Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Aδράνεια και ολιγωρία του Δημάρχου Πεντέλης


Τη στιγμή που ο κ. Στεργίου εγκαινιάζει νέους σχολικούς χώρους στο πιο απομακρυσμένο σημείο του Δήμου, η ολιγωρία που επέδειξε η διοίκηση του, είχε σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χαθεί χώρος που ήταν δεσμευμένος για χρόνια για τις ανάγκες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων.

Ο συγκεκριμένος χώρος έχει χαρακτηριστεί σα χώρος σχολείου εδώ και πολλά χρόνια, η διοίκηση όμως του Δήμου από το 2011 αδράνησε επιδειχτικά και δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια ώστε το συγκεκριμένο ακίνητο να απαλλοτριωθεί.

Παρά τις συντονισμένες ενέργειες της αντιπολίτευσης που οδήγησαν τον Ιούλιο του 2013 το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) να γνωμοδοτήσει υπέρ της διατήρησης του συγκεκριμένου χώρου ως χώρου σχολείου (ΦΕΚ 403ΑΑΠ την 14/11/2013) η αδράνεια της διοίκησης του κ. Στεργίου συνεχίστηκε.

Έτσι το ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. σε συνεδρίαση του στις 25/09/2014 γνωμοδότησε υπέρ της άρσης της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης σε τμήμα του ΟΤ 196 .

Όπως αναφέρει το πρακτικό της συνεδρίασης του ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α., ο Δήμος Πεντέλης αδράνησε επί έξι μήνες μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής στις 14/11/2013 και δεν προέβει σε καμία ενέργεια για την εφαρμογή του σχεδίου και την αποζημίωση των εν λόγο ακινήτων.

Ευθύνες βέβαια έχουν και όλες οι πρώην διοικήσεις του Δήμου Μελισσίων μιας και ο συγκεκριμένος χώρος έχει δεσμευθεί από την δεκαετία του ΄80 και δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια.

Η Πεντέλη Εν Δράσει θα αγωνισθεί με όλες τις δυνάμεις της και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε το συγκεκριμένο ακίνητο να περιέλθει στον Δήμο και να χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό που έχει δεσμευθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *