Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Πισώπλατη μαχαιριά για τον αθλητισμό η μετονομασία του ΟΑΚΑ σε "πάρκο" -


Aπαράδεκτη και υπεράνω του ρόλου της, ως υπηρεσιακής αναπληρώτριας Υπουργού Πολιτισμού, η απόπειρα της κας Μαρίνας Λαμπράκη – Πλάκα να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας (ΟΑΚΑ).

Με πρόσχημα τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του Καλατράβα, επιχειρείται η υφαρπαγή της εγκατάστασης από τον νόμιμο κάτοχο και δικαιούχο της: τον ελληνικό αθλητισμό.

Η αποπειρούμενη μετονομασία του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας σε «πάρκο» και η ένταξή του στο δίκτυο των μνημείων, σε συνδυασμό με την εισήγηση περί «ήπιας» χρήσης του, με στόχο τα τυχόν έσοδα να καταλήγουν στον φορέα (ιδιωτικό άραγε;) που θα αναλάβει τη συντήρησή του, είναι πισώπλατη μαχαιριά στην ναυαρχίδα του ελληνικού αθλητισμού.

Ο ελληνικός Λαός πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά τη διαμόρφωση του χώρου, όπως και το «Αθήνα 2004». Η νωπή ιστορία της κακοδιαχείρισης από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν μας επιτρέπει να κλείσουμε τα μάτια σε όποια ενέργεια γίνεται για την άλωση του χώρου.

Το ΟΑΚΑ ανήκει στον ελληνικό αθλητισμό. Σκοπός μας πρέπει να είναι η περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει, το άνοιγμά του στους πολίτες και η αύξηση των αθλητικών χρήσεών του.

Αρμοδιότητα της υπηρεσιακής Αναπληρώτριας Υπουργού Πολιτισμού είναι να αντιμετωπίσει τα τρέχοντα και όχι να ανοίξει τις πόρτες στους επίδοξους «άρπαγες», δεσμεύοντας την επόμενη κυβέρνηση. 

ΣΧΟΛΙΟ: ΔΕΣ ΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΑΣΑΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΧΑΜΠΑΡΙ .... 

http://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου