θα σου πουν", μας έλεγαν ..
ΞΕΡΩ! ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΣΑΤΣΟΥΣ! ΑΣ ΠΟΥΝ ...ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ:;

Δεν στα είπαν αυτά βέβαια οι δικοί σου. Σιγά μην στα πουν, ειδικά εκείνοι που δεν μπορούν να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι ούτε με εισαγωγή ψηφοφόρων από την Ζιμπαμπουε και ζητούν με το ζόρι να μην εκλεγούν αυτοί που θέλει να ψηφίζει ο Χαλανδραίος. Οπότε επιβάλλουν να κόβονται από τα ψηφοδέλτια για να ελευθερώνει η θέση. ΜΕ ΛΑΣΠΗ!

ΕΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ - ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΤΟΤΕ - ΜΑΣ ΝΙΚΗΣΑΤΕ!

ΑΝΙΣΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ: Μόνες οι τοπικές δυνάμεις από την μια - η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ από την άλλη.
Ε ήμασταν οι "καταστροφείς του Χαλανδρίου". Αυτό έλεγαν τα μέσα, αυτό ήμασταν.

 Ότι έλεγαν τα κανάλια ήταν τότε όλοι, το ίδιο και εμείς. (και τώρα δηλαδή το ίδιο ισχύει ό,τι πουν τα κανάλια είμαστε όλοι, αλλά υπάρχει το internet και διατυπώνεις έναν αντίλογο για όποιον κάτσει και διαβάσει).

Και στηρίξατε βέβαια ΕΣΕΙΣ στις δημοτικές εκλογές εκείνους που ήθελαν να φύγει το ΜΕΤΡΟ από το Χαλάνδρι, να μην γίνει η απαλλοτρίωση της Ελ. Πεντέλης, να μην γίνει η Φραγκοκλησσιάς, ΕΣΕΙΣ οι κυβερνητικοί. 

Και μας την λες τώρα εμάς; Μας την βγαίνεις κιόλας από αριστερά; Ε κάτσ καλά!

Αλλά βέβαια. Ποιους θα στηρίζατε;
ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΣΑΣ θα στηρίζατε. (Θα σε βάζω μέσα για να μάθεις να ισοπεδώνεις).

Τα τσιράκια σας που δούλεψαν για να αποφύγετε να δώσετε στην πόλη αυτά που δικαιούνταν, μαζί με τους "ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ" αιωνίως. (Γι' αυτό τους προτιμάτε αυτούς, δεν είναι καθόλου ενοχλητικό αυτό το ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ", χαλάνε τις αναγκαίες παρεμβάσεις - καλά που δέχονται τουλάχιστον τις απαλλοτριώσεις - και περισσεύει χρήμα.

Είχατε βέβαια σοβαρή πρόταση για αρχηγό τότε, μια πραγματική προσωπικότητα αυτοδιοικητική και
τεχνοκρατική, Θεός σχωρέστον, και είχατε σοβαρό φερετζέ των πραγματικών σας σχεδιασμών.

Θα σου πω λοιπόν σε επόμενο και μερικά μυστικά για τον ρόλο των  μεγαλοστελεχών της κυβέρνησης της οποίας ήσουν υπουργός για να μαθαίνεις και τα περί "ενότητος της παρατάξεως",  τότε δεν ήξερες που έπεφτε το Χαλάνδρι, στην Πάτρα ήσουν και πολιτευόσουν πρώην σύντροφε.

Αυτά έκανα - λοιπόν - από την θέση ευθύνης (ενάμιση χρόνο αντιδήμαρχος) πρώην σύντροφε για τις διεκδικήσεις της πόλης στα μεγάλα έργα αφού ρώτησες:

Κερδίσαμε το ΜΕΤΡΟ και διεκδικήσαμε - ανεπιτυχώς - αυτά από την κυβένρηση της οποίας ήσουν μέλος ενώ τρώγαμε ξύλο (μεταφορικά) ως τσιράκια σας .... ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΣΑΣ.

Διότι αν ήμασταν εμείς τα  τσιράκια σας θα είχαμε στηριχτεί το 2002, δεν θα ήμασταν άχριστοι. 
Έτσι δεν είναι;

Αλλά άσε το 2002!

Το 2006;  Τον Δεκέμβριο του 2005 έφυγε ο μακαρίτης ο Γυφτόπουλος.
Το 2006 τι κάνατε;

ΧΡΙΣΑΤΕ πάλι εκείνους που ήταν ΑΠΕΝΑΝΤΙ στο ΜΕΤΡΟ το 1998 και το 2002. Από εκείνη την πλευρά να ήταν και όποιος να ήταν. 

Δεν κάναμε κόντρα. Πήγαμε σπίτι μας. ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!

ΕΣΥ ΟΜΩΣ, ως μέλος του Πειθαρχικού του ΠΑΣΟΚ - ήσουν, έτσι δεν είναι το 2006? - παρά το ότι καθίσαμε ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΟΛΟΙ - με διέγραψες χωρίς να με καλέσεις σε απολογία.

Μην πεις "οι άλλοι". 
ΚΑΙ ΕΣΥ! ΜΕΛΟΣ ΗΣΟΥΝ. 
Είπες καθίστε ρε παιδιά να τον διαγράψουμε αλλά δεν πρέπει να απολογηθεί; Κατέβηκε στις εκλογές; Τι στο διάλο έκανε; ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΘΟΣ, Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ (ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΚΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΣ) ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ;

Θες να σου πω τι κάναμε και για το Δημαρχείο; Για το κτήμα Μαμόπουλου; Για τον παιδικό σταθμό στο Κάτω Χαλάνδρι; Για το ΠΑΤΗΜΑ2; Θα τα μάθεις όλα πρώην σύντροφε. Υπομονή. Αλλά όχι πριν από αυτές τις εκλογές. Σε αυτές θα μάθεις! Για να νομιμοποιήσε να γίνεις δήμαρχος μετά από κάνα - δυο πενταετίες.

Διότι σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας - πλήν των τριών μεγάλων δήμων - ο δήμαρχος είναι ντόπιος, έχει πρώτα εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, το έχει περπατήσει το πράγμα. Δεν σκάει με Αλεξίπτωτο.

Μην ξαναρωτήσεις λοιπόν, γιατί όποτε ρωτάς θα παίρνεις απαντήσεις πρώην σύντροφε.

Κλείνοντας και αφού ξεκαθαρίσαμε μερικά θεματάκια σου απευθύνω δημόσια πρόταση συνεργασίας.
Και το κάνω παρά όλα τα από πάνω, διότι πολιτική συνεργασία προτείνεις σε κάποιον με τον οποίο έχεις και διαφορές, δεν είναι ΤΑΥΤΙΣΗ η συνεργασία, τουλάχιστον στην δική μου αντίληψη.
 
Σε καλώ να έρθεις μαζί μας - θα συζητήσουμε με πόσους συνεργάτες σου.
Αλλά σε αυτή την φάση όχι εσύ σαν υποψήφιος δήμαρχος.

Θα κερδίσουμε τις εκλογές και θα σου δοθεί η δυνατότητα να μάθεις καλύτερα την πόλη, τον δήμο, τους ανθρώπους της, την ιστορία της, να αποκτήσεις ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αντίληψη για τα ανοικτά μέτωπα, να προσφέρεις την εμπειρία που λες ότι έχεις στα θέματα των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και βεβαίως πολιτισμού και  μετά γίνεσαι και δήμαρχος Χαλανδρίου.

Όλα με την σειρά τους.

Και μην θεωρήσεις την πρόταση προσχηματική. ΜΙΛΑΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΟΒΑΡΑ!

Έλα να επανασυγκροτήσουμε την παράταξη έχοντας όμως ξεκαθαρίσει τις διαφορές μας δημόσια και προτάσσοντας την απλή κοινή λογική για το πώς θα υπηρετηθεί καλύτερα η τοπική κοινωνία. Μπροστά πρέπει να  είναι εκείνος που ξέρει καλύτερα το Χαλάνδρι.

Και αν μείνεις στον δήμο μετά τις δημοτικές εκλογές και δεν την κάνεις για άλλες πολιτείες, αν δεν είναι η κάθοδός σου προετοιμασία για βουλευτική κάθοδο με την ΕΛΙΑ, το ΠΟΤΑΜΙ ή την ΨΙΛΗ ΡΑΧΟΥΛΑ, μετά το ξαναβλέπουμε και την άλλη φορά μπαίνεις μπροστά.

Σκέψου το! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου