Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: Γιατί ΣΥΡΙΖΑ;


Γιατί πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας και ακραίων μνημονιακών επιλογών δεν οδήγησαν την Ελλάδα πουθενά. Αντιθέτως, προκάλεσαν τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση που έχει βιώσει ποτέ χώρα εν καιρώ ειρήνης. Αφήνουν πίσω τους μια κοινωνία βαριά πληγωμένη από την τρομακτικά υψηλή ανεργία, την ανέχεια, τη διαφθορά, την αναξιοκρατία και την κοινωνική αδικία, με το σύνολο σχεδόν της δημόσιας περιουσίας υπό εκποίηση και το φυσικό περιβάλλον έρμαιο σε κάθε είδους καταστροφή. Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ φεύγει, αφήνοντας ως παρακαταθήκη λουκέτα σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τη θηλιά σφιγκτή στο λαιμό όσων ακόμα αντέχουν. Φεύγει αφήνοντας τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σαν τον πιο απαισιόδοξο για το μέλλον του λαό της Ευρώπης.
Τα τελευταία πέντε χρόνια ως ΣΥΡΙΖΑ αναλύσαμε τη συγκυρία, προειδοποιήσαμε για τις ολέθριες συνέπειες και τα αδιέξοδα των μνημονιακών πολιτικών και –δυστυχώς για την Ελλάδα- δικαιωθήκαμε. Μιλήσαμε εγκαίρως για τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα του ελληνικού προβλήματος, για την ανάγκη διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης. Σήμερα, ολοένα και περισσότερες φωνές σε ολόκληρη την Ευρώπη συντάσσονται με την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις 25 Γενάρη, ήρθε η ώρα για την πατρίδα μας να προχωρήσει μπροστά. Ήρθε η ώρα να ξαναβρεί η κοινωνία μας τη χαμένη της αξιοπρέπεια, να εμπεδώσουν οι πολίτες το αίσθημα δικαιοσύνης, να παταχθούν η διαπλοκή και η αδιαφάνεια, να επιστρέψει η δημοκρατία στον τόπο που τη γέννησε.
Ήρθε η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον ελληνικό λαό, να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Στον όμορφο και δύσκολο αυτό αγώνα θα είμαι, όπως πάντα, παρούσα.
Χαρούλα (Χαρά) Καφαντάρη
Υποψήφια Βουλευτής Β’ Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ

Βιογραφικό:
Γεωλόγος, πτυχιούχος του ΑΠΘ, συνταξιούχος Εθνικής Τράπεζας, παντρεμένη και μητέρα δύο νέων επιστημόνων.
Με ενεργό συμμετοχή από τα μαθητικά χρόνια στο αριστερό κίνημα της χώρας, στο συνδικαλιστικό κίνημα των τραπεζών, δραστήριο μέλος κοινωνικών κινημάτων και κινημάτων Πόλης, με ιδιαίτερη δράση στο περιβαλλοντικό πεδίο.
Βουλευτής στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2012, με πλούσια και πολύπλευρη κοινοβουλευτική δράση εστιασμένη στο Περιβάλλον, την Κλιματική Αλλαγή, τη Διαχείριση Απορριμμάτων, την Προστασία των Ζώων, καθώς και σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και Πυροσβεστικού Σώματος.
Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής. Εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στις τρεις τελευταίες Διεθνείς Συνδιασκέψεις για το κλίμα του ΟΗΕ: στη Ντόχα, τη Βαρσοβία και πρόσφατα στη Λίμα του Περού.
Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και των Τμημάτων Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Σωμάτων Ασφαλείας και Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου