iaso


ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Οι ημέρες και τα έργα του συλληφθέντα π. Μπούμπα - Τα αναρίθμητα κληροδοτήματα και το “όργιο” κακοδιαχείρισης


Συνελήφθη, σήμερα Πέμπτη, ο πρόεδρος της Ελεήμονος Εταιρείας-Γηροκομείο Αθηνών π. Προκόπιος Μπούμπας, καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης για οφειλές στην εφορία, που ξεπερνούν τα 4 εκατ. Ευρώ. Ενώ, οι οφειλές προς το ΙΚΑ ξεπερνούν τα 8 εκ. Ευρώ. Ο πρόεδρος του Γηροκομείου θα οδηγηθεί στην Ευελπίδων προκειμένου να περάσει αυτόφωρη διαδικασία.
Σε πρόσφατες δηλώσεις ο π. Μπούμπας είχε απευθύνει έκκληση στον πρωθυπουργό προκειμένου να παρέμβει προσωπικά για την επίλυση των προβλημάτων του γηροκομείου καθώς η κατάσταση, όπως τότε είχε πει, είχε φτάσει σε οριακά επίπεδα με τρέχουσες οφειλές τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα που αντιστοιχούσαν σε ιλιγγιώδη ποσά με αρκετά μηδενικά. 
Η σύλληψη (για χρέη) του κληρικού-επικεφαλής του Γηροκομείου επαναφέρει στο προσκήνιο μια σειρά από ζητήματα κακοδιαχείρισης και διασπάθισης της περιουσίας του ευαγούς Ιδρύματος. 
Πρόκειται για διάφορα περιστατικά τρέλας τα οποία έχουν αναδειχτεί από τις δημοσιογραφικές έρευνες και ερευνώνται πλέον ως μια ενιαία δικογραφία από τις εισαγγελικές Αρχές. 
Τα αναρίθμητα κληροδοτήματα και το “όργιο” κακοδιαχείρισης
Τα υπέρογκα ποσά που έκαναν… φτερά τα τελευταία χρόνια από τα ταμεία του Γηροκομείου Αθηνών, προέρχονταν ως επί το πλείστον από τα αναρίθμητα κληροδοτήματα που κατά καιρούς άφησαν τρόφιμοι ή ευεργέτες, στο ίδρυμα. Σύμφωνα με στοιχεία, πολλά από τα ακίνητα αυτά κατοικούνται, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν οι σχετικές συμβάσεις με το Γηροκομείο.
Οι μαύρες τρύπες στα ταμεία του Γηροκομείου Αθηνών, οι επί σχεδόν τρία χρόνια απλήρωτοι εργαζόμενοι και κυρίως το όργιο κακοδιαχείρισης της αμύθητης περιουσίας των κληροδοτημάτων, σε πολλές περιπτώσεις κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και χωρίς το «πράσινο» φως του Συμβουλίου Κληροδοτημάτων και της Υπηρεσίας Κληροδοτημάτων, που έχουν αποκαλυφθεί, αποτελούν πλέον αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και των υπηρεσιών της δημοτικής Αρχής έχουν όλα τα στοιχεία στη διάθεσή τους για να μπορέσουν να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση.
Ο Μποτσέλι, τα πλαστά τιμολόγια, η πλούσια συναυλία και η εισαγγελική έρευνα
Τον Οκτώβριο του 2007 το Γηροκομείο διοργάνωσε μία μεγάλη συναυλία με τον Ιταλό τενόρο Αντρέα Μποτσέλι για να διασκεδάσει τους ηλικιωμένους αλλά και τους υψηλά ιστάμενους προσκεκλημένους. Το κόστος της επίμαχης συναυλίας καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου, με τους εργαζόμενους του Γηροκομείου να κάνουν λόγο για τεράστια ποσά που εκταμιεύθηκαν με αφορμή τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

μποτσελιιιιιιιι!
Όπως όμως αποκαλύφθηκε, τα ποσά που πληρώθηκαν για τη διοργάνωση της συναυλίας δεν ήταν τα μόνα που βάρυναν το Γηροκομείο. Σύμφωνα με δύο αποφάσεις επιβολής προστίμου (Νο 41 και 42) της ΔΟΥ Ψυχικού στις 23/1/2013, το Γηροκομείο «προέβη στη λήψη εικονικών ως προς το πρόσωπο τιμολογίων, τα οποία εκδόθηκαν από την αλλοδαπή εταιρία De Walden Music. Το ύψος του προστίμου που επιβλήθηκε στην Ελεήμονα Εταιρία Αθηνών για την λήψη πλαστών τιμολογίων ανέρχεται στις 402.443,10 ευρώ. Επιπλέον «για τη λήψη του υπ” αριθ. ΤΠ.Δ.ΑΠ 2604/15-1-2008 μερικώς εικονικού ως προς τη συναλλαγή και αξία τιμολογίου» η ΔΟΥ Ψυχικού επέβαλε πρόσθετο πρόστιμο 14.068,30 ευρώ.

Για την υπόθεση του Γηροκομείου Αθηνών είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ο Βασίλης Καπερνάρος, από την απάντηση της οποίας προέκυπτε ότι πράγματι για το θέμα διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τον επίκουρο Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, Αντώνη Ελευθεριάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου