Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΕΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ! ΕΚΤΟΣ EINAI ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ; ΠΩΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΒΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ:

Αναδημοσιεύουμε από το aftodioikisi.gr

Εκτός «Εξοικονομώ» έργα 39 δήμων – Άγνοια δηλώνει η ΚΕΔΕ





Να απενταχθούν 40 έργα σε 39 δήμους αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς με τη μη ολοκλήρωσή τους υπήρχε κίνδυνος να χαθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που είχαν δεσμευτεί.

Σύμφωνα με την απόφαση, απεντάχθηκαν έργα τα οποία δεν παρουσιάζουν πρόοδο σε σχέση με τις κύριες συμβάσεις που υπεγράφησαν το προηγούμενο διάστημα.

Όπως γράφει το euro2day.gr από τους 39 Δήμους, περίπου οι μισοί βρίσκονται στο Λεκανοπέδιο Αττικής και οι υπόλοιποι κατανέμονται στις άλλες Περιφέρειες. Τα ποσά που χάνουν οι Δήμοι κυμαίνονται από 500.000 έως 1,4 εκατομμύρια (π.χ. Δήμος Παπάγου Χολαργού συμμετείχε με δύο προγράμματα).

Οι Δήμοι τα έργα οποίων απεντάχθηκαν από το πρόγραμμα είναι οι εξής: Αγίας Βαρβάρας Αττικής, Ποοσοτσάνης, Δοξάτου, (Ν.Δράμας), Αβδήρων, Μύκης (Ν.Ξάνθης), Δυτικής Αχαΐας, Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Ηράκλειας (Ν. Σερρών), Κατερίνης, Αιγάλεω, Παπάγου –Χολαργού, Αλεξάνδρειας, Φυλής, Καισαριανής, Ζωγράφου, Κηφισιάς, Κιλκίς, Φιλοθέης –Ψυχικού, Πάρου, Περάματος, Μάνδρας, Μεγαρέων, Ρόδου, Εορδαίας (Ν.Πέλλης), Χαϊδαρίου, Νέας Ζίχνης (.Σερρών), Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Θεσσαλονίκης, Αχαρνών, Ν. Ιωνίας Αττικής, Λουτρακίου –Αγ.Θεοδώρων, Σοφάδων, Αλμυρού (Ν. Μαγνησίας), Χαλκιδέων, Λέσβου, Χανίων, Ορχομενού, Χαλανδρίου, Αγίων Αναργύρων –Καματερού.

Πάντως, από την ΚΕΔΕ με την οποία επικοινώνησε η aftodioikisi.gr δήλωναν άγνοια και τόνιζαν ότι ο πρόεδρος της Γ. Πατούλης μετά από πιέσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είχε εξασφαλίσει την ομαλή συνέχιση έργων των δήμων, τα οποία είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΤΩΝ ΟΤΑ», βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και αφορούν σε δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων, κοινόχρηστων χώρων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου