Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ

Η ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ  ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΚΙΖΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΜΕ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ!

Έτρεξε ο Πέρκιζας στα υπουργεία, από διορισμένο χαρτογιακά σε χαρτογιακά, για να πείσει τους  γραφειοκράτες ότι έπρεπε να σταματήσουν να βάζουν εμπόδια στην λειτουργία ενός μικρού θεάτρου στη ρεματιά..

Δεν περιμένει κανείς από έναν ΑΣΧΕΤΟ να  γνωρίζει  και να τιμά την ιστορία και την προσφορά όσων ήρθε να απαξιώσει.

Θα περίμενε όμως από έναν άνθρωπο που πουλάει "ήθος και αισθητική" να τιμά τουλάχιστον τους πρώην δημάρχους της πόλης και να σέβεται και να μην απαξιώνει όσους  έδιναν εδώ μάχες - με επιτυχίες και αποτυχίες - όσο εκείνος απολάμβανε ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ και ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ την κυβερνητική εξουσία και τον πολιτικό μισθό.

Υπογραμμίζουμε  ότι τελικά ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥΣ και αυτός και όσοι θεώρησαν ότι μεταξύ όλων των στελεχών της τοπικής κοινωνίας με αγώνες ΕΔΩ, σε τούτα εδώ τα χώματα, με συγκρούσεις, με προσωπικό κόστος ανυπολόγιστο, ΕΔΩ όχι αλλού, δεν βρέθηκε καταλληλότερος του ΣΩΤΗΡΑ για να συγκρουστεί με τα προβλήματα της πόλης, δεν ήταν κατάλληλος κανένας από τους δημότες που γεννήθηκε και μεγάλωσε ΕΔΩ!

 Τουλάχιστον, όσοι "του θύμισαν ότι όταν ήταν αδιαλείπτως έμισθος του υπουργείου  Πολιτισμού, ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ, ιδρύθηκε το θέατρο της ρεματιάς για να επιχείρησε έτσι να παραστήσει ότι είχε συμβολή στην ίδρυσή του, ΟΦΕΙΛΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΠΕΡΚΙΖΑ και την τότε διοίκησή του.

Δεν έχουμε απαίτησει να ξέρει ούτε εκείνος, ούτε οι σύμβουλοί του τι ρόλο έπαιξε για να στηθεί το θεατρο η Βάνα Ξένου, η Μαρίνα, ο Βραχωρίτης. 
ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ!

Δεν θα τους επιτρέψουμε να παραχαράξουν την ιστορία, να απαξιώσουν την προσφορά των ανθρώπων της πόλης και να οικειοποιηθούν όλα τα καλά που έχουν γίνει εδώ, χρεώνοντας τους ιθαγενείς για όλα τα κακά, όλες τις καθυστερήσεις, όλα όσα πρέπει να διορθωθούν.

Δεν προήλθαν από παρθενόγέννεση.

ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΗΜΙΤΗ ΗΤΑΝ!

ΩΣ ΕΔΩ ΚΥΡΙΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου