iaso


ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ Ή ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ ΜΕΡΕΣ;

Το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Χαλανδρίου και η νέα δημοτική αρχή βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Τηλεόραση, ραδιόφωνο, τύπος και διαδίκτυο ανακάλυψαν υπαρκτά αλλά και ανύπαρκτα θέματα. Από τα προβλήματα στις παιδικές χαρές, τους κλειστούς αθλητικούς χώρους και τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στο δήμο μέχρι τον καθ’ όλα νόμιμο ορισμό δύο ειδικών συνεργατών του δημάρχου. Είναι παγκοίνως γνωστό ότι η διοίκηση του δήμου έχει αναλάβει τα καθήκοντά της μόλις πριν από είκοσι ημέρες. Είναι επίσης προφανές ότι αυτά τα προβλήματα –μαζί με εκατοντάδες άλλα – χρονίζουν, ακριβώς λόγω της αδιαφορίας, της ανικανότητας ή της αδυναμίας των προηγούμενων διοικήσεων να τα επιλύσουν. Και, φυσικά, είναι άξιο απορίας γιατί κανένα από τα ΜΜΕ, που ξαφνικά άρχισαν να «ενδιαφέρονται» για το Χαλάνδρι, δεν αναρωτήθηκε σε ποια κατάσταση βρίσκονταν τα σχολεία λίγες μέρες πριν ανοίξουν, για εργολαβίες σε ζωτικής σημασίας έργα που είχαν παγώσει ή τι αποτέλεσμα έχει η αδιαφορία των διοικήσεων για τη νόμιμη και ασφαλή λειτουργία των αθλητικών χώρων.

Αυτή η ενορχηστρωμένη επίθεση προφανώς δεν έχει στόχο να αναδείξει τα οξυμένα προβλήματα της πόλης ούτε φυσικά να συμβάλει στη λύση τους. Πολύ περισσότερο δεν έχει σκοπό να συμβάλει στην ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών αφού όλα αυτά αποσυνδέονται από το ζοφερό περιβάλλον που έχουν επιβάλει οι μνημονιακές πολιτικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που στερείται πλέον πόρους και αναγκαίο προσωπικό.

Αυτή η επίθεση επιχειρεί να στοχοποιήσει τη νέα δημοτική αρχή που αντιστέκεται στην περαιτέρω συρρίκνωση των υπηρεσιών του δήμου την οποία επιχειρεί η κυβέρνηση με πρόσχημα την «αξιολόγηση» των εργαζομένων ή τον «επανέλεγχο» των συμβάσεών τους που είχαν νομιμοποιηθεί από προηγούμενες διοικήσεις του δήμου.

Στις 18/9/2014, ο δήμαρχος Χαλανδρίου μαζί με άλλους 9 δημάρχους της Αττικής με κοινή συνέντευξη τύπου επαναεπιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να αγωνιστούν ενάντια στην περαιτέρω συρρίκνωση των ΟΤΑ.

Την επομένη, εκτός από τα ΜΜΕ, το δήμο Χαλανδρίου θυμήθηκε και το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ζητά από τη νέα διοίκηση του δήμου να εκκενώσει οικόπεδο ιδιοκτησίας του και στο οποίο βρίσκονται κάποιες από τις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας καθαριότητας. Μάλιστα, αδιαφορώντας εάν αυτό το αίτημα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας, ζητά ο χώρος να εκκενωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου! Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η νέα δημοτική αρχή ήδη έχει σχέδιο για τη λύση του χρονίζοντος προβλήματος που αφορά συνολικά την καθαριότητα στο Χαλάνδρι.

Για άλλη μία φορά είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε προς κάθε "καλοθελητή" ότι θα υπερασπιστούμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες όλων των δημοτών μας.

Μαζί τους - και μόνο μαζί τους - θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας, την πόλη μας και τη χώρα μας, που η πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας καταστρέφει καθημερινά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου