Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ε.Ι. ΚΟΥΡΤΕΣΗ - Η ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ... ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ

Όσο σκαλίζει κανείς το θέμα της μη λειτουργίας του παιδικού σταθμού της ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ, τόσο δυσκολεύεται να διατηρήσει το ενδιαφέρον του μόνο στα της έναρξης λειτουργίας του και να μην εμπλακεί σε διαχειριστικά ζητήματα του ιδρύματος.

Διότι αποκαλύπτεται σταδιακά ένα παζλ διαπλοκής που έχει ιδιαίτερο βάθος και είναι προφανές ότι αυτή ξεκινάει από τον δήμο και υλοποιείται από το ίδρυμα.

Σήμερα ανεβάζουμε το ίδιο το παράρτημα κανονισμού λειτουργίας (μη λειτουργίας) της ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ που ανέβηκε στο (ακόμα)  υπό κατασκευήν site του ιδρύματος πρόσφατα έχοντας τσεκάρει πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μας δίνει το ίδιο το ίδρυμα.

1. Η "προσπάθεια" αξιοποίησης της Εστίας Παιδιού θα βασιστεί σε ,,, εθελοντές.
Όχι δεν θα βασιστεί στα έσοδα από την διαχείριση της περιουσίας του διαθέτη που είναι ΠΟΛΛΑ, σε εξειδικευμένο προσωπικό αλλά σε ... εθελοντές.

2. Το Δ.Σ. του ιδρύματος - παραχώρησε λέει, την ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ δωρεάν στον δήμο Χαλανδρίου για πέντε χρόνια - λέει - οπότε ο δήμος φιλοξενούσε 280 παιδιά τον χρόνο (!!!!!) στο κτίριο.
(Αυτές είναι οι πραγματικές δυνατότητες του κτιρίου παρά την επίσημη δυναμικότητά του, που είναι 150 παιδιά.)

Είναι φοβερό το γεγονός ότι αυτή η παραχώρηση για αυτά τα χρόνια παρουσιάζεται περίπου ως χάρη του ιδρύματος στον δήμο.

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  - με μόνη υποχρέωση του ιδρύματος την απλή παραχώρηση του - την ώρα που τα έσοδα από την διαχείριση της περιουσίας του διαθέτη ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ, να παρέχουν ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ στα παιδιά του Χαλανδρίου  να μένουν απείραχτα και να διατίθενται για άλλους σκοπούς, να παίζονται στο χρηματιστήριο ή να φουσκώνουν τραπεζικούς λογαριασμούς.

3. ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ και κυρίως της προηγούμενης διοίκησης αποκαλύπτονται από το ίδιο το ίδρυμα. Και αναδεικνύεται η ΔΙΑΠΛΟΚΗ συμφερόντων που έχει δομήσει ο δήμος με το ίδρυμα:

Η διοίκηση Κουράση αντί να διεκδικήσει από το ίδρυμα να λειτουργεί ο παιδικός σταθμός, έστω και με τον - όχι αποδεκτό κατά την γνώμη μας - τρόπο της απλής παραχώρησης του κτιρίου στον δήμο που είχε επιλέξει ο Ζαφειρόπουλος ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ (καλύτερα αυτό από το τίποτα πάντως) , ήρθε σε συνεννόηση με το ίδρυμα και τι ζήτησε;

Να δώσει τις απίστευτες εγκαταστάσεις παραγωγής γευμάτων του σταθμού  (για 1000 άτομα) που έχει το κτίριο ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ!

ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΜΚΕ!!!!
ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΛΕΕΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (?????)

ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2015!

Το μέγα ΗΘΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΟΥΡΑΣΗ, το κοινωνικό παντοκοροϊδείο έχει πολλά παρακλάδια.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ - το 2015 - ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ!!!!
ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΕ!

ΟΜΩΣ ΦΕΤΟΣ - ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑΧΑ ΜΟΥ  - Η ΕΣΤΙΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟ (αν έχει εθελοντές μάλλον γιατί αλλιώς δεν βγαίνει ρε παιδί μου και ποιος θα το δουλέψει; Θα πάρουν κανένα άνεργο; Καμιά νηπιαγωγό από τις απολυμένες, καμιά καθαρίστρια;).

Αλλά πρέπει να λειτουργήσει σιγά - σιγά σου λέει, γιατί δεν ξέρει το ίδρυμα από παιδικούς σταθμούς. Άρα θα δουλέψει  με λίγα παιδιά.

Και βέβαια δεν θα μπει κανένα παιδί δωρεάν αλλά με το "συμβολικό τροφείο" των 2.200 ευρώ τον χρόνο (200Χ11)!
Περισσότερα από όσο παίρνουν ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ παιδικοί σταθμοί από το ΕΣΠΑ για τις ίδιες υπηρεσίες (2100 ευρώ τον χρόνο δίνει το ΕΣΠΑ) και ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ οι επιχειρηματίες να τα πάρουν.
 
Και δεν διαχειρίζονται και την περιουσία που άφησε κάποιος ευεργέτης για να προσφέρεται "εκπαιδευτικό έργο στα παιδιά του Χαλανδρίου"!!!!

Εμείς αυτά που λέμε τα έχουμε τσεκάρει με κίτρινο σε αυτά που γράφει το ίδιο το ίδρυμα στον κανονισμό του, γιατί το ίδρυμα τα λέει και όχι εμείς.
 
Δες τα μόνος σου, λοιπόν, σκέψου, ακόμα νόμιμο είναι - και αποφάσισε αν ο δήμος πρέπει να ασχοληθεί άμεσα με αυτό για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της κρίσης στις οικογένειες της πόλης ή θα τις ενισχύει με ροδάκινα, φακή και φάβα για να πληρώνουν στους ιδιωτικούς  παιδικούς σταθμους.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ.

Σε σένα το λέω ιδιαιτέρως - νέε συνάδελφε της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ πλειοψηφίας.
ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ και έχουν λόγους να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα.

Και αυτό το "άμεσα" δεν είναι ούτε σχήμα λόγου, ούτε πολιτικάντικη πίεση προς το νέο δήμαρχο (επειδή δεν τον χωνεύουμε, όπως θέλει να λέει η προπαγάνδα).

Το άμεσα έχει να κάνει με το ότι ΑΜΕΣΑ, τώρα, σήμερα, μπορεί να καλυφθούν τα παιδιά που απόψε το βράδυ θα αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο ότι ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ (και όχι μόνο αυτά και άλλα!)

Αν δεν το κάνουμε ΣΗΜΕΡΑ, θα μας ξαναπασχολήσει του χρόνου πάλι το θέμα.

Έχουμε καιρό μέχρι τότε  (και παιδικούς σταθμούς ιδιωτικούς, φτιάχνουμε και κανέναν "συλλογικό" με  ΚΟΙΝ.ΣΕΠ), δεν θα ενοχλήσουμε και την  ΠΟΡΕΙΑ να κάνει και τσάμπα την δουλειά της για μην χρειαστεί να ρίξει κανένα φράγκο στην αγορά από τα λεφτά που παίρνει από την ΕΕ, για να αγοράσει καμιά γκαζιέρα και κανένα τηγάνι,

Kαι άστε τους να φωνάζουν. 

Είναι και αυτό επιλογή δημοτικής πολιτικής. 

ΟΜΩΣ Ο ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

Και αυτό μπορεί να υλοποιηθεί ΣΗΜΕΡΑ!

Κτίριο, υπάρχει, λεφτά προβλεπόμενα για αυτό το σκοπό υπάρχουν (έχει το ίδρυμα) καλή θέληση χρειάζεται και να τεθεί το θέμα ψηλά στις προτεραιότητες του δήμου.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ;





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου