Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ


Εδώ και δύο χρόνια εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες πολλών μαθητών του Χαλανδρίου να καλύψουν τα μαθησιακά κενά τους, ώστε να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα την εκπαιδευτική διαδικασία πήραμε την πρωτοβουλία αλληλεγγύης: «Μαζί με τους γονείς για τα παιδιά».

Σκοπός της πρωτοβουλίας μας είναι να κάνουμε δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές που την έχουν ανάγκη και δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες του σχολείου λόγω κοινωνικοοικονομικών αδυναμιών.

Πρόθεσή μας είναι να βοηθήσουμε τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες μελέτης, για να μπορούν μόνοι τους, χωρίς άλλη βοήθεια να ανταποκρίνονται επαρκώς στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στόχος μας επίσης είναι να βιώσουν τα παιδιά και οι γονείς έμπρακτα την αλληλεγγύη, την οποία όλοι μας έχουμε ανάγκη, στα χρόνια της μνημονιακής βαρβαρότητας και της φτωχοποίησης της κοινωνίας, για να μη μείνει κανείς μόνος του στην κρίση.

Μετά την επιτυχία των δύο προηγούμενων χρόνων αποφασίσαμε να επαναλάβουμε το εγχείρημα και αυτή τη σχολική χρονιά, που η πολιτεία αποσύρθηκε πλήρως από την υλοποίηση προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία. Στην πρωτοβουλία μας αυτή yποστηριζόμαστε από το δήμο Χαλανδρίου και από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαλανδρίου
Όλοι γνωρίζουμε πλέον πως η δημόσια εκπαίδευση υποβαθμίζεται συστηματικά και οι εκπαιδευτικές ανισότητες εντείνονται σε βάρος των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών. Διαφωνούμε με αυτή την καταστροφική εκπαιδευτική πολιτική και δεν επιθυμούμε με κανένα τρόπο να την καλύψουμε με την εθελοντική μας εργασία. Αποφασίσαμε όμως, πως δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς μπροστά στην ανθρωπιστική κρίση.

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΈΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ (8 /12 /2014) ΣΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (6-7) μμ,

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΜΑΡΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ (Σαλαμίνος κ΄ Αριστοφάνους)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου