Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Οι εκλογές αφετηρία για ελπιδοφόρα πορεία


Γιάννης Τόλιος, διδάκτωρ οικονομικών,
υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας


Η ανατροπή που ξεκίνησε τέλος 2014 μπορεί και πρέπει να ολοκληρωθεί με την ανάδειξη αριστερής κυβέρνησης στις ερχόμενες εκλογές. Ωστόσο πολιτικά κόμματα και δυνάμεις του «μνημονιακού τόξου», επιχειρούν με διάφορα μέσα να αποτρέψουν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, επιστρατεύοντας ως όπλα τον εκφοβισμό, εκβιασμό, παραχάραξη και απόκρυψη της αλήθειας. Άραγε με ποιο πρόγραμμα κατεβαίνει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ζητώντας τη ψήφο του ελληνικού λαού; Στην ουσία το πρόγραμμα τους είναι το e-mail Χαρδούβελη προς την «τρόϊκα» (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) που δεσμεύονται σε νέες περικοπές μισθών, συντάξεων, αυξήσεις φόρων, απολύσεις, κατάργηση ΕΚΑΣ, κά. Η καταψήφιση των δύο κομμάτων και όλων γενικά των δυνάμεων του «μνηνονιακού τόξου» (πχ. «Ποτάμι») που ψαρεύουν στα «θολά νερά» δυσαρεστημένους ψηφοφόρους λειτουργώντας ως ανάχωμα στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι το πρώτο βήμα ολοκλήρωσης της ανατροπής.
Ταυτόχρονα η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ με ισχυρή εντολή για συγκρότηση αριστερής κυβέρνησης, δίνει αποτελεσματική λύση στο ζήτημα της διακυβέρνησης και εφαρμογής του προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης με επίκεντρο την ανεργία, τη στήριξη εκατοντάδων χιλιάδων «θυμάτων» της ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκίνηση της οικονομίας, επαναφορά θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων και ενίσχυση του εισοδήματος λαϊκών στρωμάτων (κατώτατος μισθός 751 €, 13η σύνταξη, 12.000 αφορολόγητο, κατάργηση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, κατάργηση ΕΝΦΙΑ και θεσμοθέτηση φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, κά), καθώς ανασυγκρότησης του κράτους με αναβάθμιση της άμεσης και αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας (ριζική αλλαγή νόμου περί ευθύνης υπουργών, δημοψηφίσματα, κατάργηση χαριστικών ρυθμίσεων υπέρ βαρόνων  media και οικονομικής ελίτ, κά).
Ωστόσο μόνιμη επωδός των δυνάμεων του «μνημονιακού τόξου» είναι «που θα βρείτε τα λεφτά».! Θεωρούν δεδομένες τις κυρίαρχες πολιτικές και αναζητούν  εξ’ υπολοίπου «λύσεις» που οδηγούν μοιραία σε διαιώνιση της λιτότητας σε βάρος της μισθωτής εργασίας, μικροεπιχειρήσεων, αγροτών και ιδιαίτερα της  νέας γενιάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει σαφέστατη απάντηση. Οι πόροι για την παραγωγική ανασυγκρότηση και πολιτιστική αναγέννηση της χώρας θα βρεθούν: πρώτον, από καταπολέμηση της τεράστιας φοροδιαφυγής και φοροκλοπής «εχόντων και κατεχόντων», δεύτερον, από τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και αποπληρωμή υπόλοιπου με ρήτρα ανάπτυξης, τρίτον, από το δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών με διασφάλιση αποταμιεύσεων και παροχή ρευστότητας στην οικονομία, τέταρτον, με την ορθολογική αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων και πέμπτον, με αυτήν καθ’ αυτήν την ανάπτυξη, δηλ. την αύξηση της απασχόλησης, της παραγωγής, του εισοδήματος και δικαιότερης κατανομής και ανακατανομής του. Τελεία και παύλα.!
Για την εφαρμογή των παραπάνω κρίσιμο ρόλο θα παίξει η ενεργητική στήριξη από το λαό του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπαράταξη των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, καθώς και η ανάπτυξη κινήματος αλληλεγγύης από τους ευρωπαϊκούς λαούς. Η υπόθεση των εκλογών της 25ης Γενάρη αφορά όχι μόνο την Ελλάδα αλλά όλες τις χώρες και λαούς της ΕΕ, για την επαναθεμελίωση του ευρωπαϊκού οράματος με όρους λαών και εργαζόμενων. Στις επερχόμενες εκλογές κάθε ψηφοφόρος μπορεί με όπλο την ψήφο του να αποτρέψει τη συνέχιση των καταστροφικών πολιτικών του Μνημονίου, να δώσει στήριξη στο ΣΥΡΙΖΑ και ψήφο στην ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον της χώρας, του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου