Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΑΓΓΕΛΑΚΑ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΜΟΦΩΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 41 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.

Δεν θα τοποθετηθούμε τώρα για την ουσία και τις λεπτομέριες της διαχείρισης του θέματος της ψευτοαξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων  διότι δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ σημασία αυτό που μπορεί να ειπωθεί από τον καθένα για την ουσία, μπροστά στην αυταξία της πράξης ακύρωσης μιας ομόφωνης πολιτικής απόφασης ενός δημοτικού συμβουλίου στο οποίο συμμετέχουν επτά διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις από όλο το πολιτικό και αυτοδιοικητικό φάσμα

Πόσο μάλλον που την ίδια απόφαση έχουν λάβει 320 από τα 325 δημοτικά συμβούλια της χώρας.

Πόσο μάλλον που την ίδια απόφαση, από το ίδιο δημοτικό συμβούλιο, αυτό του Χαλανδρίου, με την προηγούμενη σύνθεσή του, μόλις φέτος τον Αύγουστο, τελευταίο μήνα της δημαρχιακής θητείας Κουράση, ο ίδιος άνθρωπος, ο κ. Αγγέλακας με την ίδια θεσμική ιδιότητα, αυτή του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής δεν είχε ακυρώσει και η τότε απόφαση είναι ακόμα εν ισχύ για να υπογραμμίζει την φαιδρότητα του ελληνικού κράτους.

Πρόκειται για μια πράξη προκλητικής πολιτικής αβροφροσύνης και προσωπικής εύνοιας  για τον Σίμο Ρούσσο και τη νέα διοίκηση του δήμου από τον διώκτη τους κο Αγγέλακα.
Τον καθιστά θεσμικά διωκόμενο ήρωα  στα μάτια της κοινής γνώμης, ενώ συσπειρώνει γύρω του χωρίς δεύτερη σκέψη όλες τις δημοκρατικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις του Χαλανδρίου που διαθέτουν στοιχειώδη αυτοσεβασμό και που με τέτοιες ακατανόητες και αντιδημοκρατικές πράξεις από την κυβερνητική πλευρά παρακωλύονται συνειδησιακά να ασκήσουν οποιονδήποτε έλεγχο ή κριτική στις πράξεις ή παραλείψεις μιας διοίκησης του δήμου που εμφανίζεται να "βάλλεται" τόσο ασόβαρα και τόσο προκλητικά ευνοϊκά,  από τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Τελικά  η πράξη αυτή εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κο Αγγέλακα και βάζει σε κίνδυνο την ίδια την δημοκρατία και τους αιρετούς θεσμούς.
Ειδικά αν  δεν ακολουθήσουν όλοι οι Γ.Γ. της χώρας το παράδειγμά του για τις αντίστοιχες αποφάσεις 320 δημοτικών συμβουλίων.

Κλείνοντας θα δανειστούμε μια ατάκα που ακούστηκε πρόσφατα στο κοινοβούλιο και θα την απευθύνουμε και προς τον κυβερνητικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης: " Κύριοι φεύγοντας μην κάψετε και τα σπαρτά ".

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου