Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

AHOME REAL ESTATE SERVICES


Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4250/2014 ΓΙΑ ΤΗΝ «ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 213 1616900
Fax: 210 3246165

Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 320

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις.

Δεν συμμετέχουμε στην «αξιολόγηση» και στον «επανέλεγχο» μετατροπής των συμβάσεων.

Η κυβέρνηση επιχειρεί απεγνωσμένα να προωθήσει την εφαρμογή της «αξιολόγησης» στο Δημόσιο αποσκοπώντας σε νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις, μειώσεις μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων και στην πελατειακή εκμετάλλευση της Δημόσιας Διοίκησης. Πρόκειται για μεθόδευση που συνάντησε τη γενικευμένη αντίθεση των εργαζομένων και την πλήρη απαξίωση από το κοινωνικό σύνολο.

Μοναδική διέξοδος για την κυβέρνηση είναι αυτή της κατάργησης του Ν.4250/2014 το συντομότερο δυνατόν και όχι η επανάληψη των αποτυχημένων μεθοδεύσεων της προηγούμενης περιόδου. Ο εκφοβισμός μέσω εγκυκλίων και οι απόπειρες ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζομένων, θα πέσουν και αυτή τη φορά στο κενό.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνεχίζει αταλάντευτα τον αγώνα ενάντια στην «αξιολόγηση» και καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και τους εργαζόμενους να συνεχίσουν με την ίδια αποφασιστικότητα τις κινητοποιήσεις.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί, τέλος, τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς -από όποια θέση και αν υπηρετούν (Υπάλληλοι, Προϊστάμενοι, Διευθυντές κ.λπ.)- να μη συμμετέχουν σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή του Ν.4250/2014 για την «αξιολόγηση» (επιμερισμός ποσοστών, αυτοαξιολόγηση, εισήγηση-αξιολόγηση συναδέλφων) καθώς και για τον «επανέλεγχο» της μετατροπής των συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου που μόνο σκοπό έχουν τις απολύσεις των εργαζομένων, την πλήρη απαξίωση του Δημοσίου και την ανάθεση του έργου του στα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου