Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ: Θα δεχτούν οι Δήμαρχοι της Αριστεράς εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις στους δήμους τους;








"10 Δήμαρχοι προτάσσουν την ανάγκη μίας άλλης πολιτικής σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις στο χώρο της Αυτοδιοίκησης τη στιγμή που η κυβέρνηση προωθεί μέσω... ΟΑΕΔ την πρόσληψη πενταμηνιτών με μισθούς 420 € και χωρίς εργασιακά δικαιώματα."



Tο ερώτημα είναι ξεκάθαρο.

Θα δεχθούν οι συγκεκριμένοι Δήμαρχοι στους Δήμους τους να απασχοληθούν !!!! εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μισθό 420 ευρώ, νομιμοποιώντας ετσι ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και στο Δημόσιο;

Γιατί από την ανακοίνωση δεν προκύπτει ξεκάθαρα.
H καταγγελία δεν αρκεί.
Ο ΟΑΕΔ ήδη προχωρεί την διαδικασία.

Σύμφωνα με την κατανομή π.χ. στον Δήμο Χαλανδρίου θα απασχοληθούν !!!!!! (προσέξτε: όχι εργασθούν) 190 άτομα.

Θεωρώ ότι ο Δήμος Χαλανδρίου και όλοι οι Δήμοι πρέπει να προχωρήσουν σε ξεκάθαρη δήλωση τώρα. Δεν είναι σωστό κάποιοι άνεργοι να δηλώσουν τον Δήμο προτίμησης τους και στη συνέχεια ο Δήμος να μην τους αποδεχθεί και ετσι να μείνουν εκτός προγράμματος. και ελπίζω να μην χρησιμοποιηθούν οι άνεργοι για νομιμοποίησή εκ μερους των Δήμων αυτού του άθλιου καθεστώτος.

Η Δημοτική Αρχή εχει την δυνατότητα να κάνει χρήση της νομοθεσίας και να προγραμματίσει ΤΩΡΑ:

1. Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού αναλογικά με τις συνταξιοδοτήσεις

2. Να προβεί άμεσα σε προσλήψεις αορίστου χρόνου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες αφού δεν βαρύνουν το κρατικό προϋπολογισμό και

3. Εφόσον υπάρχουν άμεσες εποχικές ανάγκες να προχωρήσει σε πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου σύμφωνα με την ισχύουσα για το Δημόσιο νομοθεσία και τις σχετικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου