Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΡΟΜΟΥ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ




Μια συζήτηση με προσκεκλημένους εκπροσώπους όλων των δημοτικών παρατάξεων των παραρεμάτιων δήμων οργάνωσε ο σύλλογος προστασίας της ρεματιάς προχτές (http://sosrematia.blogspot.gr/2014/04/6-600.html).

Η συζήτηση μαγνητοσκοπήθηκε και περιμένουμε να ανέβει στο διαδίκτυο, ελπίζουμε πριν τις εκλογές, ολόκληρη και χωρίς την μονταζιέρα που δούλεψε για την αντίστοιχη συζήτηση του συλλόγου των εργαζομένων, που δεν ανεβάζει την συζήτηση που οργάνωσε στο blog, για να προστατέψει όσους ΕΚΤΕΘΗΚΑΝ, άρα εμείς μπορούμε να λέμε ότι επιλέγουν να παρεμβαίνουν αποπροσανατολιστικά για τον δημότη, στις δημοτικές εκλογές.

Επειδή όμως ο σύλλογος ρεματιάς μπορεί να καθυστερήσει, θεωρούμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε.

- Στην συζήτηση δεν ήρθε κανένας εκ των εν ενεργεία δημάρχων, ενώ από το Χαλάνδρι δεν υπήρχε εκπρόσωπος μόνο από την παράταξη του Γ. Λαδόπουλου.

- Η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων παρατάξεων Βριλησσίων, Μαρουσιού, Πεντέλης και Χαλανδρίου έθεσαν ως βασική προτεραιότητα την περιφρούρηση - ως κόρης οφθαλμού - του ΠΔ του 1995 για την προστασία της ρεματιάς, το οποίο έχει μπει σε διαδικασία μυστικής, αδιαφανούς και ύποπτης αναθεώρησης από την κυβέρνηση, υπό την πλήρη βέβαια ανοχή των διοικήσεων δήμων, προεξεχούσης της διοίκησης Κουράση (αφού τον πρώτο λόγο για την ρεματιά έχει βεβαίως το Χαλάνδρι) αλλά και των συμμάχων της που ψήφισαν την πρόταση αναθεώρησης του ΓΠΣ λίγο πριν αρχίσει η προεκλογική περίοδος, πρόταση που δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση και την TASK FORCE να προχωρήσει τα σχέδιά της στην ρεματιά και που πρέπει μετά τις 25 Μαϊού ένας άλλος συσχετισμός να ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΣΕΙ.

Ο αναγνώστης της Πλατείας αυτά τα ξέρει βέβαια επειδή ΕΜΕΙΣ και ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ φροντίσαμε να τα πούμε από τον Σεπτέμβρη του 2013:
ΡΕΜΑΤΙΑ: ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ! "ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΚΟ" Η ΡΕΜΑΤΙΑ

Μας είπαν "τρελούς και διαστρεβλωτές"

Αλλά τον Ιανουάριο στην συζήτηση για το ΓΠΣ, μια ευσυνείδητη υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας, με μισή κουβέντα, την οποία βέβαια μόνο η Πλατεία κατάλαβε (οι άλλοι έκαναν πως δεν κατάλαβαν), φρόντισε να αναδείξει την μεγάλη αλήθεια για τις προθέσεις της κυβέρνησης αλλά και τον ρόλο αυτοδιοικητικών δυνάμεων στο Χαλάνδρι - συνεταίρων και πειθήνιων οργάνων των πανίσχυρων συμφερόντων που έχουν βάλει στο μάτι την ρεματιά και τα οποία υπηρετεί βέβαια και η ΤΡΟΪΚΑ.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ CIRCO MEDRANO ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ

Και όμως την πρόταση Γενικού Πολεοδομικού που ανοίγει τον δρόμο για την εκχώρηση της ρεματιάς σε ιδιωτικά συμφέροντα για την μετατροπή της σε ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΚΟ έχουν ψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΟΥΡΑΣΗ - ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ..... (αν είναι δυνατόν) - Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!
Μετά παρεξηγούνται στον ΣΥΡΙΖΑ που μιλάμε για ΚΟΥΡΑΣΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Και τώρα, μετά από αυτά που ακούστηκαν στην συζήτηση, θα μας απαντήσουν άραγε ότι "τους διαστρεβλώνουμε,ότι πριν 30 χρόνια ..... μπλα, μπλα, μπλα ... και ότι όλες οι προηγούμενες διοικήσεις ..... είναι το ίδιο."

ΘΑ ΤΑΥΤΙΣΟΥΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΔ του 1995 (διοίκηση Παττακού, ευρύ σχήμα με ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ΚΚΕ τότε) και αυτή που σήμερα επιχειρεί - με την στήριξή τους και την ψήφο τους - να το αλλάξει υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων.

Και θα το κάνουν για να μην παραδεχτούν έντιμα ότι ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.

(Όχι δεν πιστεύουμε ότι έπεσαν σε τέτοιες λούμπες γύρω από το μείζον θέμα της ρεματιάς συνειδητά, δεν χρεώνω αρνητική πρόθεση στον Ρούσσο, ούτε αμφισβητώ την ευαισθησία του - δεν είμαι ίδιος με εκείνον - απλά αποδεικνύεται από αυτή την συζήτηση ότι έχουν σοβαρά πολιτικά ελλείμματα και ότι άλλο είναι το εμπόριο οσπρίων και άλλο η αυτοδιοίκηση. Ελλείμματα που δεν μπορώ να κατανοήσω τι θα προκαλέσουν αν γίνουν διοίκηση - όπως υποτίθεται ότι διεκδικούν).

ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ!
(συνεχίζεται)

Διότι αυτή η συζήτηση είναι ίσως από μόνη της επαρκής λόγος για να αποφασίσεις σωστά στην κάλπη αναγνώστη μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου