Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Ιταλία: Δημοτική σύμβουλος προτείνει να καούν οι Ρομά σε φούρνους


Σάλος έχει προκληθεί στην Ιταλία από την προτροπή δημοτικής συμβούλου να καούν οι Ρομά σε φούρνους! Η ακραία ρατσιστική – νεοναζιστική αντίληψη της Μασιμίλα Κόντι εκφράστηκε με ανάρτησή της στο Facebook, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Η 30χρονη Κόντι σύγκρινε στη σελίδα της στο τόπο κοινωνικής δικτύωσης την κοινότητα των Ρομά με επιθετικούς σκύλους και τόνισε πως πρέπει να καούν σε φούρνους.

«Αν υπάρχουν σκύλοι που από τη ράτσα τους είναι επιθετικοί, γιατί δεν παραδεχόμαστε ότι οι Ρομά έχουν την τάση να διαπράξουν εγκλήματα;”, διερωτάται η Κόντι, όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα.

«Οι κάμερες χρησιμεύουν για να τιμωρούνται όλοι αυτοί οι μπάσταρδοι! Αυτό που χρειάζεται, όμως, είναι οι φούρνοι. Εγώ μπορώ να προσφέρω την ταβέρνα μου. Αν δείτε έναν περίεργο καπνό να βγαίνει, μην ανησυχήσετε», συμπληρώνει η Κόντι που είναι δημοτική σύμβουλος στην περιοχή Μότα Βισκόντι με τη λίστα της κεντροδεξιάς «Liberamente Motta».

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η 30χρονη σχολίαζε τα κρούσματα κλοπών που είχαν σημειωθεί στην περιοχή.

Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις της οι σύμβουλοι που προέρχονται από Δημοκρατικό Κόμμα ζητούν την παραίτησή της, ενώ ο βουλευτής του κόμματος, Βινίτσο Πελούφο, ανακοίνωσε πως θα παρουσιάζει το ζήτημα στον υπουργό Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου