Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΟΔΟΣ ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ (Λ.ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ) και η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ



Αξιότιμε κύριε Αντιπεριφερειάρχα,

Αναρωτιέμαι ποιός ήταν ο συντάκτης της τόσο απαξιωτικής - και μάλιστα ανυπόγραφης- απάντησης στη σειρά των μηνυμάτων αναζήτησης της βέλτιστης εμπεριστατωμένης λύσης της προβληματικής διέλευσης οχημάτων από το διανοιχθεν τμήμα της Φραγκοκλησιάς, πάνω στη ρεματιά .

Προφανέστατα δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι η αβελτηρία, η πιθανή αδιαφορία και κάθε είδους μη εποικοδομητική συμπεριφορά από άποψης συνεργασίας των συναρμοδίων Δήμων Αμαρουσίου και Χαλανδρίου δημιουργεί τεράστια προβλήματα και κινδύνους ατυχημάτων στην περιοχή ;

Θα περίμενα να προωθήσετε τις προτάσεις μου - η να μου ζητήσετε να τις αποστέλλω- στους καθ ύλην αρμόδιους (διευθύνσεις) της Περιφέρειας ή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης οι οποίοι και θα έπρεπε ήδη να έχουν συντονίσει και ελέγξει τους δύο Δήμους για την ανυπαρξία ουσιαστικών και λειτουργικών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Παρασύρθηκα περί της άμεσης σχέσης της Περιφέρειας Αττικής με το έργο από την ανακοίνωση σας στον σχετικό ιστοχώρο με τίτλο «Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών στη νέα γέφυρα της οδού Φραγκοκκλησιάς» (http://www.patt.gov.gr/main/index.php?option=com_content&view=article&id=12823%3A2014-10-16-14-06-54&catid=276%3A2012-05-24-10-38-03&Itemid=282&lang=el ) με το ακόλουθο κείμενο :

«Ο Αντιιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί τη νέα γέφυρα επί της οδού Φραγκοκκλησιάς (στο ύψος της Λεωφόρου Πεντέλης), που ενώνει πλέον Μαρούσι και Χαλάνδρι, πάνω από το ρέμα, δίπλα στην Αττική Οδό, προκειμένου να επιβλέψει τις τελικές εργασίες αφής των φωτεινών σηματοδοτών, μαζί με το αρμόδιο τμήμα Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, ώστε να δοθεί ο συγκεκριμένος κόμβος στην κυκλοφορία, όπως και έγινε.

Πρόκειται για ένα διαδημοτικό έργο η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 2003, λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας κατά μήκος του νέου τμήματος της οδού Φραγκοκκλησιάς, αποτελεί μια σημαντική κυκλοφοριακή παρέμβαση που αναμένεται να διευκολύνει τους οδηγούς τροχοφόρων οχημάτων, που διαθέτουν πλέον μια ακόμη επιλογή χωρίς την επιβάρυνση των διοδίων της Αττικής Οδού.

Η Περιφέρεια Αττικής καλεί του Δήμους να προβούν άμεσα στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είναι απαραίτητες, ώστε η διέλευση των οχημάτων να μην επιβαρύνει τις γειτονιές αλλά να διοχετεύεται άμεσα στους παράδρομους της Αττικής Οδού και τους κεντρικούς δρόμους.»

Ποια είναι η ουσιαστική διοικητική παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής για τον συντονισμό των 2 Δημοτικών Υπηρεσιών συγκοινωνιών πέρα της απρόθεσμης πρόσκλησης για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέσω δελτίου τύπου ;

Δεν είχα φανταστεί ότι η νέα διοίκηση είναι δυνατόν να ταυτιστεί τόσο γρήγορα και πιστότατα στην πεπατημένη όλων των προηγούμενων .

Με εκτίμηση
Παναγιώτης Πάντος

ΥΓ. 1. Υποβάλλω εκ νέου όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα για το θέμα της οδού Φραγκοκλησιάς συγκεντρωτικά με την πεποίθηση ότι θα αξιοποιηθούν ουσιαστικά από τους καθ΄ ύλη αρμοδίους.

2. Οι σύλλογοι του Πολυδρόσου και Παραδείσου έχουν άποψη για το θέμα ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου