Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ελληνικό ποδόσφαιρο... ώρα μηδέν: Το χρονικό της κρίσης



Τη μία μαχαιριά μετά την άλλη δέχεται εδώ και μία εβδομάδα το ποδόσφαιρο της χώρας μας που αδυνατεί να συνέλθει από τα διαδοχικά , πισώπλατα και κατά μετώπων κτυπήματα τα οποία το έχουν φέρει σε μία μάλλον άνευ προηγουμένου τεράστια κρίση.

Με αφετηρία την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε την περασμένη Πέμπτη ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Χριστόφορος Ζωγράφος ξεκίνησε μία σειρά αλυσιδωτών εκρήξεων με συμμετοχή ηγετικών στελεχών κορυφαίων ΠΑΕ, την Ομοσπονδία του σπορ να προχωράει σε απόφαση εν θερμώ για την προστασία της διαιτησίας, τις Λίγκες των δύο μεγαλύτερων κατηγοριών του πρωταθλήματος να μπαίνουν στο χορό , και γενικά να ακολουθεί το έλα να δεις και να … μην πάρεις.

Και όλα αυτά μέσα σ’ ένα σκηνικό πίκρας, κατηγοριών και ντροπής που συνόδευσαν το σύντομο τελικά πέρασμα του Κλαούντιο Ρανιέρι από την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας το οποίο τερματίστηκε με το οδυνηρό για κάθε εμπλεκόμενο, και περισσότερο απ’ όλους την πρωταθλήτρια Ευρώπης 2004 0-1 από τα δίχως εκτίμηση διεθνώς Νησιά Φερόε.

Σ’ αυτό το ήτανε στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος περιβάλλον το κακό πήγαινε διαρκώς στο… χειρότερο για να φθάσει (ελπίζουμε αν και μάλλον άδικα) στο ναδίρ του με τη σημερινή επιμονή της ΕΠΟ στο να μην διεξαχθούν όλα τα εθνικά πρωταθλήματα το προσεχές 4ημερο.

Σε μία εποχή που η μπάλα στην Ελλάδα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της έπειτα από τα απροσδόκητα στραβοπατήματα της ομάδας που επί μία 10ετία αποτελούσε τον σπουδαιότερο πρεσβευτή της και το διεθνές της… άλλοθι τα εν οίκω άπλυτα της γίνονται εν δήμω και δεν μοιάζει να υπάρχει τρύπα να κρυφτεί.

Προσκήνιο και παρασκήνιο φαίνεται να ενεργούν σε συγχρονισμό για να αποτελειώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο καθείς για να στηρίξει τα επιμέρους συμφέροντα κεκτημένα και προσδοκώμενα του και το τόπι έχει χαθεί και ποιος να το συμμαζέψει. Το βέβαιο είναι ότι λίγες μόλις εβδομάδες μετά την πολιτειακή αναβολή για τον θάνατο του οπαδού του Εθνικού η ίδια η «μάνα» του σπορ Ομοσπονδία με την επίμαχη (επιεικώς) απόφαση της έρχεται να βάλει πρώτη τα δικά της χέρια για να πνίξει τα παιδιά της. Μ’ άλλα λόγια μη χειρότερα άμοιρη Παναγιώταινα.

Το χρονικό της φθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου την τελευταία εβδομάδα:

Πέμπτη 13/11

Γύρω στις 11 το βράδυ ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Χριστόφορος Ζωγράφος δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους που τον χτύπησαν με λοστό στο κεφάλι και στα χέρια

Παρασκευή 14/11

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης πήγε στο ΔΣ της Super League, όπου έκανε καταγγελία ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης

Ακολούθησε δήλωση διοικητικού ηγέτη της ΠΑΕ ΑΕΚ Δ Μελισσανίδη

Το απόγευμα έγινε έκτακτο ΔΣ της ΕΠΟ και αποφασίστηκε η αναβολή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων

Η πλέον οδυνηρή ήττα στην ιστορία της εθνικς ομάδας ποδοσφαίρου με την ήττα 1-0 από τα Νησιά Φερόε στο «Καραϊσκάκης»

Σάββατο 17/11

Εν μέσω θύελλας για το νέο αγωνιστικό ναυάγιο της εθνικής ομάδας η ΕΠΟ αναγκάζεται να βάλει στο ψυγείο του Ιταλό τεχνικό και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διαζυγίου.

Τρίτη 18/11

Η ΚΕΔ με ανακοίνωση τάσσεται υπέρ της για την προστασία της αναβολή των πρωταθλημάτων που αποφάσισε η ΕΠΟ

Σε συνεδρίαση της Football League, αποφασίστηκε πως θέλει να μην γίνει η αναβολή, αλλά να γίνουν τα ματς το Σ/Κ

Ξεκίνησαν διαβουλεύσεις της Super League και κυκλοφόρησε σχέδιο ανακοίνωσης για καταδίκη της επίθεσης στον Ζωγράφο και περιορισμό δηλώσεων για τη διαιτησία, ενώ αναφερόταν πως τα … ΜΜΕ ευθύνονται για την ένταση κατά των διαιτητών

Τετάρτη 19/11

Διαφωνία ΠΑΟ και ΠΑΟΚ για τη δήλωση

Ανακοίνωση της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ

Παραίτηση Σωτήρη Σωπήλη από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της Super League

Κατάθεση Μαρινάκη και Σαρρή στον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου για την επίθεση στον Ζωγράφο.

Πέμπτη 20/11

Τελεσίγραφο της ΕΠΟ προς την Super League ότι προαπαιτούμενο για την άρση της αναβολής των πρωταθλημάτων είναι η έκδοση από την τελευταία για καταδίκη της επίθεση στον Ζωγράφο και προστασία της διαιτησίας από παράγοντες και ΜΜΕ

Παραίτηση του Δημήτρη Αγραφιώτη από την προεδρία της Super League

Συνέντευξη Δημήτρη Μελισσανίδη για τα γεγονότα

Οριστική αναβολή των πρωταθλημάτων

Και οι αντιδράσεις από όλα τα μέτωπα, ανοικτά και μη καλά καλούν και δεν διαφαίνεται τελειωμός στον αλληλοσπαραγμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου