Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

Συνάντηση Τσίπρα-Αντιπροσωπείας ΑΕΚ


Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΑΕ ΑΕΚ, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το θέμα του γηπέδου της Ένωσης αλλά και της εν γένει κατάστασης στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τους Γιώργο Πάντζα και Ιούλιο Συναδινό, είχε την ευκαιρία να τα πει με τους Ντούσαν Μπάγεβιτς, Θωμά Μαύρο, Στέλιο Μανωλά, Λάκη Νικολάου και Στέλιο Σεραφείδη για όλα. Αυτά που τόνισε ο κ. Τσίπρας είναι τα εξής: «Τα αθλητικά σωματεία της χώρας πρέπει να διαθέτουν εγκαταστάσεις αντάξιες της ιστορικής τους διαδρομής και της κοινωνικής τους προσφοράς.

Είναι γνωστό ότι η ιστορική ΑΕΚ, μετά την κατεδάφιση του γηπέδου της και την απόσυρσή του από τον φάκελο των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, για την οποία οι υπεύθυνοι βρίσκονται στο απυρόβλητο, έμεινε άστεγη.

Η ΑΕΚ δικαιούται να αποκτήσει νέο, σύγχρονων προδιαγραφών γήπεδο στην ιστορική της έδρα και στο φυσικό της χώρο, αντάξιο του μεγέθους και της προοπτικής της κι ενταγμένο αρμονικά σε ένα αναβαθμισμένο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει άμεσα, μετά τις εκλογές, πολιτική πρωτοβουλία, ώστε να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ο Δήμος και οι τοπικοί φορείς αλλά και οι φορείς εκπροσώπησης της ΑΕΚ, με στόχο να επικρατήσει γόνιμος διάλογος και κλίμα συνεργασίας.
Θα εργαστούμε ώστε από κοινού να βρεθεί ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ώστε και το δίκαιο αίτημα του κόσμου της ΑΕΚ για γήπεδο στη φυσική της έδρα να υλοποιηθεί και η πόλη και το περιβάλλον να προστατευθεί και κυρίως να υπάρξει ειρήνη στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας.
Η ΑΕΚ κατεξοχήν ομάδα της προσφυγιάς και των λαϊκών στρωμάτων, δεν ανήκει στον εκάστοτε επιχειρηματία που διοικεί τη ΠΑΕ. Ανήκει στο λαό που την υποστηρίζει.
Και εμείς ως υποχρέωση να ανταποκριθούμε στο πόθο του λαού της για γήπεδο στη φυσική της έδρα θα εργαστούμε. Με δέσμευση και όραμα να απελευθερώσουμε το ποδόσφαιρο από τη στενή σφαίρα επιρροής επιχειρηματικών συμφερόντων, από τη βρωμιά και τη διαφθορά που το πνίγουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Με καλή θέληση και συνεννόηση απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, χωρίς ακρότητες που ρίχνουν λάδι στη φωτιά, είμαστε βέβαιοι ότι θα βρούμε τον τρόπο να γίνει πράξη η επιθυμία του κόσμου της ΑΕΚ για γήπεδο στην ιστορική της έδρα».

Από την πλευρά της Ένωσης ο Λάκης Νικολάου επιβεβαίωσε με δηλώσεις του το καλό κλίμα μεταξύ των δυο πλευρών: "Ο κ. Τσίπρας ήταν σαφής και ειλικρινής. Θέλει να γίνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, η οποία είναι συνυφασμένη με την ΑΕΚ και το αντίστροφο. Από την πλευρά του, πιστεύει ότι όταν θα έρθει η ώρα που θα μπορεί να κινήσει τα νήματα σαν κυβέρνηση, θα σταθεί στο πλάι της ΑΕΚ, του Δήμου και του δημότη, με αποτέλεσμα να γίνει το γήπεδο. Μας έδωσε μία υπόσχεση ότι γήπεδο θα γίνει, ανεξάρτητα από τις διάφορες αντιξοότητες".
Για τη στάση του Άρη Βασιλόπουλου

"Υποστήριξε ότι ο Δήμος είναι μία ανεξάρτητη αρχή, έχει τις δικές της προθέσεις, δυνατότητες και φωνή, και δεν μπορεί να επέμβει. Το βρίσκω λογικό. Από την άλλη πλευρά, δεν ξέρω εάν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό".
Για τα επεισόδια με τους οπαδούς
"Θέσαμε επί τάπητος κάποια πράγματα γι' αυτήν την αντιπαράθεση. Νομίζω ότι εδώ δεν χωράει θέμα αντιπαράθεσης. Και οι δύο πλευρές δεν πρέπει να φτάνουν στα άκρα. Πιστεύουμε ότι η προσφυγή που έκανε ο Δήμος στον νόμο που ψηφίστηκε, ανεξάρτητα εάν ψηφίστηκε ή όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν παράλογη. Όπως παράλογη είναι και η "δική μας" συμπεριφορά, φτάνοντας στα άκρα για το δίκιο μας. Γιατί είναι δίκαιο το αίτημά μας, ένα αίτημα εκατομμυρίων ανθρώπων που πιστεύουν σε αυτήν την ομάδα και είναι μέρος της ζωής τους".
Για το αν υπήρξε δέσμευση από πλευράς Τσίπρα
"Δεν μπήκαμε σε τέτοιες λεπτομέρειες. Η θέση του κ. Τσίπρα είναι πως θέλει να γίνει το γήπεδο και θα βοηθήσει μέσα στο νόμιμο πλαίσιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όταν οι επικεφαλής της διοίκησης του δήμου αποχωρούν εμείς δεν τους εξουσιοδοτούμε

    Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την έκδοση του ψηφίσματος κατά της μετεγκατάστασης του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας ο δήμαρχος ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις