Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

«Γαλάζιοι» δήμαρχοι κατά Μητσοτάκη για επανέλεγχο, αξιολόγηση – Υιοθετούν τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ!


Στην επισημοποίηση της αντίθεσής τους απέναντι τόσο στον επανέλεγχο των συμβάσεων όσο και της αξιολόγησης υιοθετώντας μάλιστα τις απόψεις που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε χθες η νέα υπό τον Γιώργο Πατούλη, «γαλάζια» ηγεσία της ΚΕΔΕ. Οι νεοδημοκράτες δήμαρχοι βρήκαν την ευκαιρία κατά τη συνάντησή τους με την ΠΟΕ-ΟΤΑ για να βρεθούν απέναντι στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και να δηλώσουν ότι στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων. Για τη στάση αυτή που έρχεται ως συνέχεια αντίστοιχης απόφασης της «πράσινης» ηγεσίας της ΚΕΔΕ που αποχώρησε πριν από μερικές εβδομάδες, είχε προϊδεάσει ο «γαλάζιος» πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός ο οποίος όχι μόνο στήριξε τον τον (προερχόμενο από το ΣΥΡΙΖΑ) δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη για την απόφασή του να μην αποστείλει στοιχεία για τον επανέλεγχο συμβάσεων δημοτικών υπαλλήλων αλλά και «κάρφωσε» τον κ. Μητσοτάκη.

Τι είπαν κατά τη συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση:

-Σε ότι αφορά στον επανέλεγχο των συμβάσεων και οι δύο πλευρές (ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ) διατύπωσαν τη διαφωνία τους αλλά και την ανησυχία τους ότι θα οι δήμοι θα μείνουν χωρίς προσωπικό. Αντίθετα συμφωνούν να προχωρήσει μέχρι τέλους ο έλεγχος πλαστότητας όλων των δικαιολογητικών, όλων των εργαζομένων. Μάλιστα όπως τόνισε ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ Π. Ζυγούρης ο επανέλεγχος των συμβάσεων συνεπάγεται επανεξέταση των προϋποθέσεων που έθετε το Π.Δ. Παυλόπουλου και ουσιαστικά απονομιμοποίηση των άτυπων μορφών εργασίας. Συμπληρώνοντας ο β΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Ι. Καραγιάννης σημείωσε πως ό,τι προβλέπει το ΠΔ είναι το όλον, οτιδήποτε άλλο σημαίνει αποδόμησή του. Ενώ υπογράμμισε ότι ήδη έχει αποφανθεί το ΑΣΕΠ επί αυτών των συμβάσεων και άρα δεν τίθεται εκ νέου θέμα, υιοθετώντας, δηλαδή, την άποψη που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Bεβαίως, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης επιφυλάχτηκε να πάρει θέση, ωστόσο τόνισε ότι το Δ.Σ. θα τοποθετηθεί εκ νέου και με περισσότερη σαφήνεια για το θέμα.

-Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση τόσο από την ΚΕΔΕ όσο και από την ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίστηκε ότι είναι υπέρ της αξιολόγησης, όχι όμως με το υπάρχον σύστημα. Συμφώνησαν, δε, ότι η ΚΕΔΕ θα πρέπει να συμμετάσχει στη διαμόρφωση του νέου μόνιμου συστήματος αξιολόγησης.

aftodioikisi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *