Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Δήλωση του κοιν. εκπροσώπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή: «Αγιοποιείται» ο κύριος Προβόπουλος;»

Με τις πρόσφατες δηλώσεις και τοποθετήσεις του, μόλις λίγες ημέρες μετά  την απομάκρυνσή του, ο τέως διοικητής της ΤτΕ κ. Προβόπουλος επιχειρεί δύο στοχεύσεις. Αφενός να «αγιοποιήσει» τον εαυτό του ισχυριζόμενος ούτε λίγο ούτε πολύ πως έσωσε την Ελλάδα και αφετέρου να εκπέμψει για ακόμη μια φορά το φόβο στην ελληνική κοινωνία, στηρίζοντας έτσι τα ταπεινά σχέδια της συγκυβέρνησης.
Όταν το 2008 ο κ. Προβόπουλος διαπίστωσε ότι η οικονομία βρίσκεται σε εκτροπή και τόσο το έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών, όσο και το δημοσιονομικό έπαιρναν εκρηκτικές διαστάσεις, τι περισσότερο έπραξε από το να ενημερώσει απλώς τον τότε πρωθυπουργό;  Μπροστά στη διάσταση απόψεων σε ένα τόσο σοβαρό θέμα για τη χώρα, ένας πραγματικός πατριώτης και υπεύθυνος κεντρικός τραπεζίτης, θα είχε παραιτηθεί, ώστε να βάλει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της και να προλάβει τις τραγικές εξελίξεις.

 Όταν άρχισε να φουντώνει η κρίση και οι πληροφορίες περί φυγής καταθέσεων στο εξωτερικό έβαιναν διαρκώς αυξανόμενες, ο υποφαινόμενος μαζί με άλλους βουλευτές στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσία του διοικητή της ΤτΕ, είχαμε επισημάνει το μεγάλο κίνδυνο από αυτήν την εξέλιξη. Σε ποιες ενέργειες προέβη ο ίδιος;  Ο κ. Προβόπουλος γνώριζε ότι οι καταθέσεις «έφευγαν» σε τράπεζες του εξωτερικού. Ως εποπτεύουσα Αρχή, είχε την υποχρέωση,  προκειμένου να προστατεύσει τη χώρα, να ζητήσει και να επιβάλει τη συνεργασία τραπεζών και φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ώστε να γίνει έλεγχος για την προέλευση  των χρημάτων καθώς και για την κατά νόμο φορολόγησή τους. Ούτε μια δήλωση, η οποία θα λειτουργούσε ανασταλτικά δεν έκανε στη δημοσιότητα, αντιθέτως άφησε την κατάσταση να εξελίσσεται με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαρροές καταθέσεων ύψους 70 δις Ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *